Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
"Носівські вісті"
Головна » 2011 » Травень » 10
Тиждень
Банально, та Першотравень з двома вихідними -- свято лише в календарі. Та ще в пам’яті із щемом у серці останніх з покоління минулої епохи, котрі віддали молодість і здоров’я в ім’я могутності колишньої держави. В ній таки шанувалася праця робітнича, далебі й більше, ніж інженера, академіка.
 Уже не один десяток літ Україна обходиться в Міжнародний день людей праці без святкових колон, велелюдних демонстрацій і парадів на центральних вулицях, без трибун, бо нинішні вожді, напевне, іншим бачать наш Першотравень, якому, до речі, виповнюється 125 літ. Починався він з бунтарських мітингів і демонстрацій трудящих, які боролися за свої права і, зрештою, становлення й визнання свята в усьому світі відбувалося у боротьбі й протестах людей праці за поліпшення свого добробуту, інших соціальних прав.
 Зовсім з іншим офіційним змістом проходили Першотравневі свята в радянській державі. На демонстраціях і парадах народ заявляв про непорушну єдність з партією і владою, солідаризувався з трудящими світу у їх боротьбі зі своїми визискувачами капіталістами, гордився здобутками власної держави, колективів, особистими. Зовсім деполітизувалися й радянські маївки, перевтілившись у масовий загальний відпочинок на природі.
 Чому ж все-таки для переважної більшості українців Першотрав ... Читати далі »
Переглядів: 514 | Додав: Адмін | Дата: 10.05.2011

Чорнобильської трагедії виповнилося двадцять п’ять років. Якби на цьому можна було б поставить крапку! Та, на наше горе, Чорнобиль не має минулого -- чим далі від нас ця катастрофа, тим більше й тривожніше проявляються її наслідки. Ця трагедія змусила усіх нас задуматися над тим, що людина повинна в кожен момент свого життя брати на себе відповідальність за наслідки своєї діяльності. Вона стала прямим нагадуванням про те, що попри всі переваги технічного прогресу, ціна, яку довелося заплатити за приручення мирного атому, була занадто високою. 
 Ця тема була заголовною у розмові голови РДА Анатолія Красносільського та голови районної ради Миколи Васюка з учасниками ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС. Перші керівники району висловили надзвичайну вдячність присутнім за той неоціненний подвиг, який вони здійснили, не шкодуючи свого здоров’я в ім’я порятунку мільйонів людей, вшанували пам’ять всіх, хто віддав за це своє життя. Затим між учасниками зустрічі відбувся діалог, в ході якого йшлося про найбільш важливі, актуальні проблеми чорнобильців. Так, у кількох словах охарактеризувавши діяльність своєї спілки, голова районної організації «Союз «Чорнобиль» Володимир Тригуб зазначив, що, незважаючи на те, що в районі нині проживає близько трьохсот осіб з числа ліквідаторів та постраждалих внаслідок найбільшої техногенної катастрофи, серед яких вісімдесят дітей та вісім вдів ліквідаторів, на жаль, ... Читати далі »
Переглядів: 497 | Додав: Адмін | Дата: 10.05.2011

Господарями на землі
Коломійцівська «Нива» свого часу стала одним з небагатьох у районі господарств, де з початку реформування аграрного сектора економіки держави вирішили працювати своїми силами, без додаткового залучення  зовнішніх інвестицій. За роки, що минули, незмінний керівник агрофірми, нині - вже заслужений працівник сільського господарств України, депутат обласної ради Григорій Іванович Супрун довів і землевласникам, які свого часу повірили й віддали йому свою землю в оренду, й решті навколишніх селян, що й на їхніх полях можна і потрібно працювати ефективно. Й зиск від того матимуть усі.
   Йдучи в ногу з прогресом, тут першими в районі взялися за безвідвальний обробіток ґрунту, постійно поповнюють технічний парк  кращими вітчизняними та зарубіжними зразками ґрунтообробної, посівної, збиральної техніки. Й тепер коломійцівські поля  готові витримувати будь-які технологічні перипетії.  Свого часу вийшовши на новий рівень ведення насіннєвого господарства, сьогодні «Нива» здатна забезпечувати  високоякісним посівним матеріалом не лише себе, а й багатьох інших колег-аграріїв. Тож коли  свого часу в районі заговорили про те, що тут збираються провести реконструкцію ферми, побудувати натомість новий  молочний комплекс європейського зразка, нікому й на думку не спало бодай на хвильку засумніватися у здійсненні ці ... Читати далі »
Переглядів: 485 | Додав: Адмін | Дата: 10.05.2011

теги
Календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024