Меню сайту
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу Носівської РДА
Всього відповідей: 29
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2009 » Листопад » 09
Просмотров: 548 | Добавил: Адмін | Дата: 09.11.2009 | Комментарии (0)

З дитячих років ми звикаємо до чарівної  осінньої краси. Любимо бувати цієї пори в садах, лісах, на полях, милуватися різноманітними різнокольоровими листочками, осінніми ніжними квітами.
З давніх-давен люди святкували з осінню, яка приходить зі щедрими дарами, високими врожаями. Саме такою вона нещодавно завітала і до учнів Носівської ЗОШ I-III ст. №2. Першокласники разом із вчителем групи продовженого дня Марією Сергіївною Заболотною провели дуже цікаве свято «Осінь -- найпрекрасніша пора року».
На святі був присутній спеціаліст найвищого класу з досвідом в агрономічній діяльності Володимир Васильович Федченко, який привітав усіх учнів, батьків, гостей свята з початком осені, зі збором граного цьогорічного врожаю. Свято було переповнене піснями, хороводами, прислів’ями, приказками, з ... Читати далі »
Просмотров: 682 | Добавил: Адмін | Дата: 09.11.2009 | Комментарии (0)

ГРАБІЖНИКИ РОЗПЕРЕЗАЛИСЯ
Недарма кажуть, що безкарність породжує вседозволеність. Це вкотре підтвердила й звістка про черговий розбійний напад на підприємця. Цього разу постраждав носівчанин Валерій Ткач, якого у вечірній час на подвір’ї власного будинку підстерегли троє невідомих у масках. Затягли до будинку, зв’язали скотчем руки. Катували майже чотири години. Здобиччю розбійників стала чимала сума грошей та золоті прикраси господаря. Як і у випадку з подружжям Валентиною та Анатолієм Андрушків, котрі не так давно також стали жертвами розбійного нападу у власному будинку, винуватців  поки що не знайдено. З огляду на те, що є й інші випадки, щоправда, невдалих спроб нападу на інших підприємців, заслуговує на існування й версія про те, що це справа рук одних і тих же розбійників-„підприє ... Читати далі »
Просмотров: 565 | Добавил: Адмін | Дата: 09.11.2009 | Комментарии (0)

  Наприкінці квітня поточного року людство сколихнуло повідомлення про епідемію респіраторної інфекції, викликаної новим збудником грипу А НІШ (Каліфорнія). Вчені запідозрили, у нового вірусу пандемічний потенціал. І вже 11 червня 2009 року ВООЗ підвищила фазу небезпеки до вищого рівня. Це було зроблено для того, щоб суспільство встигло підготуватися до нової пандемії грипу.
  На території України обмежувальні заходи введені з 30 жовтня 2009 року.
Провівши аналіз з захворюваності на грип та ГРЗ по Носівському району, можна зробити висновок, що 03 листопада епідемічний поріг в районі подолано.
Чим відрізняється сучасний грип?
У популяції людей циркулює одночасно декілька вірусів грипу А -- ... Читати далі »
Просмотров: 553 | Добавил: Адмін | Дата: 09.11.2009 | Комментарии (0)

  У дні шкільних канікул
  Цікаво, змістовно та культурно розпочалися осінні канікули для гуртківців лялькового театру «Буратіно» Носівської ЗОШ №1, яким керує Ніна Степанівна Віриченко. Ми відвідали Ніжинський драмтеатр імені М.Коцюбинського, де із великим задоволенням подивилися виставу «Скарби капітана Флінта». Ця вистава була не ляльковою, тому ми були надзвичайно вражені майстерністю гри артистів, зрозуміли, наскільки важко грати на сцені, вживатися в роль. Ці знання неодмінно знадобляться нам у власних постановках, адже і зараз ми готуємо цікаву лялькову виставу «Колобок у новій казці» на тему здорового способу життя.
А взагалі, наостанок нашої поїздки ми загадали спільне бажання -- частіше відвідувати театр. Він захоплює, вражає і дійсно багато чом ... Читати далі »
Просмотров: 731 | Добавил: Адмін | Дата: 09.11.2009 | Комментарии (0)

Епідемії грипу, а тим більше випадків захворювання на каліфорнійський грип в районі немає. Однак загальноепідемічна ситуація вимагає вжиття особливих заходів із недопущення поширення вірусних інфекцій. До такого висновку прийшли на засіданні надзвичайної протиепідемічної комісії при райдержадміністрації. Поки що приводу для паніки немає, і все ж у районі станом на 3 листопада кількість хворих на грип та інші простудні захворювання склала вже майже 300 чоловік, в тому числі 23 за клінічними ознаками на грип. Отже, район досяг епідемічного порогу і населенню слід остерігатися: у людних місцях носити медичні маски, якомога частіше мити руки з милом, ретельніше прибирати та провітрювати приміщення тощо. 
Комісія, що відбулася під головуванням голови РДА І.І. Пугача, розглянула проблему в усіх аспектах ... Читати далі »
Просмотров: 634 | Добавил: Адмін | Дата: 09.11.2009 | Комментарии (0)

    Конкретна справа
  Дякуючи Богу і добрим людям, спільними зусиллями таки продовжуємо впорядковувати кладовище по вулиці Гагаріна: із вдячністю і доброю пам’яттю про полеглих визволителів нашого краю у ювілейний для України рік завершення війни на її території й святої шани до рідних і близьких, прах яких знайшов тут вічний спокій.
Хочу від усього серця подякувати керівникам району О.П. Самокиші та І.І. Пугачу, які заохотили і продовжують підтримувати цю добру справу, переймаючись повсякчас проблемами великої околиці міської громади. 
Немало виявилось добровільних помічників, які у вільний час безкоштовно працюють на будівництві, впорядковують кладовище. Вирубували зарослі і ... Читати далі »
Просмотров: 619 | Добавил: Адмін | Дата: 09.11.2009 | Комментарии (0)

В одному з світлих залів «Бібліотеки українця» відкрилась виставка фотокартин нашого земляка, відомого фотомайстра-журналіста, видавця «Бібліотеки українця» і засновника її виставкового центру Миколи Антоновича Ляшенка. Ця фотовиставка -- неабияка можливість збагнути чуттєву палітру. Квіти, яких тільки кольорів і назв, очі не стомлюються споглядати цю гармонію. Фрукти і овочі, в росі трава, оповита павутиною. Оригінальністю, простотою й щирістю захоплює фотоетюд «Ярмаркуюча Носівка».
Професіонал високого ґатунку М.А. Ляшенко уміє виокремити особливе з площини ординарного, бо усвідомив: усе глибоке -- в душі.
Захоплення фотомистецтвом не оминуло і його сина Миколу Миколайовича і з кожним роком посилюється. Бо ця виставка, їх спільний мистецький доробок, -- єднання зі світом і світлом.< ... Читати далі »
Просмотров: 765 | Добавил: Адмін | Дата: 09.11.2009 | Комментарии (0)

Хочете вірте, а хочете - ні
Носівчани б’ють на сполох: схоже, невідома таємнича істота, яку називають чупакаброю, не оминула і наше містечко, впродовж цього року активно подорожуючи регіонами України. Принаймні, за всіма ознаками саме на неї вказує почерк хижака, який нещодавно нічної пори «погосподарював» на обійсті родини Баклан, винищивши чотирнадцять кролів. Невідомий звір, видно, наділений неабиякою силою, бо буквально повиривав дверці кліток, на одній зняв залізне накриття. Врятуватися від його лап вдалося лише одному кролику, решту хижак немов поскладав в рядок та ще від двох звірят залишилися тільки голови, застряглі між залізними прутами кліток.
 Вийшовши вранці поратися, як завжди, приблизно о сьомій годині, саме таку картину застав господар Микола Баклан. Земля біля кліток втоптана, мов на п ... Читати далі »
Просмотров: 1119 | Добавил: Адмін | Дата: 09.11.2009 | Комментарии (2)

Ситуація
 Коли в один з осінніх сльотавих днів ми завітали на одну з віддалених вуличок Макіївки, дорогу нашій „четвірці” несподівано перегородила зграйка невеличких чорненьких поросяток. Водій аж зупинився від несподіванки побачити таке господарське чудо буквально посеред сільської вулиці. Втім, нашу мало не дитячу радість від побачених на власні очі маленьких „в’єтнамців” швидко остудила літня жінка, котра з’явилася з-за рогу вулиці, заклопотано женучи поперед себе розкішну дорослу льоху.
  Вам цікаво, а нам що ж робити ? – жінка заклопотано обвела руками навкруг.- Кому хазяйство, а сусідам клопіт...
  А й справді, спочатку ми й не помітили переритої вухастими грунтівки, перетолочених квітників попід дворами, зритого писками моріжку, потрамбованих свинячими ратичками „ ... Читати далі »
Просмотров: 540 | Добавил: Адмін | Дата: 09.11.2009 | Комментарии (0)

теги
Календар
«  Листопад 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024