Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2010 » Червень » 22 » ВІДПОЧИНОК СПРАВА РУК САМИХ ВІДПОЧИВАЮЧИХ?
15:02
ВІДПОЧИНОК СПРАВА РУК САМИХ ВІДПОЧИВАЮЧИХ?
На вулиці - спека. І хоча на календарі пора молодого літа, погода цілком відповідає оксамитовому сезону півдня. Здається, єдиний спосіб заховатися від спеки - вода. Стихійні пляжі на Носівочці, Острі, озерцях, рукотворних ставках не пустують навіть серед дня, надто з початком канікулярно -- відпускного періоду. Бо не кожен нині може собі дозволити поїздку до моря чи в гори, тому відпочинок організовують недалечко від дому. Адже, по великому рахунку, можливостей добре провести час - море. Можна і в ліс, і на річку, і в парк тощо. Прикро, що на весь район так і не знайшлося сміливців, які б бодай примітивно обладнали берег річки під пляж. Хоч би почали, як із дитячим майданчиком на Кобизькому шляху. Проте, носівчани вже звикли до байдужості властей, яким, власне, ніколи, займатися такими "дрібницями". А скільки ж на літо приїздить дітлахів гостювати до бабусь - дідусів, скільки своєї малечі, якій, по суті, ніде дітись та й піти нікуди літнього дня. 
У цьому плані справжніми щасливчиками почуваються цукрозаводчани. Тут вже ось кілька років поспіль з ініціативи Віталія Ємця працює "Луна -- парк". Все є: прекрасно вибране місце в гущавині дерев, колодки для відпочинку дорослих і малечі, каруселі. Однією відвабною плямою виявилися купи сміття та пляшок, які застали одного вечора. На жаль, не навчились наші люди відпочивати культурно, по - людськи. Адже поряд з будинком культури й урна стоїть. Звичка, велика сила, тільки б вона була ще доброю, а не навпаки...
...Ці юні рибалки - завсідники на річці з початку канікул. Не лінуються рано прокидатися навіть на канікулах. Хапають вудочки, відро - і гайда по рибу.
Цікавлюсь уловом в обідню пору, бачу ж бо, що у відрі щось плаває.
* Треба було зранку приходити, я сімнадцять штук піймав, -- не приховує радості Андрійко Малинка. - А це -- дрібниці. Вже скоро додому, обідати.
Хлопці обоє живуть на сусідніх від річки вулицях, знають не лише місця, а й час, коли найкраще клює, погода.  Думаю, що й байки про риболовлю також знають непогано. Але як би там не було, зайняті справою, а не гасають вулицями.
 Ось і подумалось, дивлячись на ватаги дітлахів, що йдуть з пришкільного табору, й ті, що туди не ходять, куди їм подітися? До батьків на роботу чи тинятися вулицями, шукаючи пригод? Певно, винесене питання у заголовок, так і залишиться цим літом риторичним для носівчан.
Н.КАЛЮЖНА

          «Носівські вісті» №26(9147)

Читайте інші матеріали «Носівських вістей»

Переглядів: 525 | Додав: Адмін | Теги: відпочинок, річка, літо | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024