Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
"Носівські вісті"
Головна » 2009 » Червень » 09
Із сесії міської ради
Питань і проблем, що в черзі на вирішення давно товпляться і нагромаджуються на порозі Носівської міської ради, вже не злічити. Перед кожним носівчанином вони на видноті й відчутним докором на адресу місцевої влади, яка нарівні з бур’янами чим далі більше обростає байдужістю до потреб громади і міста, в якому поставлена бути господарем. Нинішній рік вже добігає свого екватора, густо засіяний прогалинами, де мали б бути конкретні справи, і рясною низкою нових-старих завдань, які голосно стукають у двері кабінету міського голови О. М. Балінця, проте, чомусь, і на черговій, тридцять першій сесії п’ятого скликання, примудрилися прослизнути непоміченими між рядками порядку денного. Хоч заголовне його питання -- про виконання міського бюджету за перше півріччя 2009 року мало б розставити усі орієнтири у соціально-економічній життєдіяльності міста. Натомість присутні вислухали уже традиційний статистичний звіт заступника міського голови з економічних та фінансових питань В.С.Самокиш.
Мовою цифр за перший квартал цього року міський бюджет у доходній частині виконаний на 124,4 відсотка. Таким чином до міської казни за три перші місяці 2009 року надійшло 1 162 510 грн., в тому числі доходів загального фонду 1 059 200 грн. та спеціального -- 103 310 грн. У плані надходжень до міської казни невиконаними залишилися лише два види зборів -- плата за державну реєстрацію та за торгов ... Читати далі »
Переглядів: 459 | Додав: Адмін | Дата: 09.06.2009

На ваші питання відповідає начальник районного управління юстиції Віктор Михайлович КОВАЛЕНКО.
Чи мають право приватні нотаріуси вчиняти нотаріальні дії, пов’язані з видачею свідоцтв про право на спадщину та свідоцтв про право власності на частку в спільному майні подружжя у разі смерті одного з подружжя?
 Такт. Згідно із Законом України "Про внесення змін до Закону України „Про нотаріат" від 01.10.2008 року та внесеними змінами, починаючи з 1 червня 2009 року, що значно, з часом, полегшить громадянам відвідування державної нотаріальної контори по питанню вчинення нотаріальних дій, пов’язаних зі спадщиною.
 Тому, якщо в родині, починаючи з 1 червня 2009 року, не стало дорогої людини і виникає необхідність оформлення спадщини, громадяни можуть, крім державної нотаріальної контори, звернутись із заявою про прийняття спадщини чи за законом, чи за заповітом до досвідчених приватних нотаріусів Носівського нотаріального округу - Любові Іванівни Рекухи або ж до Вікторії Михайлівни Дмитренко.
 Які повноваження по вчиненню нотаріальних дій посадовими особами органів місцевого самоврядування?
 Із 28.03.2009 року набрав чинності Закон України "Про внесення змін до Закону України "Про нотаріат" щодо повноважень по вчиненню нотаріальних дій посадовими особами органів місцевого самоврядування від 03.03.2009 року № 1054 - VI.
 Відповідно до вказаного Закону України у населених пунктах, де нем ... Читати далі »
Переглядів: 456 | Додав: Адмін | Дата: 09.06.2009

                                                Тиждень
  Ось і відпливла, відбула в пам’ять іще одна весна. Як і багато інших, попередніх, так і чимось не схожа, бо міняється природа, міняється світ. Як і завжди, нелегкою була вона для хліборобів, бо й наразі спрагла земля зачекалася на справжні дощі в нашому краї. Десь їх надмір, аж до катастроф, а нас обходять і скупі навіть хмари.
 --Може, й грішні, - зітхають мої сусідочки-жіночки, приглядаючись натомлено до зріджених сходів на своїх городах.
 --Чим же ми грішні? – не може ніяк погодитись одна із співрозмовниць. – Нікому й ніколи лихого навіть у подумках не побажала, останнім ділилась і свою роботу залишала, допомагаючи людям.
 --А гріх – не дощ, який землю й зело обминає, а асфальти поливає. Грішать одиниці, а розплачуються усі. Он у Верховній Раді пристрасті всю весну вирували й не видно їм кінця. Можливо, якби спокійніше було там, і природа щедрішою і прихильнішою була до всіх, - несподівано резюмує буденну тему про дощ і гріх не менш наболілим старша літами жінка.
 Ми усі такі різні – характерами, вчинками... і багато чим, а в думках, буває, й дуже схожі, бо дивимось переважно одні телевізі ... Читати далі »
Переглядів: 467 | Додав: Адмін | Дата: 09.06.2009

                  Управління Пенсійного фонду повідомляє
Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 14.04.2009 р. фізичні особи - суб'єкти підприємницької діяльності, які обрали особливий спосіб оподаткування (фіксований податок, єдиний податок), та члени сімей зазначених осіб, які беруть участь у провадженні ними підприємницької діяльності та не перебувають з ними у трудових відносинах, починаючи з 1 травня 2009 року зобов'язані сплачувати до Пенсійного фонду страхові внески, щомісячний розмір яких, з урахуванням частини фіксованого або єдиного податку, яка згідно із Законом України "Про внесення змін до Декрету Кабінету Міністрів України "Про прибутковий податок з громадян” та Указу Президента України "Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб'єктів підприємницької діяльності", що перераховується органами Державного казначейства України на рахунки органів Фонду у розмірі 10 та 42 відсотків відповідно, не може становити менше мінімального розміру страхового внеску за кожну особу.
 Враховуючи розмір мінімальної заробітної плати у 2009 році мінімальний страховий внесок для зазначених осіб становить: у травні--червні -- 207,50 грн., жовтні-- листопаді -- 215,80 грн., липні--вересні -- 209,16 грн., грудні -- 222,11 грн.
 Особи, мають право визначити для себе розмір страхового внеску, який перевищує мінім ... Читати далі »
Переглядів: 495 | Додав: Адмін | Дата: 09.06.2009

теги
Календар
«  Червень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024