Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
"Носівські вісті"

Сьогодні – День пам’яті жертв Голодомору та політичних репресій

 

 Ця дата в календарі не скільки для того, аби ми вкотре почали когось звинувачувати, бо обов’язок запалити свічку, до якого привернув наш Президент Віктор Ющенко не просто лише обов’язок перед пам’яттю загиблих від насильницької смерті в 33-у минулого століття... І все ж той час найближчий нашому поколінню, бо ще жива пам’ять у дітях і внуках про видиму голодну смерть не тільки від природних катаклізмів, а й від бездарності в керівництві і свавілля владників. Масштабна трагедія через десятиліття бунтує душі літні і невиправдано зовсім юних, передчасно залишаючи карби на їхніх серцях.

 Історію не змінити. Вона нам дісталася у спадок якою була. Як випробування на людяність, ... Читати далі »

Переглядів: 625 | Додав: Адмін | Дата: 24.11.2008

У переповненому Палаці Культури в Степових Хуторах за доброю традицією зібралась з нагоди хліборобського свята вся велика родина господарства з представниками виробничих відділків сусідніх Бобровицького та Ніжинського районівгості від громад, ветерани праці. Що не рік професійне свято наповнюється новим змістом. Та неодмінно в центрі уваги – людина праці. Нагороди, премії, подарунки ветеранам і орденоносцям, їх одержали і цього разу понад 600 чоловік.

 По виступу з підсумками хліборобського року і вітвнням генерального директора „Агропрогресу”, Михайла Шумейка відбулася зворушлива і тепла розмова в  учасників багатолюдного святкового зібрання із засновником „Агропрогресу”, народним депутатом України Іваном Куровським, який разом із дружиною Ольгою Яківною зробили і цього разу незабутній подарунок сільчанам – великий концерт за участю відомих майстрів сцени, народних артистів України Олександра Пономарьова та Наталії Бучинської в супроводі неперевершеного ведучого святкової вистави Петра Маги.

... Читати далі »

Переглядів: 588 | Додав: Адмін | Дата: 24.11.2008

З історії в сучасність

Школо, наша рідна альма-матер! Ти славний шлях пройшла. З чого починала своє існування, що було і є цікавого у твоєму житті, про що ти мрієш і на що сподіваєшся?

Великий грецький філософ сказав: „Мудріший за все час, бо він все відкриває”.

Історія Носівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 бере свій початок у другій половині ХІХ ст.. Тоді після відміни кріпосного права відбулись деякі зміни в соціальному розвитку нашого міста. До цього часу в Носівці при кожній із п'яти церков існували церковні парафіяльні школи. Такі школи діяли при кожному приході. На місці нинішньої загальноосвітньої школи № 1 стояла Воскресенська церква, а обабіч неї - церковно-приходське двокласне училище. Спочатку тут було всього 2 вчителі, на кожного з них припадало по два десятки учнів.

... Читати далі »

Переглядів: 1686 | Додав: Адмін | Дата: 24.11.2008

 Чомусь згадалась талановита книга, яка було захопила в юності, „Веселий роман” Володимира Кисельова. В ній є один фрагмент, коли неперевершений ансамбль Вірського танцює „Повзунець„, батько головного героя роману спересердя вимикає телевізор. Не коментую танок українців на колінах та ідею, закладену автором, однак мої нинішні почуття при сприйнятті окремих сюжетів українських телеканалів зрідні демонстрованих батьком головного героя веселого і розумного роману. Зокрема, й що стосується інформації та коментарів з приводу світової фінансово-економічної кризи в тлумаченні нашої української дійсності.

 Криза завжди не від хорошого життя, це непроста, а то й надто складна, загострена ситуація, яка характеризується занепадом економіки, спазмами в політиці, ідеології. За визначенням авторитетних класиків це стан, коли „низи не хочуть жити, а верхи не можуть управляти по-старому„.

... Читати далі »

Переглядів: 549 | Додав: Адмін | Дата: 24.11.2008

Ця тема стала актуальною на нараді, яку провели з носівськими автоперевізниками голова районної ради Ольга Самокиша та перший заступник голови РДА Олександр Пуха. Безперечно, в центрі уваги були питання в сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, нове в законодавстві в зв’язку із змінами після 17 листопада, про що широко і популярно інформував присутніх в.о. начальника відділення ДАІ Володимир Безручко.

 Водночас керівники району загострили увагу організаторів і виконавців пасажирських автоперевезень на збереженні системності в роботі, захисті прав пасажирів-пільговиків, налагодженні диспетчерської служби, зокрема і в обслуговуванні пасажирів на міських маршрутах. Конкретні завдання перед міською владою, шляховиками по обладнанню автопавільйонів, встановленню знаків та розмітки доріг.

 У нараді взяли також участь міський голова Олександр Балінець, начальник управління праці та соціального за ... Читати далі »

Переглядів: 584 | Додав: Адмін | Дата: 24.11.2008

Світ наполоханий кризою, а нам, здається, на неї начхати. Хіба відмінити події і дати календаря, яких у ньому надто рясно і їх не проминаємо?! 28 листопада відбудуться святкові урочистості з нагоди 140-річчя першої міської школи, у грудні відзначатимемо таку ж дату у Червонопартизанській ЗОШ. А сьогодні ювілеять в ДЮСШ, носівська делегація вшановує 300-річчя героїчної оборони Батурина... Життя продовжується і дати, події такі скороминущі.

№47 (9063) 22.11.2008

 

Переглядів: 535 | Додав: Адмін | Дата: 24.11.2008

 Так влаштоване наше життя, що лише за порогами часу, на яких відсівається полова заплутаної буденності і химерних ідеалів, коли події і особистості залишаються лише сторінками в історії, їх образи набирають довершеності, нового значення і поціновування. І постать героя Носівщини, відомого партизанського командира Михайла Івановича Стратилата на рубежі сторіччя від дня народження продовжує дивувати сучасників, відкриваючись з несподіваних сторін, надто для людей старшого покоління, які знали його особисто, бойових побратимів, з якими пройшов партизанськими стежками у складі з’єднання „За Батьківщину”. Для них він не легенда, не прізвище у списку героїв нашого краю, а добре знайома непересічна особистість, яка в пам’яті невіддільна від почуття щирої поваги за безмежну людяність, порядність, широту душі й відданість Батьківщині, якій залишався вірним до кінця.

 Саме таким постав М.І.Стратилат перед присутніми на конференції, присвяченій 100-річчю від дня його народження, в спогадах А.П.Кропив’янського, М ... Читати далі »

Переглядів: 608 | Додав: Адмін | Дата: 24.11.2008

« 1 2 ... 32 33 34
теги
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024