Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
"Носівські вісті"
Головна » 2009 » Червень » 30
Україна тривалий час належала до культури, в якій вживання наркотиків не виходило за межі "експериментальної" стадії, хоча на її території культивувались рослини (мак, коноплі та інші), які містять наркотичні речовини. Поштовхом до різкого зростання наркоманії став рух "неформалів", що створили власну субкультуру, в якій наркотик став майже обов'язковою цінністю.
 Наркоманія сьогодні належить до глобальних проблем сучасності. Актуальність проблеми профілактики наркоманії обумовлена цілим рядом чинників: соціальних, економічних, психологічних і біологічних. Розповсюдження наркоманії в Україні прийняло епідемічний характер, охопило всю територію країни, особливо південну її частину. За оцінкою Міністерства охорони здоров'я та МВС на даний час в Україні приблизно 600 тисяч наркоманів, 90 процентів яких віком до 30 років. Кожну хвилину 6 людей заражаються СНІДом, з них 75 процентів -- наркомани.
 Ризик самогубства при наркоманії зростає у 350 разів, загальна смертність - у 30 разів. Тривалість життя наркомана 5--10 років. Першу спробу вживання наркотиків молоді люди, як правило, робить під впливом оточуючих (приятелів, знайомих), які добре обізнані з наслідками вживання наркотиків. Сприяє цьому і психологічна установка молоді – ну, один раз можна, за один раз не покарають. Але біда підстерігає не із зовні, а з середини - із власної психіки. Наркотична залежність формується надзвичайно швидко - для деяких наркотиків протягом всього 1--2 тижнів і ... Читати далі »
Переглядів: 525 | Додав: Адмін | Дата: 30.06.2009

Нещодавно науковці Носівської дослідної станції знову приймали гостей. За багаторічну історію цієї наукової установи до відвідувачів -- як із числа колег-науковців, котрі поспішають сюди перейняти кращий вітчизняний досвід ведення селекції, так і безпосередньо господарників, котрі, власне, й запроваджують їхні наукові розробки на практиці -- тут звикли. Тим більше, що за роки діяльності на станції було створено 8 сортів озимого жита, 2 -- ярої пшениці, 9 сортів ячменю, 11 сортів вівса, 3 сорти гречки, 2 сорти люпину, 5 -- конюшини, 3 сорти люпину, 5 сортів цибулі, 3 сорти огірків, а також озимого та ярого тритикале, озимої вики, гороху, ріпаку, редьки олійної, томатів та столового буряка. Й навіть сьогодні, не зважаючи на труднощі, пов”язані з кризовими явищами в аграрному секторі України в останні півтора десятка років, колектив науковців продовжує успішно працювати над створенням нових перспективних сортів сільськогосподарських культур. Завдячуючи такій копіткій наполегливій праці на сьогодні поля Чернігівщини, вважай, наполовину засіяні носівськими сортами озимого жита, на 90 відсотків -- сортами вівса. Чітко усвідомлюючи, що поширення наших носівських сортів на Чернігівщини та в інших областях України можливе тільки завдяки добре налагодженому насінництву, тут роблять все можливе для підвищення саме цієї ланки роботи. Адже тільки маючи високоврожайні, пристосовані до місцевих умов вирощування сорти, високоякісне насіння та технологічне забезпечення росл ... Читати далі »
Переглядів: 446 | Додав: Адмін | Дата: 30.06.2009

теги
Календар
«  Червень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024