Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
"Носівські вісті"
Головна » 2009 » Листопад » 30 » ПРО ПОЇЗДКИ З ЗАДОВОЛЕННЯМ І НЕ БЕЗ МОРАЛІ
20:22
ПРО ПОЇЗДКИ З ЗАДОВОЛЕННЯМ І НЕ БЕЗ МОРАЛІ
За резолюцією Генеральної асамблеї ООН кожну третю неділю листопада оголошено Всесвітнім днем пам'яті жертв дорожньо-транспортних пригод. Таке рішення зумовлене занепокоєнням світової спільноти щорічним зростанням кількості дорожньо-транспортних пригод у світі. Адже за даними ООН дорожні аварії у всьому світі стоять на другому місці по смертності серед молодих людей у віці 5-29 років і на третьому - у віці 30-44 років. В автопригодах щорічно гине приблизно 1,2 мільйони осіб. Ще 50 мільйонів людей одержують травми або стають інвалідами. Тож, як наголошено у резолюції ООН, якщо не вживати невідкладних заходів щодо поліпшення безпеки дорожнього руху, то до 2020 року в країнах з низьким і середнім рівнем доходу кількість людей, які гинуть внаслідок дорожньо-транспортних пригод, зросте на 80 процентів. Для проведення відповідних акцій та профілактичних заходів як працівниками Державтоінспекції, так й державними структурами та громадськими організаціями в резолюціях ООН визначені певні рекомендації. Проведення подібних заходів свідчить про те, що в суспільстві "відбувається еволюція в мисленні і зростає усвідомлення необхідності подальших зусиль з поліпшення безпеки дорожнього руху".
Зважаючи, що ця дата співпала в часі із річницею введення в дію оновлених правил дорожнього руху ми запросили до розмови начальника відділення ДАІ в Носівському районі В.В.Безручка.
-- Володимире Володимировичу, загальна статистика свідчить про відчутне (на 34 проценти) зниження загибелі людей в ДТП порівняно з минулим роком, відповідно майже на чверть зменшилося й число травмованих. Втім, навіть за подібної скажемо так відрадної статистики щодня на дорогах країни все одно гине 14 людей. Наскільки обнадійливою вбачається подібна ситуація в районі?
-- Під час нагляду за дорожнім рухом працівники Державтоінспекції приділяють особливу увагу чинникам ризику, що зазначені в резолюціях ООН. Це й невикористання водіями ременів безпеки і дитячих утримуючих пристроїв, й керування транспортними засобами в стані алкогольного або наркотичного сп'яніння, їзді на мототранспорті без шоломів, порушень правил швидкісного режиму тощо. Втім, ці функції є неодмінними складовими щоденної роботи наших інспекторів, усієї нашої служби. Стосовно статистики, що з початку року в районі було скоєно більше п’ятидесяти дорожньо-транспортних пригод, в яких загинуло тринадцятеро та було травмовано близько тридцяти людей. Всього ж працівниками ДАІ було виявлено 1126 порушень правил дорожнього руху. На жаль, ця цифра мало відрізняється від минулорічної. Надто турбує, що водії продовжують пиячити за кермом (142), -- причому значна кількість з них -- це так звані скутеристи. Крім того, водії продовжують порушувати правила обгону (59), переїзду пішохідних переходів та залізничних переїздів ( по 11) перевищувати швидкість (89). Додають своєї «ложки дьогтю» й пішоходи, котрі, виявляється, також не знають правил поводження на дорозі, нашими співробітниками було зафіксовано 23 серйозних порушень ними дорожнього руху. Крім того, з початку року було складено 25 протоколів та направлено 44 приписи приватним та посадовим особам, відповідальним за стан вулично-шляхової мережі за порушення ними правил, норм та стандартів при утриманні вулично-шляхової мережі, пошкодження шляхів залізничних переїздів та інших шляхових споруд, забруднення шляхового покриття, порушення нормативів щодо ведення робіт на вулично-шляховій мереж -- всього на суму 10675 гривень…
-- Крім приватного, одним з найпоширеніших видів транспорту в місті є маршрутні таксі, якими щодня користується 8-10 тисяч носівчан. Наскільки люди можуть бути впевненими у їх надійності та безаварійності.
-- На виконання розпорядження «Про невідкладні заходи щодо забезпечення безпеки дорожнього руху», дотримання пасажирськими автоперевізниками вимог безпечної експлуатації автобусів та з метою запобігання надзвичайним подіям з автобусами через їх технічні несправності, наші співробітники постійно проводять відпрацювання в даному напрямку. Так, з початку року було здійснено майже 550 перевірок перевізникі, котрі здійснюють регулярні перевезення пасажирів на маршрутах. Надто активізували цю роботу зараз, під час проведення традиційної листопадової операції «Перевізник-зима-2009».
-- Наскільки дієвими були ваші перевірки?
-- За цей час було виявлено 92 транспортнимх засоби з технічними несправностями, що загрожують безпеці дорожнього руху.Було складено 62 адмінпротоколи за порушення в забезпеченні безпеки дорожнього руху, керівники, пасажироперевізники отримали 96 приписів на усунення недоліків, виявлених у процесі перевірки, й навіть притягнуто до відповідальності за невиконання приписів та ігнорування вимог закону України про дорожній рух щодо випуску транспортних засобів на лінію. Перевірки продовжуватимемо й у подальшій своїй роботі, втім, вважаю, що й вже названих вище цілком достатньо, щоб водії нарешті усвідомили свою високу відповідальність за здоров’я та життя своїх пасажирів. До речі, стосовно справності технічних засобів, то хочу нагадати усім власникам транспортних засобів про те, що з технічним оглядом своїх «сталевих коней» вони мають поспішити, оскільки техогляд закінчується 15 грудня. Інакше відразу ж після новорічних свят у них можуть початися проблеми. Натомість поки що ситуація така: з 490 технічних засобів, котрі перебувають на утриманні підприємств, установ та організацій, і підлягають огляду в 2009 році, його пройшли лише 258. Не багато краща ситуація й з приватним транспортом – з 2701 власника про свою техніку потурбувалося лише 1397. До слова, з власників транспортних засобів до місцевого бюджету Носівки надійшло коштів на суму понад 190 тисяч гривень.
-- Дякую за інтерв’ю й сподіваюся, що всі учасники дорожнього руху зроблять належні висновки з сьогоднішньої розмови й зроблять все від них залежне, щоб дороги були рівними, а поїздки -- безпечними…
Розмову записала К.МИХАЙЛЕНКО.
 
«Носівські вісті» №48(9116)
Переглядів: 476 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
теги
Календар
«  Листопад 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024