Меню сайту
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу Носівської РДА
Всього відповідей: 29
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
"Носівські вісті"
Головна » 2009 » Жовтень » 5 » Чи варто боятися зовнішнього тестування ?
15:04
Чи варто боятися зовнішнього тестування ?

Я не один раз чув від молодших товаришів нарікання, пов'язані з зовнішнім тестуванням та системою єдиного державного оцінювання знань абітурієнтів. Хтось думає, що йому не пощастило, адже доведеться готуватися до серйозного життєвого екзамену з обов'язкових до складання навчальних дисциплін не з одного підручника, а зі спеціальною тематичною літературою та багатьма додатковими посібниками, реєструватися, пройти пробне тестування, ознайомитися з багатьма варіантами можливих завдань.
Можливо вперше у свідомому житті постає питання про необхідність якісних знань, а не про фарт, удачу чи можливість угадати правильну літеру. Проте не слід думати, що зио -- це нездоланний мур чи перепона на шляху, яка має стримувати чи відлякувати молодь. Навпаки, мені було прикро, що у 2007 році, коли я закінчував 11-й клас, наш Носівський район не включили навіть до експериментальної програми тестування"; Шанс отримати сертифікати від Українського Центру Оцінювання Якості Освіти надавався сусідньому Ніжинському районові. Викладачі рідної гімназії заохочували не опускати голову і взяти участь у наступній сесії тестування 2008 року. Справді, стіни знайомого навчального закладу створюють приємну психологічну атмосферу, заспокоюють та допомагають прийняти правильне рішення. Хоча це і нововведення в Україні, але слід відмітити високий професіоналізм усіх, хто організовував та втілював у життя цей важливий експеримент. Напевно, нарівні з майбутніми претендентами в студеній не менше хвилювались вчителі-предметпики та класні керівники, адже робота педагога -- титанічна, щира та заслуговує особливої уваги і подяки. Хоча найбільший відсоток у вдалому складанні тестів складає самопідготовка, наполегливість, працьовитість учня, не можна нівелювати і зусилля батьків, які спрямовують та підтримують власну дитину, нервують та подумки співпереживають кожну хвилину цього важливого періоду дорослішання.
Я вважаю, нам треба перейняти частину європейського прагматизму щодо вибору професії та навчання у вузах: ніхто не попіклується про твоє майбутнє і не зробить його щасливим, якщо ти сам залишишся бездіяльним і байдужим. З упевненістю можу сказати, що складати екзамен-тест набагато простіше та легше, якщо впевнений у своїх силах та маєш за плечима певні знання з основних тем та орієнтуєшся у матеріалі. Усім, хто складатиме тести у майбутньому варто не нехтувати жодним моментом, жодним клаптиком інформації, що потрапляє до вашого поля зору. Практика доводить, що неможливо знати все, але програма передбачає більшість усього, що трапиться у завданнях. Навіть невеличкий кольоровий буклет, котрий розповсюджує Міністерство Освіти і Науки, корисний для вступника.
Процедура реєстрації також дуже зручна і мобільна, уся необхідна інформація знаходиться у відповідального вчителя та на електронному порталі. Наглядачі, суворість перевірки та повна конфіденційність - це основні переваги над звичайними екзаменами, що ставлять усіх абітурієнтів у рівні умови, відкривають двері до необхідної у сучасному житті вищої освіти. До речі, зловживати перевагами виїзного тестування не варто, хоча іноді на екзаменах складаються досить вдалі умови для чіттінгу та використання «сторонніх технічних засобів» на кшталт мобільного, мікронавушника або чогось іншого. Щоб не потрапити до чорного списку тих, хто не має права брати участь у тестуванні цього року треба відразу відмовитись від допоміжних засобів. Адже минулого року у Ніжині та Чернігові траплялись випадки, коли наглядачі вилучали мобільники та шпаргалки і навіть великі кишенькові енциклопедії. На тестуванні з історії України при спробі списати у туалеті трапився курйозний випадок. Наляканий спостерігачами та можливістю бути запідозреним у списуванні, випускник викинув дорогий телефон прямо в унітаз. Даю корисну пораду: краще запишіть па мобільний телефон або ж плеєр аудіоуроки з предмету, до якого готуєтесь, слухайте па ніч та в транспорті, коли випадає гака можливість. Па ринку досить багато різних варіантів таких програм та багато іншого для вступників. Я підрахував, ідо витрачаючи кожного дня лише по півгодини для підготовки, можна повністю пройти курс з фізичної географії або історії України за 1 місяць.
Завдяки наполегливій праці наших передових фахівців освіти, я вважаю, зно відбулося у Носівському районі та Чернігівській області на високому рівні. Хочеться щиро подякувати усім, хто сприяв проведенню та організовував цей захід, допоміг вступити па стежку дорослого життя.
Сергій Малинка - студент КНЕУ ім. В.Гетьмана

        «Носівські вісті» №40(9108)

Переглядів: 478 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
теги
Календар
«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 8
Гостей: 8
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024