Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2011 » Лютий » 27
Просмотров: 564 | Добавил: Адмін | Дата: 27.02.2011 | Комментарии (0)

23 лютого відбулось розширене засідання Колегії райдержадміністрації за участю голів райдержадміністрації, районної ради, їх заступників, міського, сільських голів, керівників районних управлінь та відділів, підприємств та установ, представників місцевих ЗМІ.

Розглядалися питання про забезпечення виконання Державної програми «Репродуктивне здоров’я нації» та розпорядження в.о. голови райдержадміністрації від 27.02.2009 р. №58 «Про районну Програму «Репродуктивне здоров’я населення Носівського району на 2009-2015 роки»; про роботу відділів у справах молоді та спорту, освіти райдержадміністрації щодо реалізації завдань, визначених розпорядженням голови райдержадміністрації від 01.10.2010 р. №295 «Про виконання районної Програми розвитку фізичної культури і спорту на 2007-2011 роки»; про р ... Читати далі »
Просмотров: 516 | Добавил: Адмін | Дата: 27.02.2011 | Комментарии (0)

Носівка багата на славетних земляків у різних сферах. Та народний артист і лауреат Шевченківської премії і просто відомий кобзар -- один. Це — Василь Нечепа. Неодноразово слухаючи його виступи по радіо і телебаченню, на іменинах рідного міста, хотіли ближче познайомитися з цією непересічною характером і талантом людиною, поговорити.
 Справжнє свято — уроки з історії та народознавства одержали учні 5--7 класів районної гімназії, та Іржавецької ЗОШ запросивши на гостину Василя Нечепу.
Скільки нового, цікавого дізналися діти про його козацький рід, дитинство і становлення його як кобзаря. Найцікавіше, що все те почули у відкритому спілкуванні, у щирій, задушевній розмові, яка раз по раз переходила в пісню, наповнюючи актові зали гімназії та сільської школи мелодією чарівної кобзи.
< ... Читати далі »
Просмотров: 586 | Добавил: Адмін | Дата: 27.02.2011 | Комментарии (0)

У 60-х роках минулого століття Носівка була містом філіалів. Серед них -- автопарк Ніжинського АТП -- 29011, де « осідали « новенькі автобуси і запчастини. Не стали ходити в пасинках, створивши своє АТП – 17455 -- потужні автобусний і вантажний парки. Було підсобне господарство -- свиноферма, планували завезти пасіку і викопати ставок. Усе було б, якби начальником став досвідчений фахівець, головний інженер Валентин Оксимець. При іншому розбазарили техніку, автобусами розраховувалися за борги по зарплаті, розтринькували компенсацію за пільговий проїзд. Водій Михайло Васильченко забрав «Пазик» і розкрутив маршрут Носівка -- Пустотине, що охоплює степову зону району.
 «Лази» і «Пази», що залишилися, не регулярно виїзджали в рейси, не вистачало коштів на пальне і запчастини. На уламках автопідприємства стало ТКП «Носівськи ... Читати далі »
Просмотров: 693 | Добавил: Адмін | Дата: 27.02.2011 | Комментарии (0)

Вкрай відвабною склалася ситуація у протипожежному відношенні. Лише в січні в нашому районі виникло дві пожежі в житловому секторі. Так 25 числа виникла пожежа житлового будинку в с. Червоні Партизани Носівського району, де причиною пожежі стало неправильне облаштування пічного опалення. 29 січня виникла пожежа житлового будинку в Селищі, де вогнем повністю знищено дах та перекриття житлового будинку. Причина пожежі -- коротке замкнення електропроводки. Хотілося б застерегти мешканців району, наймаючи пічників, поцікавтеся, з ким маєте справу, що то за фахівці, аби не потрапити в халепу... Та нагадати, невідкладно потурбуйтеся про ремонт пічного опалення, якщо не зробили цього завчасно. Особливу увагу зверніть на протипожежну розділку в місці перетину димоходу з деревяними конструкціями будівель -- її треба збільшити до 51 сантиметра, підкласти азбест. Тим у кого ... Читати далі »
Просмотров: 510 | Добавил: Адмін | Дата: 27.02.2011 | Комментарии (0)

Тільки впродовж січня до райвідділу міліції вісім разів зверталася начальник цеху телекомунікаційних послуг №8 Чернігівської філії «Укртелеком» Людмила Недолуга із заявами про пошкодження та крадіжки кабелю телефонного зв’язку. Так, десятого грудня монтери носівського цеху №8, зранку вийшовши на лінію, виявили відсутність майже двох кілометрів такого кабелю по вулицях Тракторна, Ватутіна, Мічуріна, Чехова, Челюскіна, Володимирська, Попудренко та Невського. Не встигли поновити пошкоджене там, як подібний інцидент трапився на вулицях Робоча, Короленка, Тюленіна та Богдана Хмельницького. А за тиждень на тій же таки вулиці Робочій неймовірним чином зникло ще сто двадцять метрів такого ж кабелю. На жаль, з метою здійснення свого злочинного замислу невідомі кабелекрадачі «завітали» на Робочу ще раз -- за два дні. А дорогою «погосподарювали» ще й по вулицях Короленка, П ... Читати далі »
Просмотров: 587 | Добавил: Адмін | Дата: 27.02.2011 | Комментарии (0)

Слава Богу ми помудрішали, менше просторікуємо про «чужу» війну, осуджуємо імперію, длубаємось до примітивізму в «ім’я чого» був великий кровопролитний конфлікт, який затягнувся на цілу десятирічку. Ми таки збагнули, що вони, сини України, були героями, патріотами, воїнами. Присягнувши на вірність Вітчизні, військовому побратимству, залишались вірними своїй солдатській присязі, обов’язку захисників Батьківщини. Цього ніхто й ніколи не спростує. Не вбивати й руйнувати йшли вони в Афганістан, а захисниками, як нерідко й нині посилає вже незалежна Україна своїх синів на чужі землі з миротворчою місією. Наші афганці до того ж були ще й будівничими, спорудивши безліч шкіл, лікарень, кілометрів залізниць…
З нагоди 22 річниці виведення військ з Афганістану в райдержадміністрації відбулась зустріч керівників району Анатолія Красносільс ... Читати далі »
Просмотров: 874 | Добавил: Адмін | Дата: 27.02.2011 | Комментарии (0)

Чи не вперше за багаторіч попередніх нинішня міська влада неформально підійшла до проведення головних зборів року віддалених приміських громад, які їй підпорядковані адміністративно. Практично в усіх селах побували особисто голова або його заступники, зустрівшись із ватажками органів місцевого самоврядування, головами сільських, вуличних комітетів. З вуличкомом Олександрою Миколаївною Голод у с. Підгайне зустрілись секретар міської ради Людмила Нестеренко та головний вуличком Носівки Олексій Семенович Фесенко, обговоривши проблеми жителів віддаленого села, на які в найближчому часі доведеться давати відповідь, звітуючи, міському голові І.І. Пугачу та представникові від районної влади А.Я. Журенку.
Олександра Миколаївна з чоловіком Миколою Павловичем окреслили міськрадівцям коло питань, які хвилюють жителів Підгайного. Це, зо ... Читати далі »
Просмотров: 503 | Добавил: Адмін | Дата: 27.02.2011 | Комментарии (0)

Серед небагатьох пасажирів автобуса, який обслуговує маршрут до заміських Підгайного й Лукашівки, вдруге на вихідних помічаю хлопчину, який їде в Носівку. Очевидно, добрий знайомий водія, бо, активно спілкуючись з ним, повідомив, що їде на гірки.
Подумалось, наскільки мало потрібно дітям, зокрема, й цьому хлопчині із віддаленого висілочка, для втіхи, бодай невеличкої радості?! А ви бачили усміхнені, щасливі обличчя малюків, які бавились на рукотворних ковзанках? Хоч і з’явились вони із значним запізненням на площі, вважай, після Новорічно-Різдвяних свят і канікул, та все ж з’явились! Чесне слово, не хочеться коментувати предовге їх запізнення, навіть не цьогоріч, у дорозі до дітей, згадувати минулих чолових, яких дратували навіть згадки про обов’язок облагородити відпочинок малечі, не кажучи про підтримку задумів і намагань ... Читати далі »
Просмотров: 530 | Добавил: Адмін | Дата: 27.02.2011 | Комментарии (0)

теги
Календар
«  Лютий 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024