Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
"Носівські вісті"
Головна » 2010 » Жовтень » 06
Непомітно, але впевнено увійшла в свої права осінь, котру ознаменував один з найпошанованіших у слов"ян місяців -- жовтень. Українська назва другого осіннього місяця не потребує будь--яких пояснень. Довколишні гаї зодяглися в найпривабливіший -- жовтогарячий колір. Місяценазва "жовтень", як стверждують давні джерела, була відома ще за Київської Русі. Одначе, найточнішою можна вважати народну назву жовтня -- "весільник". Починаючи з Покрови, тобто 14 жовтня, вже дозволялося справляти весілля. Це був період, коли в селах масово шлюбували дітей. 
Загалом, жовтень -- місяць особливий багато в чому. Так, його сила проявляється в прояві Божої благодаті, що сходить на сім'ю, родину, село та на весь край. Люди отримують оцінку за свої вчинки, кмітливість, вміння наперед все передбачити й належним чином виконати раніше взяті обіцянки та потрібну роботу. Та головним чином у жовтні кожна людина за свою віру отримує від Бога своє особисте щастя. Для одних людей щастя може проявитись в зачатті чи народжені дитини о цій порі. Для інших людей щастя проявляється в одруженні та створенні сім'ї. Ще для когось щастя проявляється в отриманні гарного врожаю, приплоду домашньої худоби, птиці, особистому здоров'ї. Тому ті, хто народився у жовтні, являються для своїх батьків втіхою та надійною опорою у старості. Батьки повинні в цьому напрямку виховувати своїх дітей. Якщо діти забудуть або знехтують своїм обов'язком перед ... Читати далі »
Переглядів: 759 | Додав: Адмін | Дата: 06.10.2010

Тиждень
Переважною більшістю ми на словах прагнемо об’єктивності в оцінках фактів і подій навколо себе. Насправді, лише прагнемо, а кожний міряє життя своїм мірилом, сприймаючи нормою включений, скажімо, голосно опівночі телевізор в багатоповерхівці чи сигарету в зубах в оточенні жінок або ігнорування, сидячи в електричці чи автобусі, що поруч стоїть людина похилого віку чи каверзує малюк в руках у матері… Не злічити, скільки прикладів з цього приводу може навести кожен, пояснюючи їх, найперш, станом культури людини, до якої опонує. Натомість вже друг одні хтось із тих же, для кого вчинок інших вважається ненормальним, винесуть сміття на вулицю чи вивезуть його в лісосмугу, кинуть недопалок тієї ж сигарети на вулиці чи байдуже пройдуть мимо підлітків, котрі розпивають спиртне… 
 Ми -- надзвичайно різні і, вважай, однакові водночас у малому й великому. Згадайте, зовсім недавно по-різному оцінювали і помаранчевий майдан, й останні під завісу свого правління сумнівні нагороди президента В. Ющенка, які влада вкладала в свідомість людей, як правильні. І така суперечлива правда влаштовувала за мовчазною згодою багатьох.
 Мені здається, що істина насправді нині нікого не цікавить. Її, як жар-птицю надзвичайно непросто упіймати у нинішньому розмаїтті періодичних та Інтернет-видань, програм електронних ЗМІ. Надто у ... Читати далі »
Переглядів: 672 | Додав: Адмін | Дата: 06.10.2010

Тиждень
Колись уже давним-давно один у міру талановитий журналіст, у якого мені випало ходити в учнях, написав чотири рядки віршем, ніколи, до речі, не вдаючись до поезії. Хоч і згадую часто колегу, поминаючи світлу пам’ять, та його єдиний поетичний катрен, було, й забув. І пригадав тільки щойно, почувши, що Мінфін і ЦВК зійшлись на ціні для держави майбутніх виборів місцевого самоврядування. Виявляється, вона однакова з президентськими: один мільярд гривень Цього, вважають, достатньо, аби провести вибори 31 жовтня.
 Нема слів, без грошей виборів не буде. Не лише треба надрукувати велику кількість бюлетенів, а й оплатити працю членів комісій, забезпечити всім необхідним виборчі дільниці тощо. Безперечно, коштів на вибори буде витрачено значно більше -- головні політичні гравці-партії далеко не бідні й на місцеві вибори, унікальні для України, у них особливий інтерес -- вибороти місце під сонцем у владі. З одного боку у неї прагнутимуть потрапити і ті, хто лишився на обочині ні з чим, і заявити про себе молоді політичні партії, з другого -- влада, яка працює, робить конкретні справи для людей, отже, на видноті в кожній громаді.
 Добре це чи погано, що нинішні місцеві вибори уперше відбудуться не тільки за змішаною системою, а й уперше в історії альтернативних виборів, не прив’язуючись до виборів президентських чи ... Читати далі »
Переглядів: 601 | Додав: Адмін | Дата: 06.10.2010

теги
Календар
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024