Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
"Носівські вісті"
Головна » 2009 » Червень » 9 » Не без гріха, мабуть...
17:50
Не без гріха, мабуть...
                                                Тиждень
  Ось і відпливла, відбула в пам’ять іще одна весна. Як і багато інших, попередніх, так і чимось не схожа, бо міняється природа, міняється світ. Як і завжди, нелегкою була вона для хліборобів, бо й наразі спрагла земля зачекалася на справжні дощі в нашому краї. Десь їх надмір, аж до катастроф, а нас обходять і скупі навіть хмари.
 --Може, й грішні, - зітхають мої сусідочки-жіночки, приглядаючись натомлено до зріджених сходів на своїх городах.
 --Чим же ми грішні? – не може ніяк погодитись одна із співрозмовниць. – Нікому й ніколи лихого навіть у подумках не побажала, останнім ділилась і свою роботу залишала, допомагаючи людям.
 --А гріх – не дощ, який землю й зело обминає, а асфальти поливає. Грішать одиниці, а розплачуються усі. Он у Верховній Раді пристрасті всю весну вирували й не видно їм кінця. Можливо, якби спокійніше було там, і природа щедрішою і прихильнішою була до всіх, - несподівано резюмує буденну тему про дощ і гріх не менш наболілим старша літами жінка.
 Ми усі такі різні – характерами, вчинками... і багато чим, а в думках, буває, й дуже схожі, бо дивимось переважно одні телевізійні програми, читаємо ті ж газети, сваримось на ціни в крамницях й на ринку й не найкращі слова адресуємо всім політикам підряд.
 --Світ таки не на краще міняється, -- знову починає одна балачку.
 --Чим більше багатства, тим менше добра, -- несподівано знову повертає на своє коло тему старша.
 Цей безглуздий випадок, який недавно шокував багатьох носівчан, не полишає добрих сердець і моїх сусідок. Якісь недолюдки поруйнували огорожу на кладовищі. Звідки в них ця тупа жорстокість, бездушність, вчинки, не характерні людським. Толочені не раз квіти, зламані деревця, навіть на подвір’ї рідної школи, биті просто так вітрини... А завтра знічев’я наб’ють першого перехожого.
 Звідки це в наших дітях? Щось ми таки втратили і продовжуємо втрачати у вихованні підростаючого покоління. Всіляке було і півстоліття тому. В сім’ї, кажуть, не без виродка. Поліції, міліції, судам завжди була робота. Тільки не стільки, як наразі, бо змалечку колись поглядали на ікону на покуті і знали, що Він іноді й свариться. І, перейшовши не одним поколінням через безбожжя, пожинаємо наразі гіркі плоди. Чийсь гріх – наш біль.
 Здавалось, великий прогрес цивілізації, демократії – зірвана „залізна” завіса. Натомість брудний потік сумнівних теле-шоу, далеких від справжнього мистецтва кінофільмів заполонив голубий екран. Так мало на ньому доброго, повчального, людяного і людського, що було і в цьому виді мистецтва, культурі, літературі. А які твори пропонуються школярам у навчальних програмах?! А ми дивуємось, чому почужіли наші діти, віддалились від наших цінностей внуки. Може, й ми стали іншими, не такими, як були? Побагатшали чи побіднішали в прямому розумінні -- згоджуюсь-не згоджуюсь із жінками. А ось побайдужішали, таки напевне.
 Може, й через це наші спраглі ниви обходять дощі...
          О. НЕСТЕРЕНКО.

«Носівські вісті» №23(9091)

Читайте інші матеріали «Носівських вістей»

Переглядів: 468 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
теги
Календар
«  Червень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024