Меню сайту
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу Носівської РДА
Всього відповідей: 29
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
"Носівські вісті"
Головна » 2010 » Березень » 10 » КОЖНОМУ – ПО ДАТІ У КАЛЕНДАРІ
21:48
КОЖНОМУ – ПО ДАТІ У КАЛЕНДАРІ
Різноманітні свята і червоні дати в календарі вже традиційно невід’ємна частина нашого життя. Вони розбавляють будні яскравими і пам’ятними штрихами, доброю нагодою згадати і вшанувати близьких серцю людей і події, професійну справу, якій присвячуємо своє щодення, тощо. Приводів підняти традиційну українську чарку чи просто зробити собі маленький подарунок до душі більш, ніж достатньо. Однак, виявляється, і в цьому напрямку є ще куди рости і ширитися -- переконуємося останнім часом щороку, з неабияким подивом дізнаючись, що, приміром, 9 березня -- у всім відомий Шевченківський день, нині своє професійне свято відзначають й ді-джеї. А починається перший місяць весни взагалі з Всесвітнього свята котів. Зрештою, саме ці тварини першими вістують про наближення весни своїми пронизливими співами під нашими вікнами, недарма ж словосполучення «березневий кіт» на російській мові так популярне у нашому мовному словнику, -- прийшли до логічного висновку ентузіасти-фантазери. І ось маємо -- тепер наші пухнасті домашні улюбленці мають цілком законне право влаштовувати свої «концерти».
Наслідки такого «відкриття сезону» пожинаємо вже другодні -- друге березня у сучасному неофіційному календарі позначене Всесвітнім днем сну. Це -- жартома, а всерйоз підстави для введення такої дати цілком серйозні і надзвичайно актуальні в сучасному суспільстві. Медики всього світу давно вже б’ють на сполох, дедалі більше маючи справу з хворобами, спричиненими порушеннями сну. І для нашої країни, зокрема і Носівщини, яка переважною більшість живе позмінно, щоденно у стресах і негараздах, ця проблема надзвичайно гостра сьогодні. На їй варто акцентувати увагу, аби зайвий раз не ризикувати найдорожчим -- здоров’ям, а то й життям, адже статистика переконливо свідчить, що постійне недосипання значно скорочує життєвий шлях.
А вже третього березня, у День письменника, нині вшановуємо людей творчих, вкотре повертаючись і до вічного джерела мудрості -- книги.
Природньо, що в календарі третього тисячоліття відмічено і свято космосу -- День планетаріїв, який відзначатимемо 14 березня, тоді як День початку космічної ери людства матимемо ще й 4 жовтня. Ті ж, чия робота чи захоплення пов’язані з цифрами і математикою, матимуть нагоду 14 березня теж привітати один одного з Днем числа Пі, що теж символічно, адже його цифрове значення 3.14 збігається з числом місяця і дня.
А 21 -- добра нагода повернутися у дитинство, адже цього дня святкують ляльковики -- працівники лялькових театрів. В унісон йому і Міжнародний день дитячої книги, позначений у календарі 2 квітня.
 Наприкінці квітня 23 святкуватимуть психологи усього світу -- представники популярної і надзвичайно затребуваної сьогодні професії, тоді як Всесвітній день охорони психічного здоров’я позначений 10 жовтня. 26 квітня, у Міжнародний день інтелектуальної власності, знову повернемось до цінностей духовних з усвідомленням того, що розум, знання, талант таки не товар -- їх не купують і за них не торгуються. Завершиться святковий квітень Міжнародним днем секретаря, який відзначається в середу останнього повного тижня цього весняного місяця, та Міжнародним днем танцю -- 29 квітня.
 Останній місяць весни завітає до нас з найяскравішим святом у буквальному розуміння цього слова -- 3 травня вшановуватимемо День сонця. А другої суботи травня, у Міжнародний день мігруючих птахів, матимемо нагоду привітати з поверненням на Батьківщину перелітне птаство. 24 та 25 травня свої професійні свята відзначатимуть кадровики та філологи.
Найменше свят в новому неофіційному календарі випало на червень. Власне, їх в цьому місяці лише одне -- 12 червня День працівників фондового ринку. Його започаткував колишній Президент України Віктор Ющенко з метою прискорення проведення економічних реформ та створення реальної ринкової економіки в країні.
Липень завітає до нас одразу з двома приємними датами. Шостого липня святкуватимемо Всесвітній день поцілунків, який вперше почали відзначати двадцять років тому у Великій Британії. Нині це свято набуло величезної популярності в більшості країн світу, адже несе в собі потужний заряд приємних емоцій, які, довели вчені, здатен викликати простий поцілунок. Не менш приємний подарунок календаря отримаємо 11 липня, у Всесвітній день шоколаду. Батьківщиною цих улюблених багатьма солодощів вважається Франція тому саме французи у 1995 році започаткували це свято, яке нині сяткує вся Європа і не тільки. Приміром, у США відзначають цілих два «шоколадних» свята -- 7 липня та 28 жовтня.
12 липня святкуватимуть фотографи, 20 -- шахісти, а в останню п’ятницю цього місяця маємо День системного адміністратора.
 Перший день серпня принесе нагоду відмітити своє свято інкасаторам. 13 серпня громадськість до своїх потреб привернуть лівші світу. Свій день вони вперше офіційно відзначили у 1992 році за ініціативою Британського Клубу лівш, маючи на меті нагадати виробникам про свої специфічні фізіологічні потреби, надто в школах, де і сьогодні почасти вони не враховуються. У нашій країні ця тема особливо актуальна, адже ще за часів Київської Русі до шульг ставилися підозріло, бо вважалося, що лівшою був сам диявол. А в радянський період маленьких лівш переучували в обов’язковому порядку.
Тепер мають своє свято і далекобійники -- їх день 28 серпня.
Надзвичайно багатий на нові свята і дати перший місяць осені. Почнеться він з Дня знищення військової іграшки – 7 вересня. Через два дні, 9 вересня, свято набагато приємніше і близьке кожному із нас -- Всесвітній день краси. При цьому мається на увазі розуміння цього слова у всіх проявах і формах. Тому невипадково, що поєднується воно зі святом дизайнерів-графіків, запровадженим у 2005 році на 50-річчя відомого російського дизайнера-графіка, лауреата багатьох міжнародних концертів Володимира Чайки. Дванадцятого вересня у невисокосні роки та 13 -- у високосні святкують програмісти. Мають тепер своє свято і вихователі та працівники дошкільних дитячих закладів -- їх можна привітати 27 вересня, між тим є вже і День дошкільника -- 3 листопада. Поєднує в собі цілих три дати і 30 вересня -- День усиновлення, Міжнародний день перекладача та Міжнародний день Інтернету. Цікаво, що останнє свято у 1998 році започаткував Папа римський Іоанн Павло II. 
 Жовтень святковий відкриє Всесвітній день тварин, який припадає на четверте число. А 9 жовтня всі віншуватимемо своїх шефів та відзначатимемо Міжнародний тиждень листа. 15 жовтня шану віддаватимемо сільським жінкам, 28 жовтня -- свято у аніматорів.
За новим календарем мають чоловіки і третє своє свято -- перша субота листопада вшановує Всесвітній день чоловіків, який виник за ініціативи останнього президента СРСР М. Горбачова. Восьмого листопада -- Міжнародний день КВН, започаткований у 2001 році президентом Міжнародного клубу КВН О. Масляковим. 18 листопада -- офіційний день філософів. 
А ось 19 листопада свято особливо актуальне для Носівки, яке має бути «червоним» в календарі нашого міського очільника. Ось вже майже десять років світова спільнота відзначає  в цю дату Всесвітній день туалетів. За результатами досліджень Всесвітньої організації з питань туалетів 2,5 мільярда  людей у всьому світі не мають власного туалету. Тому у боротьбі за таке необхідне місцев  кожному домі і не тільки у 2005 році навіть започатковано перший Світовий коледж туалетів, який розробляє їх дизайн, технічне обслуговування та займається впровадженням сталих санітарних систем.
21 листопада дає найширші можливості святкування -- у Всесвітній день привітань можна вітати кого душі забажається і з чим завгодно. Безліч можливостей дає і наступний день, позначений Днем свободи. 
У грудні, крім усіх уже знайомих свят, вкотре віддаватимемо дань шани ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС -- їх день 14 грудня. Наступний день може похвалитися найновішим святом в сучасному календарі -- Днем теплої зими.
 Найприємніше свято січня -- День обіймів, який завітає до нас 21 дня цього місяця. А в другому місяці зими тепер відзначають своє професійне свято і бармени – 6 лютого.
Це -- лиш найпопулярніші дати і свята сучасного календаря. Наспрвді ж, сьогодні, як ніколи, правдивий вислів «кожен день, як свято». Мабуть, це і добре, якщо ставитися до червоних і не дуже дат в календарі розумно і з почуттям гумору. Зрештою, головне -- завжди мати свято в душі. А його суть не так вже й важлива, якщо воно додає доброго настрою, натхнення і бажання робити будні кращими. 
Т. ДАНІШ.

«Носівські вісті» №11(9132)

Переглядів: 1241 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
теги
Календар
«  Березень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024