Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2010 » Квітень » 12 » Крок за кроком -- із кризи
18:11
Крок за кроком -- із кризи
30 березня відбулася двадцять восьма сесія районної ради п’ятого скликання за участю керівників підприємств, установ, і організацій району, активу місцевого самоврядування та виконавчої влади. Оголосила і вела засідання голова районної ради О. П. Самокиша. В роботі сесії взяв участь голова РДА І. І. Пугач, а також його заступники, керівники управлінь та відділів райдержадміністрації.
 Така широка увага зрозуміла, адже заголовними питаннями на розгляд депутатів винесено звіти виконавчої влади в питаннях виконання Програми економічного і соціального розвитку за підсумками 2009 року та районного бюджету за цей же період.
 І хоч напередодні ці теми актуально коментувались на засіданнях колегії, президії районної ради та в постійних комісіях, широким форматом вони постали і в депутатському огляді. Доповідали заступник голови РДА Л. М. Кириченко та начальник фінансового управління В. І. Пазуха.
 СКАЖЕМО відразу, головний підсумок, до якого підійшли обидва промовці, -- господарський комплекс району вийшов на рівень, визначений Програмою соціально-економічного розвитку на 2009 рік, значно перевиконано і план надходжень бюджетних доходів. Це позитивний результат роботи нинішньої команди виконавчої влади, яка зуміла істотно поправити відставання, подолати упущення та знизити негативні впливи фінансово-економічної кризи й зробити істотні перші кроки до поступального розвитку економіки.
 Зокрема, в галузі промисловості загальний обсяг виробленої продукції у звітному періоді в порівняних цінах склав 8,1 млн. гривень, що становить понад 180 процентів рівня попереднього року. В здобутому -- вагомий вклад ТОВ «Кондитерська фабрика «Десна» -- 6,1 млн. гривень, або 258 процентів до обсягів 2008 року і 227,7 -- до намічуваного Програмою.
 Нарощують обсяги виробництва підприємства ТОВ НВКЦ «Прес» та ЗАТ «Формстиль», де обсяги виробництва склали відповідно 1,4 мільйона та 540,1 тисячі гривень.
 Перевиконано намічене Програмою і в аграрному секторі. По всіх категоріях господарств вироблено валової продукції на суму 190,5 мільйона гривень, в тому числі по сільгосппідприємствах -- на суму 89,2 мільйона гривень, в т. ч. у рослинництві -- 68,9, тваринництві -- 20,3 млн. гривень. Певна річ, ця статистика не відображає реально показник обсягів реалізації сільгосппродукції громади, адже ряд господарств звітується по Бобровицькому та Прилуцькому районах, що негативно позначається не лише на моральному кліматі Носівщини, а й на економіці територіальної громади (!?).
 Позитивно, що більшість господарств вийшли на прогнозовану врожайність сільгоспкультур, за винятком зернових. Їх врожайність склала 37,2 центнера, або на 2,2 центнера нижче попереднього року.
 Натомість становище в тваринницькій галузі, як і в державі загалом, не поліпшується, хоч валове виробництво молока й зросло і до Програми, і до рівня попереднього року до 104 процентів, збільшились обсяги виробництва м’яса в живій вазі, виробництво яєць. Наразі в агроформуваннях району налічується 4644 голови ВРХ, в т.ч. 1674 -- корів. Це менше відповідно на 166 і 108 голів. Натомість зросло свинопоголів’я, налічуючи 9553 голови, або 109 процентів до попереднього року.
 Гірше виглядають показники роздрібного товарообороту, надання платних послуг, зменшились обсяги пасажирських перевезень. Але, швидше всього,  це неповна статистика, оскільки чимало суб’єктів, які надають послуги виїзної торгівлі, побутових і транспортних послуг поза обліком. Цьому підтвердження -- результати роботи зв’язківців і поштовиків, які наростили обсяги надання послуг, довівши їх відповідно до 3,3 мільйона та 1,7 мільйона гривень, або більше на 322 тисячі в зв’язківців і на 109 процентів проти попереднього року -- в поштовиків.
 У 2009 році провідними підприємствами та організаціями району залучено й освоєно понад 24,3 млн. гривень капітальних інвестицій.
 Будівельними організаціями району за 2009 рік виконано робіт майже на 2 мільйони гривень, але це значно менше попереднього року. Водночас 1,5 мільйона з передбачуваних 2,3 освоєно на реконструкції Козарської ЗОШ та 412,5 тисячі гривень -- на реконструкції ФАПу в цьому селі. 195 тисяч гривень з резервного фонду обласного бюджету вкладено в ремонт даху Мринської дільничної лікарні, 400 тисяч гривень -- в підвід газомережі до с. Криниця протяжністю 5,3 кілометра.
 На благоустрій міста використано 692 тисячі гривень, в т.ч. 464 тисячі гривень -- на вивезення сміття, на технічне обслуговування та ремонт електромереж -- 180 тисяч гривень, на інші послуги -- 48 тисяч гривень. «КП «Носівка-Комунальник» здійснювало роботи по будівництву насосної станції артезіанської свердловини №4 цукрозаводського мікрорайону Народним депутатом І. І. Куровським для цього надана фінансова допомога в сумі 200 тисяч гривень для завершення виробництва. Цим підприємством реалізовано послуг з водопостачання та водовідведення на суму 853 тисячі гривень, з обслуговування житла та вивезенню твердих побутових відходів -- 78,8 тисячі гривень.
 КП «Носівські теплові мережі» реалізовано споживачам теплової енергії на 3,4 мільйона гривень. Але в зв’язку із зростанням цін на газ підприємство закінчило рік із збитками. Теплокомунальниками здійснено значний обсяг робіт з реконструкції тепломережі, ряду котелень.
 Розвивалось якісно підприємництво, судячи із зростання надходжень обсягів єдиного податку. 
   Від суб’єктів малого бізнесу (фізичних осіб) надійшло більше півмільйона гривень, що більше завдання і попереднього року. Від юридичних осіб -- 214,8 тисячі гривень, або 125 процентів прогнозу і 118,2 процента до попереднього року. Зросла середньомісячна заробітна плата штатного працівника, досягнувши 1526 гривень. Заборгованість повністю була відсутня. Вчасно виплачувалася пенсія, помітно зменшилася недоїмка Пенсійного фонду за рахунок погашення боргу Носівських цукрозаводом.
 Упродовж 2009 року до районного центру зайнятості з питань працевлаштування звернулося 550 незайнятих осіб, усього перебувало на обліку 1166 незайнятих громадян, або 77 процентів до відповідного періоду попереднього року. За сприяння служби зайнятості працевлаштовано 330 осіб.
 У світлі Програми функціонувала гуманітарна сфера. Зокрема, у загальному обсязі бюджетних асигнувань на охорону здоров’я з районного бюджету здійснювалися видатки на фінансування державних програм та комплексних заходів в галузі охорони здоров’я, програми «Цукровий діабет». Це становить понад 600 тисяч гривень, загалом на галузь використано майже 10,3 мільйона гривень. Залучено позабюджетних коштів 733 тисячі гривень.
 Загальноосвітні, дошкільні та позашкільні навчальні заклади працювали над реалізацією основних положень національної доктрини розвитку освіти. Паралельно з виконанням традиційних програм, як «Шкільний автобус», комп’ютеризація закладів освіти, організація гарячого харчування, здійснена значна робота з поліпшення матеріально-технічного забезпечення закладів освіти, на що виділено понад 1,5 мільйона гривень із стабілізаційного фонду.
 Із збереженням кращих традицій багато нового відбулося в організації культурного обслуговування населення, активно працювала централізована бібліотечна система, зокрема, й щодо поповнення бібліотечних фондів з різних джерел фінансування, придбання технічних засобів, передплати періодичних видань, на що, зокрема з районного бюджету, використано 17 тисяч гривень.
 Значна робота здійснена за професійним обов’язком службою у справах дітей, відділом у справах молоді та спорту, центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, територіальним центром соціального захисту пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян.
  В обговоренні звітів взяли участь голова постійної комісії районної ради К. В. Грудін, депутати А. Г. Мельник, О. М. Пуха, сільський голова Плоского С. М. Слісаренко, завідуюча відділом освіти Н. П. Баришовець, прокоментував порушені виступаючими проблеми з обґрунтуванням шляхів їх вирішення, інших невідкладних і актуальних для Носівщини завдань голова райдержадміністрації І. І. Пугач.
 З цих та наступних розглянутих питаннях прийнято відповідні рішення. Зокрема, по ходу виконання Програми забезпечення пожежної безпеки на території району на 2008--2010 роки, з інформацією в якому виступив начальник райвідділу МНС В. В. Проценко, та
 про районну програму з виконання «Національного плану дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини» на період до 2016 року, про що доповідала керівник служби у справах дітей О. М. Романець.
 Було також дано дозвіл на ліквідацію Софіївської ЗОШ з огляду на попередню згоду територіальної громади та наступне забезпечення відділом освіти підвезення софіївських учнів до Коломійцівської ЗОШ.
 Після принципового обговорення було прийнято також рішення про обмеження перебування дітей у закладах дозвілля, громадського харчування, комп’ютерних клубах, на вулицях та інших громадських місцях (буде опубліковано в газеті).
 Несподівано гостру дискусію викликало клопотання райдержадміністрації про початок процедури розірвання в судовому порядку договору купівлі-продажу та повернення будівлі колишнього кінотеатру «Космос» до спільної власності територіальних громад району. Понад чотири роки тому це приміщення було продано Руденку Юрію Степановичу. Умови і зобов’язання покупцем не виконується, причому нинішній стан кінотеатру не лише ганьбить руїною центр міста, а й загрожує життю і здоров’ю дітей і підлітків, які часто збираються тут для сумнівних розваг. Громадськість давно обурює подібна ситуація, натомість зрозумілі прозорі дії й ініціатива нинішньої адміністрації, підтримка голови районної ради викликала протилежну позицію депутата М. М. Онищика, яку так ніхто з присутніх і не зрозумів. Все ж рішення, хоч і непросто, після кількох голосувань депутатів було прийнято на користь позиції громади і влади. Також було підтримано пропозицію про вступ Носівської районної ради на засадах дійсного члена до Української асоціації місцевих та регіональних влад, надано дозвіл на реалізацію ряду автомобілів КП «Носівські теплові мережі», які перебувають у спільному майні територіальних громад району, знято з контролю низку рішень районної ради за попередні роки, передано на розгляд райдержадміністрації депутатський запит В. П. Сардака з приводу аварійної ситуації майстерні Червонопартизанської ЗОШ №3 та необхідності завершення ремонту шкільного спортзалу.

Переглядів: 523 | Додав: Адмін | Теги: райрада, сесія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024