Меню сайту
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу Носівської РДА
Всього відповідей: 29
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
"Носівські вісті"
Головна » 2010 » Травень » 05
Місяць за місяцем
З давніх часівсерединний місяць весни носив назву -- май… Її вживали наші пращури -- русичі, вона зафіксована в літописних пам`ятках ще в XII столітті. Всі наші письменники-класики, від Тараса Шевченка до Михайла Коцюбинського вживали виключно цю назву -- май. Нова назва – травень, з`явилась уже потім, згодом і прижилася. Ймовірно, що назва «май» походить від імені давньоримської богині весни Майї -- доньки Фавна, покровителя гір, лісів і луків, захисника худоби.
На травень припадає чимало народних свят, обрядів, пов`язаних з поетичним обожнюванням природи і відомих з найдавніших часів. І все це наше, рідне, не видумане знічев`я, не нав`язане кимось, якимись злими силами. А які напрочуд веселі й гарні, а іноді навіть таємничі й казкові, були наші свята! Про це промовисто говорять самі назви: русалчине свято, веснянки, гаївки, збирання роси.
Травень ще називали солов`їною порою. Свого улюбленця солов`я люди завжди з нетерпінням чекали. Говорили, що він почне співати, коли нап`ється роси з березового листочка. І тоді його мелодійним і урочистим співом наповниться все довкола. І від його співу добрішають і всміхаються люди, привітніше ставляться одне до одного, легше стає на душі навіть у великій скруті. А там скоро й зозуля обізветься, почне лічити літа. В цю ж пору в лісі, крізь руде торішнє листя пр ... Читати далі »
Переглядів: 1031 | Додав: Адмін | Дата: 05.05.2010

Тиждень
А нам таки потрібно зовсім мало, аби почуватися втішеними, якщо не щасливими. Велелюдним числом переважно працівників бюджетних установ, підприємств, організацій ми таки впорядкували місто, у більшості сіл Носівщини красиво, затишно, комфортно і, якщо хочете, почуття уже травневі. На квітневій колегії голова райдержадміністрації Іван Пугач, незважаючи на те, що підсумовувалось зроблене з упорядкування довкілля лиш етапно, бо не завершилась ще повністю реконструкція пам’ятників, меморіалів на честь загиблих воїнів, не утримався, щоб не подякувати всім учасникам громадських толок -- школярам, освітянам, медпрацівникам і особливо колегам-держслужбовцям і працівникам місцевого самоврядування, які власноруч безоплатно вимели, вигребли й вивезли гори сміття з лісосмуг, обочин доріг, висадили тисячі берізок та інших дерев і кущів, заклали клумби, газони. Ось хоч би раз до цих толок прилучити тих, хто вже другодні навіз на очищені узбіччя лантухи, пакети з домашнім непотребом.
 А ви були коли-небудь у третій міській школі? Там жодного папірця, обгортки з цукерок не побачиш на досить великому подвір’ї із садом. Тут повсюди квіти, дорослі дерева доганяють молоді саджанці. Очевидно, зі школи, з родини, прикладу дорослих починається краса довкола. І як нам бути з тими, хто продовжує після всієї виконаної роботи знову засмічувати вулиці й околиці? Питання ... Читати далі »
Переглядів: 445 | Додав: Адмін | Дата: 05.05.2010

Услід за подією
Не зважаючи на те, що цьогорічний конкурс «Жінка року» проходив у нас в тринадцятий раз, жодних ознак містичності в ході нього помічено не було. Навпаки, у залі ресторану «Українка» панувала якась особлива атмосфера тепла, піднесеності та невимушеності. Причому не лише тому, що за вікном вже впевнено розкошував осяйний квітень-красенець, лагідно торкаючись своїми сонячними барвами набубнявілих бруньок на деревах та обціловуючи своїм весняним теплом кожне сердечко, кожну пелюстку ніжних першоцвітів -- примулок, нарцисів, тюльпанів. Цю ауру тепла та святковості насамперед зуміли створити самі конкурсантки -- близько сорока представниць різних професій, які зарекомендували себе кращими у своїх трудових колективах, у професії, досягли певних здобутків у різних сферах життєдіяльності району чи роблять певний внесок у його соціально-економічний розвиток, стали лідерами громадського руху чи зуміли реалізуватися у своєму найголовнішому покликанні -- бути жінкою-матір’ю, жінкою-берегинею. 
Кажуть, говорити про жінок легко. Значно важче -- просто бути нею. Тягнути на собі віз господарських, сімейних проблем та клопотів, облаштовувати побут, кохати своїх чоловіків, народжувати й виховувати дітей. Паралельно з цим усім встигаючи працювати на ... Читати далі »
Переглядів: 758 | Додав: Адмін | Дата: 05.05.2010

теги
Календар
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024