Меню сайту
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу Носівської РДА
Всього відповідей: 29
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
"Носівські вісті"
Головна » 2009 » Червень » 15
Тиждень
Пам’ятні дати в календарі не просто так. Вони до чогось ще й зобов’язують. В останній день минулого робочого тижня із запізненням відкрив для себе, що живу у Всесвітньому дні навколишнього середовища. Не задуматись не міг, докоряючи собі, що черговий випуск районки лиш по дотичній доркнувся теми листом директора першої міської школи про стадіон, який витоптують транспортом жителі-сусіди, скільки б не впорядковували учні з наставниками. Зрештою, журналісти й не в боргу щодо проблем екології, охорони довкілля, бо тільки останній бовдур заперечуватиме беззаперечну істину нашого буття, що тільки чиста вода, повітря, земля забезпечать майбутнє нам і нашим дітям та внукам.
 Подумки вкотре беру на позір наше найкраще в світі місто. Впевнений, що так думає більшість, бо які б ми були носівчани, патріоти свого краю, якби вважали інакше! І на користь цього можна навести десятки прикладів, як сумлінно дбають, турбуються про впорядкування територій своїх установ немало колективів зі своїми керівниками. В цій когорті – ветуправління і санепідстанція, Ощадбанк і прокуратура, суд і гімназія зі школою, КП „Носівка-Комунальник” й дільниця газифікації і багато-багато інших.
 Пройдіться вулицями й неодмінно переконаєтесь, що з кожним роком більшає заквітчаних подвір’їв і територій біля них, меншає бур’янів. До нашої свідомості, розуму таки доходить неперебутність думки відомого фізика Нільса Бора, що людство за ... Читати далі »
Переглядів: 454 | Додав: Адмін | Дата: 15.06.2009

 Краєзнавець досліджує
 Йдучи по колу навколо Макіївки, пересікаючи час від часу населені пункти, топонімічні назви яких до цього часу якимось дивом збереглись протягом століть і це, на щастя, і прізвища людей, аборигенів цих місць, вони явно вказують на те, що Северин Наливайко народився десь тут, у наших краях.
 Тож по колу, навколо Макіївки умовно пройдемося чи проїдемо маршрутом по таких селах:
 Рівчак-Степанівка.Ниливайко (Биховський)Семен (Северин) Лукич (подаємо повним і розкодованим його ім’я) мав рідного брата Втора Степана (Втор – другим за ліком народився у батьків). А Втор у свою чергу мав своїх синів: Рев, Шум, Гам, Вітер та ін., звідки пішли видозмінені прізвища вже їхніх нащадків: Рева, Евенко, Ревунець, Ревуцький, (Рівчак!), Шумейко, Шумський, Гамарник та ще багато-багато інших.
 Терешківка. Одного з синів Северина було повним ім’ям таке: Наливайко Терентій (Терешко) Семенович. Звідси прізвище його синів -- Терещенко.
 До речі, одного з синів цього Терешка звали Федьком, тобто Федір. Звідси пішли Федченки. А там вже, яка кажуть, рукою подати й до прізвища Федчун. Саме це прізвище було тимчасовим (до одруження) моєї мами – Баклан (Федчун) Неоніли Павлівни, яка не так давно (21 березня ц.р.) відійшла від нас, залишивши на спомин про себе витворену нею книгу „Спогади макіївського педагога”, яку в Академії педагогічних наук України визнали науковою працею.
&nbs ... Читати далі »
Переглядів: 594 | Додав: Адмін | Дата: 15.06.2009

теги
Календар
«  Червень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024