Меню сайту
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу Носівської РДА
Всього відповідей: 29
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
"Носівські вісті"
Головна » 2011 » Січень » 3 » Реформи -- не заради реформ: люди чекають від усіх гілок влади ефективної роботи і конкретних результатів
21:22
Реформи -- не заради реформ: люди чекають від усіх гілок влади ефективної роботи і конкретних результатів
Діалоги голови облдержадміністрації Володимира Хоменка із представниками ЗМІ увійшли вже, вважай, у щомісячну традицію. Грудневий відбувся у навіть у ширшому форматі: в прес-конференції взяли участь голова обласної ради Анатолій Мельник, керівники ряду обласних управлінь та служб, представники громадськості. І хоч загальною темою, окресленою губернатором для спілкування був підсумок за нинішній рік та перспективи соціально-економічного розвитку Чернігівщини, однак у журналістів було не менше питань і щодо здійснюваних реформ, зокрема й адміністративної.
 Що стосується підсумків 2010 року, то він став поворотним в житті держави й області зокрема, -- відзначив голова ОДА. Головний результат в тому, що нарешті запрацював промисловий комплекс, який, починаючи з червня, демонструє позитивну динаміку в цілому ряді галузей, в інших -- помітно скорочено відставання.
 Добрий знак для Чернігівщини -- зростання інвестицій у основний капітал, а загалом у області реалізується майже 180 інвестиційних проектів, супроводжуваних органами влади як на обласному, так і на місцевому рівнях. У рамках Регіональної програми розвивається споживчий ринок, при цьому виконавча влада в межах повноважень здійснювала організаційні та регуляторні заходи по стриманню цін та стабілізації цінової ситуації на продовольчому ринку. Укладені меморандуми узгоджених дій між ОДА та виробниками продовольчих товарів, суб’єктами торгівлі. Така робота ведеться й на рівні районів.
 З’явились «плюси» в області й у сфері зовнішньоекономічної діяльності, зовнішньоторговельний оборот за дев’ять місяців зріс на 15,6 відсотка, склавши 506,6 мільйона доларів США.
 Значно поліпшені тили соціального захисту населення, що було прокоментовано кількісними і якісними показниками зростання державних соціальних допомог незахищеним категоріям населення.
 Чимало позитивного відбулося в гуманітарній сфері -- медичній та освітній галузях, культурі. Словом, спільні зусилля органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, господарських структур, спрямовані на стабілізацію ситуації в усіх сферах економічної діяльності, надання гарантованих державою послуг населенню, виконанні доручень Президента України та Прем’єр-міністра в розробці та реалізації Програми економічних реформ «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава», виявились дієвими і результативними.
З метою реалізації Програми утворений Регіональний комітет з економічних реформ. Відпрацьовані перспективи реформування окремих сфер економічного і соціального розвитку області - інвестиційної, зовнішньоекономічної діяльності, агропромислового комплексу, малого бізнесу, охорони здоров'я. Всі ці напрацювання ляжуть в основу Середньострокової програми соціально-економічного розвитку області на 2011-2015 роки «Чернігівщина-2015», яка стане механізмом реалізації другого етапу стратегії соціально-економічного розвитку області на період до 2015 року. Роботу над розробленням проекту програми вже розпочато. Вона повинна стати регіональним втіленням президентської програми реформ.
Задля вирішення проблемних питань регіону здійснюється також доопрацювання проекту Угоди щодо регіонального розвитку Чернігівської області на 2011-2015 роки між Кабінетом Міністрів України та Чернігівською обласною радою, укладання якої буде ініційоване найближчим часом. 
 Надзвичайно насиченим було наступне продовження діалогу, з якого ніхто не залишився із сумнівами, що Президент володіє достеменно ситуацією в області, а губернатор і голова обласної ради -- на місцях, у кожному районі. Реформи рушили, причому на цей раз - реформи будівничих, з останнім, далебі, рятівним кругом -- курсом наведення порядку, дисципліни, безумовно, дотримання розрахунків платників податків з бюджетом. В цьому, зокрема, конкретними прикладами підтримали губернатора, відповідаючи на запитання журналістів, начальник УМВС України в області Олександр Михайлик та голова обласної державної податкової адміністрації Валентин Осипенко. Привабливі зміни відбуваються в міліції Чернігівщини, яка професійно прихиляється до проблем людей, податківці людяними залишаються до малого й середнього бізнесу і спростовують усі «страхи», якими упереджено зажили підприємці, повважавши себе постраждалими. А ось із «тіньовим бізнесом», судячи з усього, ніхто не залишиться. За словами головного податківця області, наразі перевіряється робота 10 потужних підприємств області, де викрито несплату податків на десятки мільйонів гривень. Без коментарів. Та хіба це сподобається скоробагатійкам, навіть скромним, і хіба може держава утримувати їх на своїх плечах з огляду на те, що її першому обов’язку -- захист соціально малозахищених, яких багато й багато поруч у порівнянні з тими, хто поспішає здавати свої свідоцтва на право займатися малим і середнім бізнесом. До речі, від цього, за свідченням податківців, бюджет аж ніяк не постраждає, бо їх внесок у казну був лише в кілька відсотків у загальній сумі надходжень.
 Досить цікавою в діалозі була тема національно-культурного відродження, до речі, заголовна в діяльності виконавчої влади, бо якраз на Чернігівщині робиться по відродженню духовності не перелічимо багато, і водночас паралельно з батуринською гетьманською столицею, трагедією під Крутами та іншими духовними цінностями українства, в не залишились на обочині пам’яті дорогі для поколінь патріотів сіверянського краю розбудова історико-археологічного комплексу «Древній Любеч» із відтвореним «Музейно-меморіального комплексу партизанської слави «Лісоград», та подібного будівництва в с. Єліне Щорського району, здійсненої цьогоріч до 9 Травня великої за обсягами роботи по впорядкуванню пам’ятників воїнам-визволителям, партизанам-підпільникам тощо.
 Надзвичайно приємними були для присутніх акценти голови обласної ради Анатолія Мельника, який засвідчив, що представницька влада значною мірою на обидва плеча бере невідкладні проблеми розвитку області, незважаючи на помітно омолоджений депутатський і головуючий корпус, палітру партійного представництва. Чесно кажучи, вкотре за симпатизував Анатолію Івановичу в його роздумах рішуче зміцнити роль найближчої до людей влади і активно, енергійно вплинути на стан справ на місцях, ставши пліч-о-пліч із колегами виконавчої влади.
 Навіть найкоротше передати увесь зміст діалогу з керівниками області землякам у рамках невеликої нашої газети просто неможливо. Чи не варто владцям подумати, аби такі, як і наша районна газета, бодай двічі на тиждень зустрічалася зі своїми читачами, а не раз. Це питання було в мене на вустах, але колеги попередили дещо в іншому форматі. На нього губернатор відповів однозначно: «Громада має знати, що робить влада. І ми максимально цьому сприятимемо, аби наша діяльність буда відомою, прозорою, а люди знали, як ми захищаємо їхні інтереси».
РЕДАКТОР.

«Носівські вісті» №1(9177)


Переглядів: 442 | Додав: Адмін | Теги: зустріч, преса, реформи | Рейтинг: 0.0/0
теги
Календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024