Меню сайту
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу Носівської РДА
Всього відповідей: 29
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
"Носівські вісті"
Головна » 2011 » Листопад » 02
 Тиждень
Минулий тиждень виявився повчальним для нашого громадського суспільства. Здавалось, на таку невидиму, проте матеріальну категорію, як час, народні депутати намагалися вплинути по-вольовому, затіявши досить банальну суперечку з уже традиційним переходом на так званий «зимовий час». Нагадаємо, попередньо було прийнято рішення про його відміну, що збунтувало в певній мірі суспільство, піднявши хвилю коментарів і від фахівців, а ще більше -- від просто бажаючих «вставити й свої п’ять копійок». Добалакались, посперечались, що по коліна, а то й вже зайшли в політику. Одні побачили у відмові від переведення стрілок на зиму наближення до російського годинника, інші навпаки -- брудну провокацію перед зустріччю на найвищому рівні керманичів двох сусідніх держав, мовляв, перехід на «зимовий час» аж на дві години відірвуть Україну від Москви.
 Таки насмішили достеменно просвічених і загалом широку громадськість, яка пам’ятає ще з шкільного курсу астрономії про справжній сонячний час, природній поясам, який визначається обертанням Землі відносно Сонця і є, власне, біологічним годинником для кожного живого організму й людини також. Переведення стрілок явно не на шкоду всім, бо справді, як зауважив один із депутатів, корови дояться в свій час, а не за встановленим депутатами. Втручившись у час, ми навіть у цьому порушили гармонію зв’язку з природою, відчув ... Читати далі »
Переглядів: 471 | Додав: Адмін | Дата: 02.11.2011

 З прийняттям Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності» з 1 квітня 2001 року розпочав свою діяльність Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, що ознаменувало впровадження в Україні нового механізму захисту працюючих від шкідливих та небезпечних для здоров’я виробничих ризиків. Більше ніж за десять років своєї діяльності Фонд підтвердив репутацію надійного соціального партнера, успішно склав тест перед суспільством на відповідність кращим європейським стандартам піклування про людину праці. Так, починаючи з 2001 року, на відшкодування шкоди, заподіяної працівникові внаслідок ушкодження його здоров’я або в разі його смерті, на страхові виплати особам, які перебували на його утриманні, з бюджету Фонду потерпілим та членам їх сімей виплачено більше 18 млрд. гривень, на медико-соціальні послуги потерпілим було витрачено понад 1 млрд. гривень. Зі створенням Фонду в державі було розв’язано гостру проблему страхових виплат потерпілим на виробництві, покращилося їх медико-соціальне обслуговування. В короткий термін було запроваджено нові принципи страхування соціальних ризиків на випадок ушкодження здоров’я, досягнуто зниження рівня соціальної напруги, зокрема, погашено заборгованість із страхових виплат інвалідам-шахтарям, яка мала місце на початку ство ... Читати далі »
Переглядів: 642 | Додав: Адмін | Дата: 02.11.2011

 Тиждень
Я далеко не прихильник перейменувань вулиць, чим, було, захворіли свого часу деякі співвітчизники, зокрема й у Носівці. Нерідко про це чути й наразі з інших українських країв. Наче синдром, набутого імунодефіциту, оживає цей свербіж то в рішеннях депутатського загалу однієї ради, то іншої. Ніби тільки й проблем у громад, які зовсім не беруть до уваги, що така процедура досить дороговартісна для бюджету й довго-довго потім заважатиме працювати й жити службам і людям.
 Як не прикро, свого часу не обійшов цей синдром і горе-патріотів із нашої міськради, які бездумно влізли-вляпались в історію цивілізації гуманітарних набутків і загалом в історію краю чи не з єдиним наміром: змусити земляків забути щонайменші згадки про радянське минуле. Якби покоління помаранчевих і їх симпатиків бодай щось побудувало за роки свого сидіння на владних стільцях, далебі, не було б настільки прикро за їх руйнівний слід. А так, оглянувшись, -- одні балачки залишились у пам’яті й пустка в усіх сферах, де життя складалось, як пливло.
 Та не це гострим цвяшком у серці, навіть, не втрачені можливості для економіки й розвитку міста й району чи зведений нанівець управлінський механізм, а повна наруга над думкою, голосом більшості з небайдужої громадськості, яка, в крайньому разі, була категорично проти перейменування тієї ж вули ... Читати далі »
Переглядів: 548 | Додав: Адмін | Дата: 02.11.2011

теги
Календар
«  Листопад 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024