Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2009 » Листопад » 9 » ТАЄМНИЧА ЧУПАКАБРА ВЖЕ І В НОСІВЦІ?..
20:32
ТАЄМНИЧА ЧУПАКАБРА ВЖЕ І В НОСІВЦІ?..
Хочете вірте, а хочете - ні
Носівчани б’ють на сполох: схоже, невідома таємнича істота, яку називають чупакаброю, не оминула і наше містечко, впродовж цього року активно подорожуючи регіонами України. Принаймні, за всіма ознаками саме на неї вказує почерк хижака, який нещодавно нічної пори «погосподарював» на обійсті родини Баклан, винищивши чотирнадцять кролів. Невідомий звір, видно, наділений неабиякою силою, бо буквально повиривав дверці кліток, на одній зняв залізне накриття. Врятуватися від його лап вдалося лише одному кролику, решту хижак немов поскладав в рядок та ще від двох звірят залишилися тільки голови, застряглі між залізними прутами кліток.
 Вийшовши вранці поратися, як завжди, приблизно о сьомій годині, саме таку картину застав господар Микола Баклан. Земля біля кліток втоптана, мов на полігоні, втім, без чітких слідів, крові немає, як і видимих пошкоджень на тушках кролів, окрім однакових вдавлень в районі хребта.
-- І що дивно, собаки вночі зовсім не гавкали, -- розповідає господиня Лариса Степанівна, яка тим же ранком прийшла до редакції поділитися новиною. -- Хоч зазвичай не тільки свій, а й сусідський знімає галас на будь-який рух у дворі. Ми приблизно вирахували час, коли ця істота прийшла, в проміжку між двома годинами ночі і шостою ранку, оскільки наш син повернувся додому близько другої години ночі й все було спокійно, а вранці, коли ми виявили вже мертвих кролів, їх тушки ще не задубілі, тож довго вони не лежали. 
Наш фотокореспондент одразу ж сфотографував місце пригоди, щоправда тушки господар вже встиг прибрати, а ось понівечені клітки справді вражають. Попри те, що остаточно не відкидається версія про бездомних собак, які підгодовуються на обійстях дрібною живністю, з ними важко співставити пошкодження кліток, для чого, очевидно, потрібна велика сила. Крім того, вони б роздирали здобич, але аж ніяк не випивали б кров та ще й розкладаючи тушки рядком.
Тож на часі маємо ще одну загадку, яка з кожним днем обростає все новими чутками і легендами. Таємничу чупакабуру, начебто, бачили і в Мрині, один мисливець навіть стверджує, що вбив невідому істоту, однак на фото вона аж занадто схожа на звичайну велику собаку. Днями сліди чупакабри виявили і в Бобровицькому районі, знають про неї не за чутками й ніжинці, де мисливці, до слова, також, начебто, вполювали цього звіра. За їхнім описом, це тварина висотою приблизно до метра, біло-жовтого окрасу, з видовженою головою і розвиненими задніми ногами, що надає їй схожості з кенгуру.
Цікаво, що схожі сліди випадки винищення кролів та курей у різні періоди вже траплялися у Носівці. Приміром, минулого року приблизно о цій же порі, восени, на обійсті ще одного господаря невідома істота винищила курей і виложила їх в рядок. А загалом в Україні вперше про чупакабру заговорили всерйоз у 2003 році. Тоді в одному з сіл на Тернопільщині пройшла хвиля масового задушення кролів. Затим від невідомої напасті постраждала Вінницька область. Але найбільш урожайним видався цей рік, на почату якого звір почав активно «господарювати» на Київщині, затим стрімко перемістився на полісся, вже у жовтні відмітившись в Ічнянському районі, наступним пунктом після якого стала наша Носівка.
Хтозна, чи відповідають дійсності хоча б половина домислів і легенд, які поширюються про чупакабру. Невідоме завжди лякає. Проте й впадати в паніку не варто, пам’ятаючи, що майже завжди не такий страшний чорт, як його малюють. Думається, у недалекому майбутньому, можливо, вже й завтра, ця загадка буде розгадана і ми посміємося над своїми страхами. Хоч і сьогодні боятися немає чого, адже не було зафіксовано жодного випадку нападів невідомої істоти на людину не тільки в Україні, а й світі, де про чупакабру вперше заговорили ще в 1975 році, коли в Пуерто-Ріко на одній із ферм за одну ніч загадковим чином загинули всі кури, в яких не залишилося ні грама крові. Пізніше чутки про цього вампіра, який живиться кров’ю кіз, овець, курей, кролів, свиней і навіть собак, поширилися в США і в Мексиці, а тоді вже і у нашій Європі. Тоді ж і охрестили його чупакаброю, що в перекладі з іспанської означає "козячий вампір” або "той, що ссе козячу кров”. 
З тих пір версій про походження цієї невідомої науці тварини народилося стільки, скільки й чуток про його діяльність. Дехто вважає його результатом складної генетичної маніпуляції, виконаної людьми, багато не виключають, що мова йде про невідомий науці вид, оскільки тваринний світ вивчений не повністю. За деякими, ну вже аж надто екзотичними, версіями чупакабра втекла з секретної військової бази США, де начебто, проводилися генетичні експерименти. А такий собі чилійський архітектор Дагоберто Коранте стверджує, що три такі істоти втекли з лабораторії NASA!!! Є своя версія і в українців, пов’язана з Чорнобильською трагедією і мутаціями в тваринному світі, спричиненими нею. 
Де в цьому лабіринті містики, домислів і страхів істина -- виявити сьогодні практично неможливо. Чупакабра, нарівні з іншими примарами надприроднього і загадкового залишається балансувати на вагах «вірити -- не вірити» з багатьма знаками питання…
Т. ДАНІШ.

        «Носівські вісті» №45(9113)

Читайте інші матеріали «Носівських вістей»

Переглядів: 1114 | Додав: Адмін | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 2
1 Карп  
Киньте на сайт фотографію того чупа кабри що вбив мисливець

2 Адмін  
Я такого фото не маю. А якщо цікаво: http://www.google.com/search?....1I7RNWN

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Листопад 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024