Меню сайту
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу Носівської РДА
Всього відповідей: 29
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2010 » Червень » 15 » Забуттю не підлягає
12:03
Забуттю не підлягає
Найчастіше афганська тема порушується в нас з нагоди календарних і пам’ятних дат, зокрема й чергової річниці виведення радянських військ із Афганістану. Про ту, вже віддалену в часі і, як її називають чужу, війну прагнуть не згадувати. Хоч допоки живе покоління, обпалене нею, нерідко із ранами від куль і осколків і більше карбами на серцях, воїни-інтернаціоналісти стоятимуть за правду про Афган, за честь бойових побратимів, які замовкли назавжди, за свою солдатську честь і гідність держави, в якій юнаки й чоловіки завжди мусять бути готовими захищати Батьківщину.
Повірте у багатьох, хто був на церемонії вручення ветерану-афганцю Миколі Рупсу бойової нагороди -- медалі «За отвагу», щемко стиснулось у горлі і зволожились очі. А в самого героя рясний піт укрив чоло. Аташе російського посольства в Україні Сергій Ігнатенко зворушений був не менше, вручаючи високу радянську нагороду колишньому бойовому українському командирові. Майже через два десятки літ після нагородження вона долучилася до багатьох інших воїна-інтернаціоналіста. Миколу Яковича тепло вітали представники влади й громадськості, побратими-афганці. Російський дипломат відчув одностайність у душах із присутніми і з вдячністю оцінив прагнення громадськості Носівщини спорудити пам’ятник воїнам-інтернаціоналістам.
 -- Запрошуйте на відкриття, неодмінно приїдемо, -- прощаючись, сказав С. С. Ігнатенко.
Тим часом на благодійному рахунку для спорудження пам’ятника воїна-афганцям уже 23 тисячі 196 гривень.
За останній тиждень 200 гривнями поповнили благодійну громадську казну фермерське господарство Ігнатенко; стільки ж переказала носівчанка Віра Миколаївна Житняк -- мила дружина незабутнього Єгора Івановича Житняка; 300 гривень переказали подружжя Шереметів Ольга Іванівна та Михайло Григорович із Козар. Збір коштів триває.
Сердечна вдячність вам, добрі люди, за патріотизм, велику людяність. Нехай сторицею до вас повертається добро. І ваші діти, ваші внуки ніколи не одержують бойових нагород, -- це побажання від Миколи Рупса.
 НА знімках: фрагменти вручення нагороди.

          «Носівські вісті» №25(9146)

Читайте інші матеріали «Носівських вістей»


Переглядів: 548 | Додав: Адмін | Теги: бойові дії, нагорода | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024