Меню сайту
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу Носівської РДА
Всього відповідей: 29
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2010 » Грудень » 11 » ПРОФОРІЄНТАЦІЙНИЙ ТЕРМІНАЛ - ДЛЯ ШКОЛЯРІВ, УЧИТЕЛІВ ТА БАТЬКІВ
22:28
ПРОФОРІЄНТАЦІЙНИЙ ТЕРМІНАЛ - ДЛЯ ШКОЛЯРІВ, УЧИТЕЛІВ ТА БАТЬКІВ
Однією з найважливіших проблем на сучасному ринку праці є проблема працевлаштування молоді. Адже молодь -- це та особлива соціальна категорія, яка має свої специфічні соціальні та психологічні особливості, оскільки тільки переживає період становлення як людини, її зрілості та входження у світ дорослих. Й не просто стати дорослим, а спробувати максимально себе реалізувати. Бути готовим до такого вибору -- це насамперед усвідомлювати, що Вибір майбутньої професії є обов'язковою умовою соціального становлення кожної людини, і від своєчасності і якості вирішення цього питання залежить зміст і повнота подальшого трудового й особистого життя. Складність такого вибору полягає в тому, що приймати відповідне рішення людині доводиться в юному віці (15-17 років), коли немає ні життєвого, ні професійного досвіду. Й тоді на допомогу приходить служба зайнятості. Принципово новою формою профорієнтаційної роботи з шкільною молоддю став інноваційний проект -- "Профорієнтаційний термінал", який спрямований на забезпечення інформативності, доступності, мобільності, гнучкості та привабливості профорієнтаційних послуг для молоді. 
 Провідний лозунг інноваційного проекту -- "Живи і працюй в Україні". Адже однією із цілей профорієнтаційної роботи є формування у молоді мотивації до легальної зайнятості на користь держави, а також збереження та розвиток трудового потенціалу України. Термінал -- це молодіжний профорієнтаційний Інтернет-портал, доступ до якого здійснюється через спеціальні електронні пристрої (тач-скріни), які розташовуються у місцях з максимальною доступністю користувачів. Презентація такого терміналу відбулася у Носівській ЗОШ №1. Знайомлячи педагогів та учнів з його роботою, провідний спеціаліст відділу надання соціальних послуг районного центру зайнятості Тетяна Перевера зазначила, що він працює в працює в автоматичному режимі та має можливість актуалізації інформації в режимі on-line через мобільний Інтернет. Термінал передбачає можливість підключення до шкільної комп’ютерної мережі з метою використання інформації у комп’ютерному класі, зокрема, під час проведення профорієнтаційних заходів.
Структура Головного меню Терміналу складається з шести основних тематичних блоків, зокрема, таких як абетка професій, служба зайнятості для тебе, де отримати професію, де працювати, пізнай себе, це цікаво.
 Школярі (причому не обов’язково старшокласники, а й учні молодших класів, для яких інформація подається в ігровій формі) через термінал можуть ознайомитися зі змістом професій, вимогами професії до працівника, шляхами одержання професії та умовами профнавчання, станом та перспективами ринку праці, основами трудового законодавства, законодавства про зайнятість, послугами державної служби зайнятості тощо. Батьки отримують відомості по вибору професії їх дітьми, підготовки до іспитів та тестувань, інформації про навчальні заклади профосвіти. Вчителі почерпнуть для себе інформацію щодо організації профорієнтаційної роботи з учнями, про наукові новинки у галузі психології та профорієнтації тощо. 
 Очікується, що завдяки ось таким новим формам буде можливість забезпечити профорієнтаційну роботу якісною інформацією, сформувати у школярів та їх батьків ефективні стратегії поведінки на ринку праці, засновані на бажанні легально працювати в Україні, а також змінити у молоді уявлення про ринок праці та вибір професії, заодно й збільшити рівень працевлаштування випускників професійних освітніх закладів тощо. 
 До речі, найближчим часом така ж профорієнтаційна новинка з’явиться ще в одній міській школі -- Носівському НВК «ДНЗ-ЗНЗ» I-III ст.. №3, а вже незабаром подібні термінали будуть встановлені ще в кількох навчальних закладах району.
 

«Носівські вісті» №51(9172)

Читайте інші матеріали «Носівських вістей»

Переглядів: 731 | Додав: Адмін | Теги: профорієнтація, термінал, школа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Грудень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024