Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2010 » Квітень » 27 » На захисті прав страхувальників
21:37
На захисті прав страхувальників
У минулому році діяльність Козелецької міжрайонної виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності була спрямована на забезпечення тих першочергових завдань, які покладені чинним законодавством на всі робочі підрозділи Фонду, а саме: збір та акумуляцію внесків на загальнообов'язкове державне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням; здійснення матеріального забезпечення та надання соціальних послуг, а також здійснення контролю за правильним нарахуванням, своєчасною сплатою страхових внесків та забезпечення цільового використання коштів загальнообов'язкового державного соціального
страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням.
Слід відмітити, що як в цілому по державі, так і по регіонах, значне зниження ділової активності господарюючих суб'єктів майже в усіх галузях економіки не могло не позначитися на кількісних і якісних показниках життєдіяльності Кризя, про яку ми щодня чуємо, на жаль, в першу чергу торкнулася людського фактора. Це і скорочення робочих місць на підприємствах, зменшення оплати праці і, як наслідок, зниження життєвого рівня населення. Про це свідчать і основні показники в діяльності нашого Фонду на регіональному рівні.
Так, станом на початок нинішнього року в Козелецькій міжрайонній виконавчій дирекції було зареєстровано 3427 страхувальників, що на 455 більше, ніж було на початок року. В той же час фонд оплати праці, задекларований у звітах страхувальників, за 2009 рік зменшився на 5,9 процентів. Як наслідок, страхових внесків було сплачено до фонду менше від запланованого на 5,8 процентів, або на 459,7 тис.грн. В цілому ж за минулий рік було отримано надходжень у сумі 8447,6 тисячі гривень, що становить 94,6 процента до плану.
Зупиняючись на аналізі видаткової частини бюджету по міжрайонній дирекції, необхідно сказати, що не зважаючи на негативні наслідки «ручного» управління рахунками держказначейства у минулому році, внаслідок чого кошти, призначені для відшкодування
витрат, страхувальникам надходили не в повному обсязі або несвоєчасно, на виплату всіх видів допомог було направлено 6393,8 тисяч гривень, що на 177,5 тисяч гривень більше запланованого показника. ІЗ вказаної суми понад 75 процентів коштів направлені на допомогу по тимчасовій непрацездатності, решту складають кошти на допомогу по вагітності та пологах, а також на допомогу на поховання.
Хотілося б наголосити на значному зростанні захворюваності працюючого населення в Козелецькому та Носівському районах. Так, показник тимчасової непрацездатності на 100 працюючих за 2009 рік по Козелецькому району становив 399 днів, що на 16 днів більше попереднього року, а по Носівському -385 днів, що практично на рівні попереднього року. Натомість по Бобровицькому району, як, до речі, й більшість районів області, знижено цей показник на 64 дні. В цілому ж по області показник зниження склав 31 день. Відтак у поточному році слід звернути особливу увагу на зниження рівня захворюваності, в тому числі й за рахунок проведення оздоровчих заходів, санаторно-курортному лікуванню, а також контролю за видачею та продовженням листків непрацездатності пікувально-профілактичними закладами, на це уповноваженими в підвідомчих районах. Адже не секрет, що деякі лікарі безпідставно, за бажанням працівника можуть відправляти його на лікарняний, який оплачується коштами Фонду соціального страхування. Торік виплати на оздоровчі заходи по дирекції склали 1967,6 тисяч гривень. Застрахованим особам було надано 345 путівок на санаторно-курортне лікування на суму 1533 тисяч гривень. На часткове фінансування оздоровлення дітей у дитячих оздоровчих закладах використано 186,5 тисяч гривень, за рахунок чого оздоровлено 344 дитини. Крім того, діткам було надано 41 путівку в дитячі оздоровчі заклади на суму 103,3 тисячі гривень. Також традиційно дітям до 14 років було надано 8300 подарунків на суму майже 145 тисяч гривень. На жаль, не всі страхувальники з тих чи інших причин своєчасно сплачують страхові внески. Заборгованість по внесках на початок року становила майже 190 тисяч гривень, що становить 2,5 процентів до загальної суми страхових внесків. Працівниками дирекції значна увага приділяється контрольно-ревізійній роботі. За 2009 рік було проведено 510 перевірок правильності надходження, обліку та витрачання коштів Фонду, а також правильності обліку та видачі путівок на санаторно-курортне лікування та оздоровлення застрахованих осіб та членів їх сімей, придбаних за рахунок коштів Фонду. Під час перевірок у 169 страхувальників були виявлені порушення обліку та звітності по коштах Фонду, в результаті чого була застосована 161 штрафна санкція. Відповідно до плану перевірок ця робота проводиться постійно і більшість відповідальних осібна підприємствах, в установах та організаціях працюють з розумінням того, що кожна гривня коштів Фонду буде перевірена, а тому повинні бути облікована і використана у відповідності до чинного законодавства. 
М. ГАРБУЗ,
директор міжрайонної виконавчої дирекції обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

         «Носівські вісті» №18(9139)

Читайте інші матеріали «Носівських вістей»


Переглядів: 504 | Додав: Адмін | Теги: страхування | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024