Меню сайту
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу Носівської РДА
Всього відповідей: 29
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2010 » Квітень » 7 » Чисто там, де вчасно прибирають і не смітять
18:19
Чисто там, де вчасно прибирають і не смітять
З ряду обставин голова райдержадміністрації І. І. Пугач розділив минулого понеділка засідання колегії на два етапи, зокрема, ранкове -- для міста, за участю керівників підприємств, установ і організацій та відділів виконавчої влади з єдиним порядком денним: Про проведення всеукраїнської весняної акції «Благоустрій України».
 Що й говорити, тема гаряча, актуальна і традиційна для весни. Надто для Носівки, де в хибній звичці міської влади кампанійськи вирішувати і цю буденну й водночас просту проблему, й надто серйозні, скажімо, облаштування полігону для сміття, яка на порядку денному не один десяток літ, впорядкування авто зупинок. Хіба це не привід для сорому, що тільки в Носівці немає жлдного дитячого майданчика чи лавки для відпочинку бодай у парку?
 Наразі голова ОДА В. М. Хоменко відпустив двомісячний термін на останній березневій колегії, аби виробити системну схему збирання і вивезення сміття в населених пунктах. В окремих селах району вона вже діє, а ось у Носівці роками загрузли в балачках -- влада, комунальники. Завдяки знову ж таки «запотиличникам» райдержадміністрації збільшили кількість контейнерів, але їх катастрофічно не вистачає. У міськраді якраз є на це кошти. Але влада пасує, а у керівництва зверху бракує політичної волі прихилити очільників громади міста вирішувати проблему цивілізовано, з належною організацією. Є в цьому один момент для відмовин, мовляв, один автомобіль КП «Носівка-Комунальник» не витримує навантаження. По-перше, хто думає про поліпшення бази комунального підприємства вже не один рік? По-друге, а чому б керівництву підприємства не піти на розв’язання проблеми шляхом організації другої зміни обслуговування навіть єдиного автомобіля?!
 А втім, місячник упорядкування довкілля розпочався. З приводу його організації детально інформував присутніх заступник голови РДА А. М. Перевера. Завдання усім відомі -- упорядкувати Носівку і села району вже до Великодня і продовжити затим роботи на пам’ятних місцях, меморіалах з тим, щоб до ювілейного 9 Травня в місті й селах району всі пам’ятники визволителям були гідні для пошанівку квітами і вдячністю земляків, приїжджих гостей.
 Чисто там, де не тільки вчасно прибирають, а й там, де не смітять, -- нагадав А. М. Перевера присутнім, проінформувавши, що з нинішнього року діють нові штрафи за адмінпорушення в сфері благоустрою. Мінімальний -- для громадян, які не дотримуються порядку на своїй прилеглій території, -- 350 гривень, для посадових осіб, підприємців -- від 850 до 1700 гривень. Здається, є привід не лише задуматись, а й швидше самому прибрати і не смітити. Максимум одержать ті, хто засмічує лісосмуги. Адже працює комісія, яка вже з наступного тижня спочатку попереджуватиме, а, може, й відразу засвідчить, що зміни в Кодексі про адмінпорушення внесені не для попереджень. 
 Словом, за роботу! Як підсумував розмову голова РДА І. І. Пугач, влада чекає ініціативи від громадськості, політичних організацій, конкретних справ -- від депутатського корпусу, господарників. Тільки всі разом ми можемо упорядкувати місто і села району.

          «Носівські вісті» №15(9136)

Читайте інші матеріали «Носівських вістей»

Переглядів: 639 | Додав: Адмін | Теги: благоустрій | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024