Меню сайту
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу Носівської РДА
Всього відповідей: 29
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
"Носівські вісті"
Головна » 2010 » Травень » 5 » ЖІНКА - ЦЕ ЗАВЖДИ СВЯТО
15:02
ЖІНКА - ЦЕ ЗАВЖДИ СВЯТО
Услід за подією
Не зважаючи на те, що цьогорічний конкурс «Жінка року» проходив у нас в тринадцятий раз, жодних ознак містичності в ході нього помічено не було. Навпаки, у залі ресторану «Українка» панувала якась особлива атмосфера тепла, піднесеності та невимушеності. Причому не лише тому, що за вікном вже впевнено розкошував осяйний квітень-красенець, лагідно торкаючись своїми сонячними барвами набубнявілих бруньок на деревах та обціловуючи своїм весняним теплом кожне сердечко, кожну пелюстку ніжних першоцвітів -- примулок, нарцисів, тюльпанів. Цю ауру тепла та святковості насамперед зуміли створити самі конкурсантки -- близько сорока представниць різних професій, які зарекомендували себе кращими у своїх трудових колективах, у професії, досягли певних здобутків у різних сферах життєдіяльності району чи роблять певний внесок у його соціально-економічний розвиток, стали лідерами громадського руху чи зуміли реалізуватися у своєму найголовнішому покликанні -- бути жінкою-матір’ю, жінкою-берегинею. 
Кажуть, говорити про жінок легко. Значно важче -- просто бути нею. Тягнути на собі віз господарських, сімейних проблем та клопотів, облаштовувати побут, кохати своїх чоловіків, народжувати й виховувати дітей. Паралельно з цим усім встигаючи працювати на виробництві, вести державні фінанси, навчати грамоти чи лікувати людей. А ще завжди виглядати бездоганно, бути привабливою, ніжною, красивою -- як сама весна, як свято. Власне, саме про це якраз і говорили, характеризуючи кожну з конкурсанток у своїх номінаціях, і ведучі Віталій Клименко та Олександр Лук’яненко, і члени журі голова райдержадміністрації Іван Пугач, його заступник начальник управління агропромислового комплексу Олексій Буцан, голова профкому працівників освіти Євген Бондарчук, голова профкому медичних працівників, переможець районного конкурсу «Чоловік року-2009» Олександр Драга та заступник генерального директора ТОВ «Колорит-агро» Вадим Калинка.
Педагогів недарма називають «Сіячами доброго, мудрого, вічного». Адже саме від них залежить, якими підуть у широкий та незвіданий життєвий світ наші діти, з якими вони залишаються поруч -- вимогливі й доброзичливі у найблагороднішому прагненні незглибимої любові до своїх вихованців. Такими вони і є -- представники вчительської когорти, яку цього разу представляли в цій номінації вихователь-методист Носівської ЗОШ №1 Валентина Чистоткіна, учитель географії районної гімназії Ірина Нечес, заступник директора Носівського ДНЗ-ЗНЗ №2 Олена Жук, вихователь міського дитсадка «Барвінок» Любов Гапон, вчитель біології другої міської школи Тетяна Парубець.
 Неповторний, дивовижний світ слова, пісні та музики. Цей світ заполонив їх ще з далекого дитинства, тому й обрали творчу стежину. Вони постійно ніби припадають до життєдайного джерела мистецтва, напоюючи своє життя творчим неспокоєм, талантом. Ці слова звучали на адресу представників іншої номінації -- «Муза Полісся», участь у якій брали художній керівник Мринського будинку культури Олена Мариненко та завідуюча Хотинівською сільською бібліотекою-філіалом Василина Голодна.
 Доброта та милосердя, здатність до співпереживання, до того, щоб будь-якої хвилини прийта на допомогу, чуйність та уважність, відповідальність, безкорисливість та добросовісність. Саме цими загальнолюдськими та професійними чеснотами в повній мірі наділені представниці «медичної» номінації -- «Мадонни в білих халатах» -- лікар-терапевт Мринської дільничної лікарні Ірина Варшавська, лікар-терапевт Носівської ЦРЛ Надія Ткаченко, старша медсестра-акушер гінекологічного відділення ЦРЛ Людмила Самойленко.
 Ще одну надзвичайно серйозну та відповідальну номінацію -«Берегині людських чеснот» склали жінки, які працюють у соціальній сфері району -- соціальній працівники Носівського територіального центру Ганна Грош та Людмила Сеник, начальник відділу управління Пенсійного Фонду України в Носівському районі Людмила Владовська, начальник відділу управління праці та соціального захисту населення Людмила Нестеренко.
«Я не цвіт, не зоря, не сніжинка-
Це прекрасні природи витвори!
Я -- Сильна Слабка Жінка --
Саме так -- з великої літери»
Ці віршовані рядки були присвячені присутнім на святі директору Носівської селекційно-дослідної станції Наталії БУняк, головному бухгалтеру державної податкової інспекції Марині Рубежанській, головному зоотехніку Державного підприємства «Дослідне господарство Носівської селекційно-дослідної станції» Валентині Безкровній.
У номінації «Хранителька основ духовності» участь у конкурсі брали начальник відділу фінансового управління РДА Ірина Трутень, начальник архівного відділу Людмила Щербак, заступник керівника апарату РДА Тетяна Драган, начальник відділу відділення держказначейства Тетяна Калинка. А переможцем номінації жінок-громадських діячів стала голова райкому профспілки працівників культури Наталія Яременко. Саме серед цих жінок -- працелюбних, шанованих та красивих -- журі обирало найголовнішу «Жінку року-2009». Нею стала Наталія Буняк. 
Втім, вже стало традицією, що в ході цього конкурсу поза номінаціями вшановується ще одна когорта жінок, які крім усього, заслужили на пошанівок за своїм найголовнішим покликанням. Милосердя, спокій, чистота, доброта, вірність, співпереживання, любов, надійність -- все це міститься у короткому й такому ніжному та ємкому слові -- мама. Нею стала для восьми своїх найдорожчих донечок та синочків Тетяна Вовкогон з Червоних Партизан. Справжньою мамою для трьох прийомних сестричок мешканка Селища Світлана Олійник, у чиїй родині вже підростало двійко власних синів. 
Це для їх усіх -- прекрасних, красивих не лише вродою, а й вчинками, серцями та душами -- звучали пісні у виконанні аматорів сцени та працівників районного будинку культури. Й нехай так буде завжди -- доки сяятиме у небі сонце, доки колоситиметься хлібна нива -- хай лине осанна жінці:
Воістину небесна і земна, 
Заквітчана і терном, і барвінком,
Свята і грішна, рідна, чарівна,
Повіки будь, повіки слався, жінко!»
К. ГАВРИШ.
«Носівські вісті» №19(9140)
Переглядів: 759 | Додав: Адмін | Рейтинг: 2.0/1
теги
Календар
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024