Меню сайту
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу Носівської РДА
Всього відповідей: 29
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2010 » Квітень » 27 » У пошуку ефективного господаря
21:53
У пошуку ефективного господаря
16 квітня відбулася позачергова двадцять дев’ята сесія районної ради п’ятого скликання. Відкрила і вела засідання голова районної ради О. П. Самокиша. Екстрений збір депутатів голова районної ради пояснила потребою невідкладного вирішення проблеми з носівським автобусним парком. Із п’яти комунальних перевізників, які перебувають у комунальній власності районної ради, саме це найпроблемніше. Причому ситуація погіршується з кожним роком. 
Детальне пояснення з приводу господарського стану комунального підприємства «Носівський автобусний парк» зробив депутатам і присутнім керівник апарату районної ради В. М. Броварець, прокоментувавши діяльність автопарку із 2007 року. З цього часу донині змінилось вже два господарі, які на конкурсній основі здобували право на оренду рухомого й нерухомого майна. Однак, ні в першому, ні в другому випадку орендатори, приймаючи підприємство із значною заборгованістю та технічно зношеним автопарком, так і не змогли істотно подолати критичну ситуацію. Субвенцію за пільгове перевезення пасажирів та поточні надходження поглинали дебіторські борги і штрафні санкції за несвоєчасну сплату платежів до Пенсійного фонду. Про поліпшення обслуговування пасажирів за такої ситуації не могло бути й мови. Тому за погодженням сторін останній договір оренди було розірвано 31 березня 2010 року.
Керівництво районної ради зробило ще один крок у пошуку ефективного комунального підприємства, передаючи його у господарське відання іншому, теж своєму, -- КП «Носівські теплові мережі» з наступним підпорядкуванням автопарку дочірньому підприємству теплокомунальників «Сантехсервіс».
Депутати підтримали взаємну згоду сторін, зокрема й бажання КП «Носівські теплові мережі» ефективніше використовувати спільне майно територіальних громад району з правом подальшого включення до статутого фонду ДП «Сантехсервіс». З цього приводу прийнято рішення районної ради, контроль за виконанням якого доручено здійснювати постійній комісії районної ради з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності району.
На сесії також внесено зміни в юридичну назву комунального підприємства «Носівське районне радіомовлення», яке перейменовано в комунальну організацію «Носівське районне радіомовлення», як того вимагає законодавство.
В зв’язку з цим редактору радіомовлення С. М. Висовень доручено внести відповідні зміни в редакційний статут.

         «Носівські вісті» №18(9139)

Читайте інші матеріали «Носівських вістей»

Переглядів: 494 | Додав: Адмін | Теги: райрада, сесія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024