Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2011 » Червень » 15 » Владика Іриней освятив хрест і місце для нового храму в Носівці
21:53
Владика Іриней освятив хрест і місце для нового храму в Носівці
На одній із зустрічей з виборцями цукрозаводського мікрорайону до народного депутата України Івана Куровського звернулася група віруючих. З благословення благочинного Носівського округу митрофорного протоієрея о. Михаїла люди попросили народного депутата допомогти громаді в облаштуванні милитовного дому на честь святого великомученика і цілителя Пантелеімона. Житлобудівці Куровського саме працювали на носівських об’єктах, тож і в цьому випадку допомога не забарилася. Хоч тоді, на зустрічі, розмовляючи з людьми, Іван Іванович обмовився, мовляв, молитовний дім -- добре, та потрібно будувати храм. У носівчан цукрозаводської околиці звідтоді з’явились найкращі надії про нове будівництво, хоч і молитовний дім після ремонту невпізнано змінився. Прихожани поприносили з домівок ікони, на пожертвування придбали все необхідне для служби, яку розпочав здійснювати молодий священик о. Аркадій. А 5 червня, у неділю 7-у після Пасхи, молитовний дім, відроджений з благочестивих старань митрофорного протоієрея о. Михаїла, прихожан, за підтримки керівників району та народного депутата, відвідав Преосвященніший єпископ Ніжинський і Прилуцький Іриней. Владику тепло, із святковою радістю і квітами зустрічали люди, затим він звершив Божественну літургію в молитовному домі. Архіпастир здійснив ще одну почесну й хвилюючу для присутніх місію. 
 Після богослужіння він освятив хрест і місце під майбутнє будівництво нового храму. 
 Люди з цієї віддаленої околиці Носівки давно і довго йшли до своєї мрії, цієї пам’ятної події і недільного дня. Схиляючись у молитвах перед Богом-творцем, Його Сином, який, воскреснувши, послав усім спасіння від гріхів земних, кожний, напевне, не міг не згадати слова народного депутата, який поселив віру в серця своїх виборців: «Тут треба будувати храм…» Якщо є потреба в цьому в душах людських, їх бажанню Іван Куровський завжди назустріч. За ним добрий і щедрий слід будівничого духовних оберегів - храми у Горбачах і Коломійцівці. Запам’ятаймо і 5 червня 2011 року - день освячення Владикою місця під майбутній новий храм і початок дороги до нього.
 Цього ж дня з благословення Преосвященішого єпископа Іринея в храмах Ніжинської єпархії було звершено молебень про дарування дощу.
 «Носівські вісті» №23(9199)

Читайте інші матеріали «Носівських вістей»


Переглядів: 683 | Додав: Адмін | Теги: храм, церква, дорога | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024