Меню сайту
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу Носівської РДА
Всього відповідей: 29
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
"Носівські вісті"
Село, а в ньому люди
Новорічно-Різдвяні свята для людей творчих, за професією чи покликанням близьких до мистецтва, -- пора особлива. І далеко не тільки в загально-феєричному очікуванні нового і незвіданого й символічних веселощах, з якими щоразу переступаємо невидиму часову межу під традиційний бій курантів. Для них це період напруженої роботи і водночас неповторного стану душі, коли, перевтілюючись у казкових героїв, даруючи глядачам свято, кожен неодмінно почувається трішки чарівником, здатним творити маленьке диво радості. 
 І це таки найголовніше, якщо обрав собі в супутники по життю перемінливу і примхливу зірку творчості, -- переконаний директор Іржавецького будинку культури Олексій Петрович Моісеєв, непростим досвідом вже давно навчений, що далеко не завжди і не усім на цій широкій ниві під ноги стелються квіти. Можливо, свого часу й мав ілюзії, вступаючи до Ніжинського культурно-просвітницького училища, але захоплення грою на акордеоні, бажання шліфувати і розвивати свої вміння тоді здавалися йому значно важливішими за всі більш раціональні плани. Зрештою, саме в музиці віднайшов той оберіг душі, який згодом допомагав долати усі труднощі й наснажував попри все рухатися вперед, бачити попереду ціль, навіть якщо йти до неї доводилось далеко не по прямій дорозі. Втім, таки доля проклала її від порогу училища до невеличкого села Іржавець на Носі ... Читати далі »
Переглядів: 506 | Додав: Адмін | Дата: 13.01.2011

Тиждень
Свят у нашому житті немало: добрих, пам’ятних, дорогих, рідних, високих, хвилюючих, великих і просто свят. Та Новорічне -- особливе, бо воно в зворушливих, споминах з дитинства, увійшовши назавжди в свідомість очікуванням і передчуттям світлої казки, бажанням і здійсненням найзаповітніших мрій, радісних надій і сподівань.
 Нашому першому повоєнному поколінню випало відроджувати Новорічне свято після заборони його в 1918 році, як буржуазно-релігійного забобону. Це були ще відносно нелегкі роки, коли в школі замерзало чорнило в чорнильницях й нагрівалися хіба що наприкінці весни. 
 І все ж свята Нового року чекали з надзвичайним піднесенням, вручну готували прикраси на ялинку, хоч уже пізніше з кожним роком додавалось до них все більше фабричних прикрас, заможнішими з кожним роком ставали подарунки. Цим святковим настроєм, з канікулами і Різдвом жили, вважай, два тижні, трохи сумуючи, що все гарне має колись закінчуватися і надто невчасно, бо вже Щедрик і засівалки на Василя відбувались без відриву від навчання.
 Одну деталь, яку випустив із цієї веселої ноти. Ялинки прикрашали в ті часи переважно в громадських місцях -- школах, клубах та в небагатьох родинах. Однак навіть маленькими серцями попри мажорно-опимістичний тон дитячого віршика про зрубану ял ... Читати далі »
Переглядів: 637 | Додав: Адмін | Дата: 03.01.2011

Інвалід війни, житель села Селище Михайло Шульга, який все життя трудився водієм колгоспу імені Стратилата, страждав на сечокам’яну хворобу. Сподівався на медикоментозне лікування. Але хірург -- уролог Олександр Миколайович Хіняєв, обстеживши ветерана, сказав:
-- Вихід один -- лише операція, бо крупний камінь може перекрити канал.
 84 -- річному пенсіонеру не просто було згодитись, коли жодного разу в лікарні не лежав, бо не скаржився на здоров’я. Батька переконала дочка, директор Носівського коопунівермагу Ольга Михайлівна Чучупа: -- Олександру Миколайовичу можна довірити своє здоров’я. Досвідчений уролог робить складні операції. Окрім видалення каменів, оперує чоловіків, у яких аденома, навіть у досить солідному віці. 
Правда, один старик обійшов його, поїхавши в обласну лікарню. Але там не взялися, зваживши на поганий аналіз. Прийшов до Хіняєва, який успішно його прооперував. А скільки випадків, коли прооперовані у київських лікарнях з ускладненнями звертаються до Олександра Миколайовича. Але він не посилає їх туди, де лікувалися. Бо окрім того, що лікар від Бога, добра, ерудована і щира людина, знається в історії України, народних традиціях, ще й гумором володіє. Від цього у хворих піднімається настрій і недуга відступає.
Михайла Шульгу Хіняєв оперував разом із завідуючим хір ... Читати далі »
Переглядів: 749 | Додав: Адмін | Дата: 03.01.2011

Тиждень
Укотре, м’яко кажучи, розчарувала відверта бійка в парламенті, яка, звісно, нічого спільного не має з депутатською діяльністю. Бютівці блокували роботу сесійної зали, зав’язуючи свою волю більшості. Регіонали, натомість, повважавши за ганьбу при їх чисельній перевазі вкотре відступати перед цинічним зловживанням демократією, опустили представників опозиції з «барикад». Так, зрештою, спільно похоронили демократію знову. Всього кілька хвилин конфлікту з кров’ю й цього вистачило для «струсу мозку» всій Україні, а заодно, щоб і світ побачив нашу державу в досить нецивілізованому обличчі. А якщо зважити ще й на коментар до події голови Верховної ради Володимира Литвина про «ланцюги, монтувалки, важкі замки» і таке інше аж до закликів стріляти, то сценізований і досить таки довгий та мирний майдан від опозиції в минулому видається просто новорічною феєрією. Вона, зрештою, й завершилася цирковим номером балансування нашої держави на дроті та вкотре втраченими безплідними роками для добробуту людей.
 І ось, нарешті, новий Президент, Уряд, здобувши на виборах мандат довір’я, взялися надолужувати втрачене і чекають, звісно, на підтримку депутатів законодавчим полем. Та, як бачимо, не розколиханий майдан-2 знайшов продовження в сесійній залі й завершився далеко не новорічним сюжетом -- справжнісінькою бійкою.
Переглядів: 445 | Додав: Адмін | Дата: 03.01.2011

Діалоги голови облдержадміністрації Володимира Хоменка із представниками ЗМІ увійшли вже, вважай, у щомісячну традицію. Грудневий відбувся у навіть у ширшому форматі: в прес-конференції взяли участь голова обласної ради Анатолій Мельник, керівники ряду обласних управлінь та служб, представники громадськості. І хоч загальною темою, окресленою губернатором для спілкування був підсумок за нинішній рік та перспективи соціально-економічного розвитку Чернігівщини, однак у журналістів було не менше питань і щодо здійснюваних реформ, зокрема й адміністративної.
 Що стосується підсумків 2010 року, то він став поворотним в житті держави й області зокрема, -- відзначив голова ОДА. Головний результат в тому, що нарешті запрацював промисловий комплекс, який, починаючи з червня, демонструє позитивну динаміку в цілому ряді галузей, в інших -- помітно скорочено відставання.
 Добрий знак для Чернігівщини -- зростання інвестицій у основний капітал, а загалом у області реалізується майже 180 інвестиційних проектів, супроводжуваних органами влади як на обласному, так і на місцевому рівнях. У рамках Регіональної програми розвивається споживчий ринок, при цьому виконавча влада в межах повноважень здійснювала організаційні та регуляторні заходи по стриманню цін та стабілізації цінової ситуації на продовольчому ринку. Укладені меморандуми узгоджених дій між ОДА та виробниками про ... Читати далі »
Переглядів: 448 | Додав: Адмін | Дата: 03.01.2011

Тиждень
Два тижні до Новоріччя, а до Різдва Христового -- три. Та в душі, десь на денці, вже кольориться давніми спокусами усміхнена ялинка, бачаться лиця рідних і друзів. Допоки ще в звичних перед святами турботах, а втім, уже по них відчуваю, як теплішають і теплішають лишень від однієї маленької свічечки серця, котра яскраво спалахне у Свят-вечір від хвилюючої очікуваної світом звістки…
 А втім, до цього ще треба дожити, перебути низку сірезних буднів у біганині базарчиками й крамницями, а затим і наодинці з думками, що все підряд на прилавках дорожчає. І на будень, і, поготів, на свята, на стіл і під ялиночку, а вже завтра -- миколайчики під подушку…
 Зарплати, пенсії, вважай, що й були. Ніяк, бо ми, «грішні» досвідом минулого, не звикнем до обраного нового життя, в якому розкошувати, навіть не задумуючись над різницею між буднями й святами, можуть три-п’ять українців із сотні. А, може, ми цього варті, маючи, було, щодня великодній стіл, забули, що свята сприймають святом по-справжньому лише після постів, очищень гріхів і збагатившись духовно…
 Хтось із великих, не згадаю наразі, й ворогам не бажав жити в час суспільних перетворень. Їх незлічимо випало і дідам, і батькам на віку… Нам після сумнозвісної перебудови -- довгий шлях реформ. І, здається, нема їм кін ... Читати далі »
Переглядів: 449 | Додав: Адмін | Дата: 25.12.2010

В грудні 1990 року постановою Ради Міністрів УРСР та Ради федерації незалежних профспілок України було утворено Українське республіканське відділення Пенсійного фонду СРСР, від якого веде історію Пенсійний фонд України.
Пенсійний фонд України є центральним органом державної виконавчої влади, підвідомчим Кабінету Міністрів, який здійснює управління фінансами пенсійного забезпечення. Основним завданням Пенсійного фонду є збір та акумуляція внесків на обов'язкове державне пенсійне страхування, призначених для фінансування пенсій.
В Носівському районі в лютому 1991 року почало працювати Носівське відділення Пенсійного фонду в особі одного уповноваженого. Організовувала цю роботу особисто я, тому й до цього часу пам'ятаю, наскільки важко спочатку було і мені самій, та й для бухгалтерів організацій та установ це була нове і незвичне завдання -- нараховувати та своєчасно сплачувати збір до Пенсійного фонду. Трохи згодом ми стали працювати удвох з А.А.Газюрою, а в липні 1994 року було створено Носівський відділ Пенсійного фонду і чисельність працюючих зросла до шести чоловік. Очолила відділ Романець Н.П., яка в подальшому пропрацювала тут майже 12 років, до моменту виходу на пенсію. В 2002 році відділ Пенсійного фонду було реорганізовано в управління та передано йому функції нарахування та виплати пенсій. З того часу чисельність працюючих складає 30 чоловік. Плинність кадрі ... Читати далі »
Переглядів: 434 | Додав: Адмін | Дата: 19.12.2010

 Відповідно до ст.1 Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності» наше відділення Фонду велику увагу приділяє проведенню профілактичних заходів, спрямованих запобіганню нещасним випадкам на виробництві, професійним захворюванням та попередженню загрози здоров'ю застрахованих, викликаних умовами праці.
 Більш як на 70% підприємств, організацій та установ у Носівському районі функціонує система управління охороною праці. Найбільш ефективно вона діє підприємствах КП „Носівські Теплові мережі„ ДК „Укртрансгаз „НАК „Нафтогаз України", ЗАТ „Нива -2008», КП „Носівка Комунальник", ТОВ «Колорит Агро» та ін.
 Відділенням Фонду у сфері промислової безпеки та охорони праці на підприємствах надаються необхідні консультації в створенні та впроваджені ефективної системи управління охороною праці; приймається участь у навчанні, підвищенні рівня знань працівників, які вирішують питання охорони праці; перевіряється стан профілактичної роботи та охорони праці на підприємствах, приймається участь у розслідуванні групових, нещасних випадків із смертельними наслідками та з можливою інвалідністю, а також професійних захворювань; проводиться пропаганда безпечних та нешкідливих умов праці; вивчається та поширюється позитивний досвід створення безпе ... Читати далі »
Переглядів: 402 | Додав: Адмін | Дата: 19.12.2010

Наше покоління дітей війни і народжених у 50-ті нелегко підступалися до цивілізації. Ми, зокрема, -- завдячуючи радіо. До телефонів, телевізорів шлях був ще далекий.
 У пам’ятку найбільше чомусь як на вигоні, де грали у гилки неподалік з гучномовцем окраїнного сільського центру, почули про політ першого космонавта. Ця звістка, яка співпала з Великодньою, наскільки збентежила всіх. А ще в пам’яті, як це радіо ми творили спільно громадою, заготовляючи у лісі десантами батьків-колгоспників стовпи, кооперуючись коштами. Зрештою, що в наших державах колись і тепер робилось для людей без їхніх коштів, зусиль?! Електрифікація, газифікація, водогони… Але це зовсім інша тема.
 Наразі про радіо, дротове. Вже очевидно, що воно, вимираючи з кожним роком, нині спочило в бозі назавжди. В крайньому разі, в Носівці залишилась якась сотня радіоточок, та ще дещиця в єдиному селі -- Плоскому. Тисячі гучномовців, які в минулому були в кожній хаті Носівщини, давно мовчать і до цього якось звикли, як звикли у Бобровиці й Бахмачі, багатьох інших районах області, де дротове радіо завершило своє мученицьке існування назавжди. Натомість з ефіру нам озвучують диктанти з української мови, працюють тисячі журналістів, які сподіваються, що їх голос, свято і біль їхніх сердець буде почуто. Зрештою, інформаційний простір -- це політика, це безпека держави, це культура народу і найближчий ... Читати далі »
Переглядів: 543 | Додав: Адмін | Дата: 19.12.2010

Тиждень
Як ніколи, пролітає швидко час. Незчулися, справді, що вже в історію відходить 2010-й -- рік сподіваних перемін у суспільно-політичному житті України. Його гороскопний символ наперекір усім пророцтвам і прогнозам, пережитим сонячним і місячним затемненнями, які не могли не впливати на людськість, все ж вирулював енергійно нашу державу на шлях оновлення, майбутніх грандіозних змін. 
 Спадщину року Тигра, можливо, ми по-справжньому ще оцінимо нескоро, та вже двома подіями він подарував нам бодай маленькі росточки надій, що все непередбачуване авантюрне в житті вже позаду і гальма для поступу вперед знято. І хай навіть тією ж самою колією продовжує свій рух наш потяг, та якось спокійніше нам, пасажирам. Президентські вибори на початку року й місцеві -- наприкінці таки значно міняють суспільну ситуацію, хоч вона залишається ще далеко не простою. Вже очевидно, що дуже нелегким для нового Президента, уряду і в подальшому будуть кроки в здійснення справжніх реформ. Адже суспільство звикло впродовж двох десятиліть до їх постійної імітації, що влаштовувало багатьох у минулому і, на жаль, влаштовує нині. Однак, далі так жити не можна -- на межі повного економічного банкрутства держави, соціального дискомфорту для переважної більшості співвітчизників, духовного зубожіння.
 Безперечно, нам ще нескоро вирватися ... Читати далі »
Переглядів: 523 | Додав: Адмін | Дата: 11.12.2010

« 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 33 34 »
теги
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024