Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2009 » Жовтень » 12 » Утверджувати законність та правопорядок
21:50
Утверджувати законність та правопорядок
Будні міліцейської служби
У міліціонерів професія специфічна. Не виробляючи жодних матеріальних засобів, вони дбають про головне у нашому житті -- оберігають від злочинних зазіхань мир і спокій своїх співвітчизників, наше з вами життя, здоров’я та майно, постійно захищають інтереси держави і суспільства.
Діяльність правоохоронних органів визнана у світі індикатором стабільності у суспільстві. А боротьба із злочинністю є невід’ємною складовою гарантування національної безпеки, одним із визначальних державних пріоритетів. Від стану справ на цій ділянці великою мірою залежить довіра народу до влади, економічний і соціальний розвиток України, в тому числі й нашого регіону. Саме це й стало преамбулою в розмові на розширеній нараді у Носівському райвідділі міліції за участю особового складу представників суду та прокуратури, громадських інспекторів, сільських голів та засобів масової інформації, де заголовними стало підбиття підсумків оперативно-службової діяльності райвідділу за підсумками дев’яти місяців поточного року та його співпраця з органами місцевого самоврядування, населенням та громадськістю.
Доповідаючи по першому питанню, начальник носівських міліціонерів Григорій Ковтун зазначив, що з початку поточного року було зареєстровано 775 заяв та повідомлень про злочини та пригоди. З них 127 складають злочини загально кримінальної спрямованості та 64 -- тяжкі й особливо тяжкі. Не зважаючи на те, що згідно з кваліфікацією щодо тяжкості скоєного значно менше, ніж торік було скоєно вбивств, умисних тяжких тілесних ушкоджень та умисних тяжких тілесних ушкоджень зі смертельними наслідками, зростає порівняно з середньо обласним показником процент розкриття крадіжок державного, колективного та приватного майна, худоби, розбоїв в середньому динаміка їх скоєння все ще залишається позитивною. Так, скажімо, порівняно з минулим роком кількість злочинів по лінії незаконного обігу наркотичних речовин зросла майже наполовину. Складною залишається й ситуація з розкриттям грабежів, злочинів, пов’язаних з незаконним заволодінням транспортних засобів. Крім того, не в повній мірі проводяться заходи по виявленню фактів корупції, хабарництва та незаконного привласнення земельних ресурсів, відсутні результати роботи в кредитно-фінансовій системі та агропромисловому комплексі.
Певною мірою причини міліцейських недопрацювань можна було б виправдати багаторічним некомплектом особового складу райвідділу, у зв’язку з чим, на жаль, суттєві прорахунки виникли і в службовій діяльності громадського блоку. Тільки з вересня поточного року вдалося майже повністю укомплектувати склад дільничних інспекторів -- чи не найголовнішого підрозділу, на чиї плечі загалом і покладаються обов’язки не лише по розкриттю, а й по попередженню та профілактиці злочинів. Серйозні нарікання у правоохоронців є й по законодавчих змінах, котрі часом суспільство обмежують повноваження людей у погонах. По матеріальному та технічному забезпеченню, зокрема йдеться про забезпечення пальним, оргтехнікою тощо, що почасти також в цілому негативно впливає не лише на діяльність, а й на імідж самої міліцейської служби. Втім, аналізуючи ситуацію, начальник райвідділу акцентувати увагу присутніх на цьому став. Навпаки, закликав і своїх колег, заступника начальника, начальника слідчого відділення А.Д. Власенка, заступника начальника по кадровому забезпеченню В.М. Брязкала, начальника сектора карного розшуку О.М. Шевцова, інспектора по зв’язках з громадськістю Н.В. Бондаревську, котрі в подальшому взяли участь в обговоренні, звернути увагу присутніх не на вже зробленому, а зупинятися на найпроблемніших, найскладніших ланках в діяльності своїх служб. А також поділитися власними напрацюванням щодо покращення роботи ввірених їм підрозділів. Тим більше, що й в цьому плані сказати також було що. Так, свого часу, в тому числі й з ініціативи правоохоронних органів було створено у реально діє громадське формування „Захист”, члени якого також ведуть патрулювання нічного міста. Враховуючи низку причин, котрі негативно впливають на діяльність міліції, підрозділом громадської безпеки було проведено ряд організаційно-практичних заходів по охороні громадського порядку та забезпечення профілактичної роботи серед населення району. З метою запобігання скоєння злочинів систематично проводяться відпрацювання територій обслуговування. В ході них керівництво та працівники райвідділу здійснюють прийом громадян з метою розгляду їх скарг, заяв та пропозицій, вивчається оперативна обстановка в кожному окремому населеному пункті. Традиційними стали зустрічі правоохоронців з представниками трудових колективів та активом сіл. Такі зустрічі проводилися в ДП „Аграрій”, ТОВ „Агрікор”, ВАТ „Носівський ХПП”, ТОВ „Кіровське”, ФГ „Вікторія”, ЗАТ „Нива”, ПП „Агро прогрес”, НВКЦ „Прес”.
 Не залишилися осторонь під час підбиття підсумків дев’ятимісячної діяльності міліціонерів і присутні на нараді голова районного суду В.М. Дикий та прокурор району О.Б. Герасименко. Адже не зважаючи на специфіку своєї діяльності, у кінцевому підсумку всі вони спільно працюють на забезпечення правопорядку, миру та спокою в районі. Відтак, цілком слушною в цьому контексті були зауваження до представників райвідділу стосовно їхньої оперативності та конкретизації в розслідуванні злочинів, дотримання контролю за виконанням судових рішень, та побажання більш професійного підходу до розкриття складних злочинів та акцентувати увагу на покращенні розслідування справ у агропромисловому виробництві, відшкодуванні матеріальних збитків, налагодженні нормальної роботи по лінії боротьби з економічними злочинами, хабарництвом, корупцією, в тому числі й по земельних питаннях та лісокористуванню тощо.
 Проблемам патрулювання нічного міста, зокрема, під час проведення загальноміських світ та урочистостей, забезпечення правопорядку відпочинку молоді в громадських місцях та профілактики правопорушень у молодіжному середовищі приурочили свої виступи голова райдержадміністрації І.І. Пугач та заступник голови районної ради М.П. Павленко, запропонувавши працівникам райвідділу усіляку підтримку, тісну співпрацю та взаєморозуміння по будь-яких питаннях.
 Орієнтири окреслено. Чимало правоохоронцям вдалося зробити по забезпеченню законності та правопорядку на території. Втім, чимало ще доведеться зробити, або криміногенна ситуація на території району була кращою, або кожен з нас почувався затишно та комфортно. Саме над цим і працюватимуть міліціонери.
К. МИХАЙЛЕНКО.

         «Носівські вісті» №41(9109)

Читайте інші матеріали «Носівських вістей»

Переглядів: 596 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024