Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2010 » Грудень » 11 » АВТОРИТЕТ СЛУЖБИ - В ГАРАНТІЇ ЗАХИЩЕНОСТІ ЇЇ КЛІЄНТІВ
22:12
АВТОРИТЕТ СЛУЖБИ - В ГАРАНТІЇ ЗАХИЩЕНОСТІ ЇЇ КЛІЄНТІВ
Важливим показником авторитету держави є гарантії соціальної захищеності її громадян. Ці гарантії вона реалізує через систему установ та закладів соціальної інфраструктури, які надають соціальні послуги. В цій системі знаходяться і центри соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Так, Носівським ЦСССДМ соціальними послугами охоплено більше двох тисяч осіб з найбільш уразливих та кризових категорій населення району.
 Сім’я є першоосновою суспільства, соціумом, де найбільшою мірою виявляються індивідуальні особливості батьків та їх дітей, формуються мотиви поведінки, закладаються основи розвитку особистості, її самореалізації. Вирішальним фактором для соціалізації родини в суспільстві є держава, яка покладає відповідні функції на нашу службу, наділивши її відповідними повноваженнями для підтримки тих родин, які тимчасово не можуть виконувати основні свої обов’язки. Відтак головним об’єктом соціальної роботи Носівського ЦСССДМ є сім’ї, що перебувають у складних життєвих обставинах. Лише в цьому році під соціальним супроводом центру перебуває сорок дві таких сім’ї, де виховується дев’яносто шестеро дітей. В основу соціального супроводу покладено застосування комплексного та системного підходу до вирішення проблем сім’ї. Дії соціальних працівників нашого центру спрямовуються на усунення причин та наслідків складних життєвих обставин, забезпечення дотримання прав дітей та батьків, використання їх внутрішнього потенціалу, підвищення відповідальності батьків за виховання своїх дітей, створення належних матеріальних умов для їх життя, турботу про них. З цими сім’ями у нашому центрі працюють компетентні спеціалісти -- соціальний педагог Катерина Олександрівна Савчук, юрист Тетяна Володимирівна Передерій, психолог Алла Володимирівна Ляшенко. Ці люди -- взірець відданості справі, соціальна робота для них вже давно стала не просто професійною справою, а покликанням. Їх знають у кожній територіальні громаді району, до них звертаються за допомогою і батьки, і діти, молоді люди. Завдяки їх професійності, небайдужості до проблем наших клієнтів, вмінням знайти необхідні шляхи їх вирішення ці сім’ї виходять із складних життєвих обставин та майже всі знімаються з соціального супроводу з позитивним результатом. Це стало можливим завдяки налагодженій співпраці з іншими суб’єктами соціальної роботи: службою у справах дітей, відділом молоді, управлінням праці та соціального захисту населення, районною лікарнею, виконкомами сільських рад, навчальними закладами, центром занятості, волонтерами тощо. Завдячуючи цьому Носівський ЦСССДМ постійно у п’ятірці перших за рейтинговими показниками центрів по області.
 Запорукою будь-якої успішної роботи -- дружний професійний колектив. Такий, як у нас. Днями працівники соціальної сфери відзначали своє професійне свято. Я вдячна своїм колегам зо добросовісну працю, за ту частинку душі, яку вони віддають нашим клієнтам й зичу з цієї нагоди усіляких гараздів. Нехай їхнє добро завжди повертається їм лише сторицею!
В.ПУХА,
директор Носівського ЦСССДМ.

«Носівські вісті» №51(9172)

Читайте інші матеріали «Носівських вістей»

Переглядів: 537 | Додав: Адмін | Теги: ЦСССДМ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Грудень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024