Меню сайту
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу Носівської РДА
Всього відповідей: 29
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
"Носівські вісті"
Головна » 2010 » Червень » 03
Початок літа завжди гаряча пора. Передусім у навчальних закладах різного рівня акредитації. Одні екзаменують і вручають дипломи випускникам, інші чекають майбутніх учнів та студентів, які прийдуть здобувати професію. Безперечно, це дуже відповідальний і важливий крок, і головне тут -- зробити правильний вибір, як мовиться , щоб бажання співпало з можливостями дитини і батьківським гаманцем. Бо подобається це комусь чи ні, але ми всі знаємо, що безкоштовна освіта у нашій державі лише декларується. Зрештою, не лише освіта. Лікування та оздоровлення -- також. І це не просто слова. Останнє засідання колегії, яке вів голова райдержадміністрації Іван Пугач -- тому яскраве підтвердження. Кажучи в загальному, нинішня канікулярна кампанія з організації відпочинку та оздоровлення дітей -- справа батьків і наповнюваності їхнього гаманця. Безперечно, якусь дещицю, а точно -- 140 тисяч гривень закладено в районний бюджет. Проте половина дітей, що пройдуть по звітах як оздоровлені, це, фактично, відвідувачі пришкільних таборів денного перебування дітей. Хоча тут про оздоровлення взагалі не йдеться. У цьому році таких таборів буде 19 на 950 дітей. Ще стільки ж дітлахів, у переважній більшості, якщо потрапить під категорію "обраних": діти -- сироти та позбавлені батьківського піклування, діти -- інваліди, чорнобильці, творчо обдаровані, з багатодітних родин, матимуть можливість теж відпочити у відповідних закладах області та Півдня. Жменя дітей оздоровиться ... Читати далі »
Переглядів: 480 | Додав: Адмін | Дата: 03.06.2010

Питання благоустрою і наведення порядку в місцях, де живемо і працюємо, актуальне цілорічно, щораз особливо загострюючись по весні справжньою повінню нових стихійних смітників. Їх з року в рік на традиційних толоках і суботниках збираємо все більш щедрими врожаями -- обабіч доріг і попід дворами, в лісосмугах уздовж залізничного полотна, в тому ж багатостраждальному центральному парку, який всією громадою голослівно хочемо бачити впорядкованим і красивим, натомість гуртом докладаючи чималих зусиль, аби місце для відпочинку було відчутним докором на спільному сумлінні. Адрес і адрес подібних -- не злічити у Носівці й кожному селі, які на ділі показують наскільки збайдужіли серцями і розумом, перестали бути господарями у власному ж домі. А чи, може, натужно пнучись в компанію до заможних європейських країн й собі чекаємо наймитів, які прибиратимуть слідом, дбаючи аби бруд не осідав на чистих черевиках і руках? Втім, і тут мали б знати, що в цих оазисах культури і цивілізації не тільки вчасно і якісно прибирають, а й не смітять, не кидають недопалки і пляшки поруч із урнами для сміття і вже точно не ламають їх. І справа не тільки в суворому контролю з боку влади і правоохоронних органів, діючих штрафах. Просто виховання відповідне і, якщо хочете, менталітет, в якому не закладено бути ворогом самому ж собі.
Ми ж і в цьому році вже традиційно провалили іспит на самосвідомість і відповідальність. Затяжна і сні ... Читати далі »
Переглядів: 555 | Додав: Адмін | Дата: 03.06.2010

Відшуміла повенями, відбуяла первоцвітом, відщебетала ластівками весна-красна і наступає полудень року — червень-різноцвіт. Місяць найкоротших ночей і найдовших днів, коли вечірня зоря немовби у вранішню переходить, його ще іноді зовуть місяцем тиші, бо саме у цей час більшість пташок висиджує малят у гніздах і тому їм не до пісень і щебету. Люди знають про це і теж у лісі чи в саду ведуть себе тихо й обережно, щоб не турбувати своїх найменших друзів і помічників -- пташок.Червень обдаровує людей першими садовими й лісними ягодами, ранніми овочами. У червні наступала пора найшановнішої селянської праці — сінокосу. З діда-прадіда вважалося, що найкраще сіно те, яке скошене перед самим цвітінням трав. А ще знали, що справжнє літо, справжнє тепло наступає тоді, коли зацвіте шипшина і з'являється цвіт на калині. Втім, наш знайомий народний прогностик з Волині Володимир Лис за всіма своїми багаторічними спостереженнями цьогорічний червень бачить таким: сонячними будуть перші кілька днів, щоправда, з ймовірними нічними приморозками. А після сьомого червня погода взагалі зіпсується. Примхливою, з дощами майже вся друга декада. Холодна хвиля -- наприкінці її. А ось після двадцятого встаткується й справді тепла літня днина. 
Крім усього, червень у народі вважають усьому початок: і літу, і майбутньому врожаю, і осені, і навіть далекої ще зими. Народний календар червня рясніє різноманітними прогнозами і завбач ... Читати далі »
Переглядів: 511 | Додав: Адмін | Дата: 03.06.2010

Нещодавно голова профільного комітету Верховної Ради Олександр Ткаченко на одному із сесійних засідань оприлюднив шокуючі факти. Виявляється, Україна сьогодні забезпечує себе цукром власного виробництва лише на 60 відсотків. Тоді питається в задачці: навіщо ж було вітчизняні цукрозаводи перетворювати на пункти заготівлі металобрухту? Вилучати з сільгосппереробки цілу галузь? Позбавляти робочих місць виробників сировини,а заводських фахівців можливості реалізувати свою кваліфікацію?
Логіка абсурду. Нам уже й льон не потрібен, і картопляний крохмаль, і просто товарна картопля. Виявляється, ближче її завезти у Крим із Туреччини, ніж із Полісся. Мовляв, городиною хай забезпечують приватники, або ж польські сусіди. Займатися виробництвом яловичини, свинини, тим паче баранини -- невигідно. Нічим нагодувати худобу? Так зерна ж скільки вирощуємо! І кормових угідь не поменшало, швидше - навпаки. Та, схоже, навіщо зайвий клопіт...
Комусь, очевидно, вигідно періодично збивати нас із пантели-ку, коли й очевидне стає неймовірним, інакше б не пускали під ніж цукрозаводи, не завозили солодкий продукт від сусідів, не ганьбилися цукром тростинного походження. Дійшли до межі, за якою ні крихти здорового глузду: вигідніше торгувати металобрухтом, а не цукром. За що ж таке судилося нашому селу?
Приклад, про який мова нижче, на щастя, з іншої опери ... Читати далі »
Переглядів: 450 | Додав: Адмін | Дата: 03.06.2010

теги
Календар
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024