Меню сайту
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу Носівської РДА
Всього відповідей: 29
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2009 » Листопад » 23
Просмотров: 501 | Добавил: Адмін | Дата: 23.11.2009 | Комментарии (0)

Принаймні, саме таким чином, за словами лікаря-еепідеміолога Носівської санепідстанції Лариси Гордіної, на сьогодні складається ситуація в районі. Якщо першого „епідемічного” тижня за лікарською допомогою звернулося 760 носівчан, то минулого тижня кількість хворих скоротилася майже наполовину -- до 360 чоловік, тобто, рівень захворюваності знизився у півтора рази. Всього ж від початку епідемії кількість хворих на грип та ГРВІ у районі склала 1542 особи. З них 44 чоловік було госпіталізовано, решта лікувалися амбулаторно. Стан одного хворого, на жаль, продовжує залишатися тяжким, за його життя з недугою борються лікарі.
На жаль сумна наслідки епідемії грипу на Чернігівщині, де від пневмонії померли 15 чоловік, девять чоловіків і шість жінок. Всі вони працездатного віку від 18 до 52 років.
 
«Носівські вісті» №47(9115) ... Читати далі »
Просмотров: 803 | Добавил: Адмін | Дата: 23.11.2009 | Комментарии (0)

Наприкінці вересня до архівних відділів РАЦСу та райдержадміністрації надійшов лист з Товариства Червоного Хреста, у якому співробітники служби розшуку просили дізнатися про долю рідних чи близьких уродженки Носівки Євдокії Миколаївни Горкавенко. З таким проханням в цю міжнародну організацію звернувся громадянин Данії Тутті Нільсон. Лише в 2005 році від свого батька він дізнався, що його мама Галина, яка померла в 1949 році, була родом з України, й, зокрема, з Носівщини. Під час німецької окупації її, як і багатьох інших українських юнаків та дівчат, було вивезено на примусові роботи до Німеччини, звідти - до Данії. Після війни жінка вийшла там заміж, народила трьох дітей. Якийсь час вона вела переписку зі своєю українською сестрою, навіть збереглися уривки деяких листів у далеку Данію з України, а потім, очевидно, у зв’язку зі смертю колишньої німецько ... Читати далі »
Просмотров: 546 | Добавил: Адмін | Дата: 23.11.2009 | Комментарии (0)

Не зважаючи на відміну (у зв’язку з карантином на грип) проведення офіційного святкування Дня працівників сільського господарства, носівські трударі полів та ферм без пошанівку не залишилися. Так, достойно вшанували труд своїх працівників у агрофірмах „Колорит-Агро”, ЗАТ „Воздвиженська”, ТОВ „Агронадія”, „Нива”, „Носівка-Агро”, ряді інших. З почесною місією вручення почесних грамот, інших державних відзнак у господарствах побували фахівці районного управління АПК на чолі з начальником О.В.Буцаном. Втім, наші аграрії таки мають чим пишатисЯ, адже за підсумками трудового суперництва в аграрній галузі серед господарств лісостепової зони області наш район посів друге місце.
З нагоди професійного свята велику групу передовиків сільськогосподарського виробництва нагороджено Почесними грамотами райдержадміністрації – за багаторічн ... Читати далі »
Просмотров: 841 | Добавил: Адмін | Дата: 23.11.2009 | Комментарии (0)

Екологічний рейд
Щорічно проводяться весняні та осінні суботники з благоустрою та санітарної очистки вулиць нашого міста. Цього разу активну участь у екологічній толоці взяли працівники райдержадміністрації. Вигляд вулиці Ніжинський шлях змінювався просто на очах, позбуваючись від численних атрибутів «цивілізації», що навантажувались на тракторні причепи та в кузови автомобілів. А що це за вантаж? Та це хмиз та сміття, яке мешканці цієї вулиці безцеремонного знесли на узбіччя шляху.
Наша рейдова бригада вирішила перевірити санітарний стан цієї вулиці. Не минуло й двох тижнів від толоки, як на Ніжинському шляху виросли нові гірки непотребу. Мабуть, її мешканці побачили, що завзяті дяді роблять добру справу, то й почали знову хутко зносити на вулицю хмиз та різне сміття. Слід зауважити, що у відведених місцях на шляху встановле ... Читати далі »
Просмотров: 1336 | Добавил: Адмін | Дата: 23.11.2009 | Комментарии (0)

14 листопада, у день пам’яті святих безсрібників Косми і Даміана Асійських, Преосвященні ший єписком Ніжинський і Прилуцький Іриней у Макіївці освятив церкву на честь Вознесіння Господнього.
Під час Божественної літургії владика возвів у сан протоієрея настоятеля храму, священика Володимира Гав’янця.
Звертаючись до присутніх зі словом, архіпастир наголосив на важливості храму Божого у житті людини та подякував всім, хто долучився до його спорудження. Після проповіді Преосвященніший єпископ Іриней нагородив меценатів, які найбільше допомогли в будівництві церкви. Ювілейним орденом «450-річчя перенесення на Волинь Почаївської ікони Божої Матері» був відзначений Микола Степанович Фенюк, директор фермерського господарства «Вікторія». Медалями Преподобних Антонія і Феодосія Печерських -- директор фірми ТОВ «КиївАгроНафтоТрейд» Юлій Юрійович Непомнящий та Валентин Дмит ... Читати далі »
Просмотров: 604 | Добавил: Адмін | Дата: 23.11.2009 | Комментарии (0)

Конкурси
 
Під такою назвою у Будинку дитячої та юнацької творчості відбулося вже традиційне свято-конкурс, в якому п’ять хлопчиків змагалися у силі, розумі, дотепності та артистизмі. У боротьбі за перемогу учасники представили свою візитну картку, імпровізовано втікали з полону, долаючи перешкоди на естафеті «Подорож по горах», показали свої знання про історичне минуле своєї держави часів козацтва та виявили неабияку спритність і дотепність на етапах конкурсу з елементами жартівливості «Принеси воду на кашу» й «Козацькі розваги».
За великим рахунком, кожен із учасників може з честю називатися козаком -- у цьому були одностайними усі глядачі. Тож кожен з них отримав титул і подарунок. А ось перемогу у конкурсі здобув і отримав почесне звання «Козачок-2009» вихованець гуртка «Ляльковий театр» Олександр Ма ... Читати далі »
Просмотров: 748 | Добавил: Адмін | Дата: 23.11.2009 | Комментарии (0)

 
Надзвичайно приємно, що акція «Подаруй бібліотеці книгу» перейшла вже в добру традицію і жителі Носівщини, наші земляки продовжують поповнювати книжкові полиці дарунками з власних бібліотек, які нерідко виявляються дійсно цінними і надзвичайно потрібними широкому колу читачів. Так, нещодавно Валентина Георгіївна Побрусило, яка вже не один рік займається народознавчими дослідженнями, подарувала бібліотеці 16 книжок, серед яких такі самобутні, як «Дитячий фольклор», «Наша дума, наша пісня», «Календарно-обрядові пісні» та ін.
А відомий земляк Євген Товстуха презентував своїй рідній Макіївські й сільській бібліотеці 27 книг -- «Євген Товстуха: альбом малярських робіт», «Давні українські лікувальні напої», «Поклик долі» та ін. Та ще 30 примірників своєї нової книги «Пам’ять невгамовна» передав на заклади бібліотечної системи Носівщини Г.З. Власенко. ... Читати далі »
Просмотров: 629 | Добавил: Адмін | Дата: 23.11.2009 | Комментарии (0)

Вкрай непривабливою склалася картина у протипожежному плані як всієї області так і нашого району. За 10 місяців нинішнього року в області на пожежах загинуло 73 осіб.
У нашому районі вогонь забрав життя 7 чоловік. Протягом останніх днів різко похолодало. І тому, звичайно, кожен господар дбає про те, щоб у його оселі було затишно і тепло. Турбуються про це і на виробництві, в адміністративних приміщеннях. Тому нині потрібно як найретельніше дотримуватись правил пожежної безпеки аби створити надійний заслін вогню.
Та не всі так організувались і через неправильне обладнання печей та димоходів, залишення їх без нагляду на території нашого району продовжують виникати пожежі. Так, 15 вересня виникла пожежа житлового будинку в с. Селище Носівського району, де вогнем знищено покрівлю та перекриття житлового будинку. Причиною пожежі стала несправність пічного опалення. Також 25 вересня виникла п ... Читати далі »
Просмотров: 562 | Добавил: Адмін | Дата: 23.11.2009 | Комментарии (0)

Просмотров: 566 | Добавил: Адмін | Дата: 23.11.2009 | Комментарии (0)

теги
Календар
«  Листопад 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024