Меню сайту
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу Носівської РДА
Всього відповідей: 29
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2010 » Грудень » 25 » НА ВИМОГУ ЧАСУ ТА ПОТРЕБАМ ЛЮДЕЙ
17:58
НА ВИМОГУ ЧАСУ ТА ПОТРЕБАМ ЛЮДЕЙ
Місія державної служби зайнятості одночасно важлива й зрозуміла: підтримувати людей, котрі залишилися у непростих життєвих обставинах -- без роботи. За двадцять років своєї діяльності її фахівцями створено цілісну систему соціального захисту населення від безробіття, відпрацьовано механізм ухвалення рішень на засадах соціального партнерства, сформовано структуру кадрового забезпечення та підвищення кваліфікації спеціалістів. Для надання якісних соціальних послуг розроблено та впроваджено сучасні інформаційні технології, зміцнено матеріально-технічну базу. Так, сьогодні вже важко уявити, як би працювала наша служба без Єдиної технології обслуговування незайнятого населення (ЄТОНН) та Єдиної інформаційно-аналітичної системи (ЄІАС). Чудово розширюють уявлення шукачів про підходящу роботу, а роботодавців -- про реальних претендентів на заміщення вільних робочих місць раціональна побудова інформаційного забезпечення у вільному доступі з використанням стендів, теле- і відеотехніки, розмаїття друкованих засобів.
 Найкращий захист від безробіття -- це вибрати професію, затребувану на ринку праці. Співпрацюючи з шкільною молоддю, їхніми вчителями та батьками, у своїй профорієнтаційній роботи важливий акцент ми робимо на формуванні в молодих людей розуміння престижності робітничих професій. Задля цього проводимо інформаційні семінари та з техніки пошуку роботи, орієнтації на підприємницьку діяльність, профконсультаційні бесіди, консультації щодо вибору професії з використанням методів психодіагностики, організовуємо ярмарки вакансій, презентації професій, навчальних закладів, зустрічі з роботодавцями тощо. Завданням загальнодержавного рівня за сучасних умов стає підвищення конкурентоспроможності професій, затребуваних на сучасному ринку праці. Він постійно розширюється та оновлюється. Так, тільки впродовж останнього року близько шістдесяти наших клієнтів пройшли курси профнавчання. 
 Дієвим засобом, який сприяє бодай тимчасовій зайнятості населення, пом’якшенню соціальної напруги на ринку праці, а часом - й додатковим стимулом до переходу до постійної зайнятості є організація суспільно-корисних громадських робіт. За звітний період участь у них взяло майже сто тридцять чоловік.
 Неабияк сприяє продуктивній зайнятості й підтримка нашою службою підприємницької ініціативи безробітних. Так, впродовж цього року ми допомогли «відправитися» у вільне бізнесове плавання десятьом нашим клієнтам. Повіривши у себе, отримавши одноразову допомогу по безробіттю, деякі бізнесмени-початківці вже самі нерідко стають роботодавцями, створюючи нові робочі місця.
 Хоч з деяких пір клієнтом номер один нашої служби є не безробітні, а роботодавці, яким службою нині надається понад двадцять видів послуг, котрі допомагають їм сформувати та зберегти трудовий колектив, соціальний захист безробітних не сходить з порядку денного нашої служби. Так, суттєвою підтримкою для людини, яка тимчасово залишилася на обочині суспільно-виробничого життя, є виплата допомоги по безробіттю, яка надається перш за все з метою прискорення вибору роботи. Утім, соціальний захист -- це не лише система послуг в підборі роботи та виплата допомоги по безробіттю, а насамперед запорука й гарантія гідних умов праці, заробітку та легальної зайнятості. У цьому напрямку й намагаємося працювати, допомагаючи людям та сприяючи відновленню трудового потенціалу свого регіону, своєї держави.
 Галина КРАСНОСІЛЬСЬКА,
директор районного центру зайнятості, депутат міської ради. 

«Носівські вісті» №55(9176)

Читайте інші матеріали «Носівських вістей»

Переглядів: 491 | Додав: Адмін | Теги: служба, безробіття, зайнятість | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Грудень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024