Меню сайту
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу Носівської РДА
Всього відповідей: 29
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2011 » Червень » 2 » СВЯТО БАЛЬНОГО ТАНЦЮ В НОСІВЦІ
21:06
СВЯТО БАЛЬНОГО ТАНЦЮ В НОСІВЦІ
Про розвиток хореографічного мистецтва на Носівщині можна говорити з гордістю. Адже не один рік наші танцюристи демонструють солідні результати у конкурсах різного рівня, а танцювальні колективи мають звання і пошанівок від земляків. З огляду на те, що керівники танцювальних студій за фахом переважно хореографии народного танцю, саме цей жанр і представлений найширше. Набирає обертів і розвиток сучасного танцю, все впевненіше завойовує авторитет серед викладачів та вихованців, зокрема, школи мистецтв, жанр класичного танцю. А ось такий популярний нині жанр хореографічного мистецтва, як бальні танці якось не приживався. Втім, неодноразово оцінюючи рівень підготовки наших танцювальних колективів провідний хореограф області і директор єдиної на Чернігівщині Ніжинської хореографічної школи Галина Тимошенко запропонувала носівчанам спробувати себе і в цьому жанрі, започаткувавши проведення свята танцю, в рамках якого організувати і конкурс саме у згаданому жанрі. Власне, Галина Львівна разом із заступником голови райдержадміністрації Вікторем Броварцем й стали хрещеними батьками цього свята танцю.
 Після проведення семінару-навчання та майстер-класу від Г.Тимошенко та ніжинського зразкового ансамблю бального танцю «Ритм», носівські хореографи взялися за підготовку своїх конкурсантів. І за три місяці на сцені районного будинку культури вже кружляло понад 40 танцювальних пар з семи танцювальних колективів У конкурсі брало участь п’ять колективів у двох вікових групах: 6-10 років та 15-16 років. Беззаперечним переможцем поважне журі у складі керівника ансамблю «Шанс» Ніжинської хореографічної школи Ірини Мірошник, керівника зразкового танцювального ансамблю «Квіти України» Олександра Пархоменка та викладача Ніжинського університету Анни Серякової визнали виступ учасників зразкового танцювального колективу «Кришталевий черевичок». Районної гімназії (керівники Наталія та Сергій Євсовичі). Другими стали танцювальний колектив «Світлячок», Носівської дитячої школи мистецтв (керівник Світлана Сеник). Почесне третє місце — за Козарським зразковим танцювальним колективом «Пролісок»(керівник Сергій Власенко). Дипломом учасника були також нагороджені танцювальний колектив «Лілея»(керівник Юлія Ігнатенко. Поважним журі було також відзначено вагомі творчі напрацювання викладача хореографічного гуртка Носівської першої школи Ірини Карпенко, вихованці якої також достойно виступили і стали дипломантами конкурсу.
 Прекрасним доповненням свята стали виступи вихованців вокальної студії Алли Боженко. Ну а свою підтримку конкурсу висловили і профспілки освіти, медицини, державної служби та управління соціального захисту населення, придбавши квитки для своїх працівників. Завжди поруч з культурою і в проведенні цього свята також наш незмінний меценат Григорій Волошин.
 Безперечно, свято вдалося, ставши першою ластівкою у розвитку цього жанру танцювального мистецтва на Носівщині. Хочеться сподіватися, що цей перший паросток піде в ріст і зовсім скоро Україна ще почує імена відомих бальників, які робили свої перші кроки на носівській сцені.
Я.ЧУХЛІБ,
заввідділом культури та туризму РДА.

«Носівські вісті» №21(9197)

Читайте інші матеріали «Носівських вістей»

Переглядів: 667 | Додав: Адмін | Теги: свято, танці, семінар | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024