Меню сайту
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу Носівської РДА
Всього відповідей: 29
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2010 » Серпень » 12 » СІМ’Я - ФОРТЕЦЯ НА СЕМИ ВІТРАХ
23:00
СІМ’Я - ФОРТЕЦЯ НА СЕМИ ВІТРАХ
У нашому житті дуже багато цінностей -- вічних і перехідних, на які повсякчас рівняємось і обираємо собі дороговказами. Та з-поміж них усіх є та основа основ, яка завжди була і буде найпершою і найголовнішою -- материнська любов і батьківська турбота, сімейна фортеця у якій починається життя, а від порогу ведуть тисячі доріг.  У ній ми не тільки зростаємо фізично, а й формуємось духовно, беручи з собою у далеку дорогу долею сформований родиною світогляд, тримаючи поперед себе приклад і досвід батьків, як універсальну модель наслідування.
    Так має бути, але, на жаль, далеко не завжди буває. Все частіше ми сьогодні говоримо про неповні сім’ї, дітей вулиці, безпритульних, сиріт… І що найстрашніше, сприймаємо це як невід’ємну частину буденності, байдуже спостерігаючи і знаючи, що починаючи з руїн так важко, так болісно стати будівничим, а не руйнівником свого життя.
 -- Усі сім’ї, молоді люди, неповнолітні з якими працюють спеціалісти районного Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді   у результаті тих чи інших обставин опинилися на цьому роздоріжжі, -- розповідає начальник відділу соціальної допомоги РЦСССДМ Алла Володимирівна Ляшенко. --  Матеріальне зубожіння, зловживання шкідливими звичками, безробіття, насильство і негативні стосунки між членами сім’ї  тощо -- у нашому багатопроблемному буденні вистачає негативних факторів, які випробовують на міцність подружні стосунки і зв’язок між батьками і дітьми. Аби він не обірвався остаточно, ситуація не дійшла до кризової точки і не страждали найбільш вразливі і не захищені -- діти, приходять з допомогою   фахівці центру. Родина береться під соціальний супровід на кількамісячний період, а в окремих особливо складних ситуаціях і до року.
На координаційній раді з питань соціального супроводу сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах та з метою попередження насильства у сім’ї розробляється стратегія виведення родини з кризи на основі результатів соціального інспектування  -- обстеження умов проживання родини.  Станом на перше липня цього року у банку даних центру під соціальним супроводом перебувають 34 сім’ї у яких проживають 78 неповнолітніх дітей. А також під супроводом перебувають 13 дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування та з їх числа. 
   І воістину таки правдивий вислів, що усі родині щасливі однаково і кожна нещаслива по-своєму. Адже, попри те, що більшість цих сімей розділяють і руйнують найбільш поширені проблеми, перераховані  вище, кожна людина -- неповторна особистість, як і  її поведінка, моральний стан, життєві орієнтири. Тому у кожному випадку до кожного свого підопічного спеціалісти ЦСССДМ підбирають завжди новий, особливий підхід.  І хоча матеріально допомогти, що потрібно чи не найчастіше, вони не в змозі, підтримують і направляють у не менш важливому -- віднайти себе і повернутися на правильний шлях, усвідомити зроблені помилки і якщо не виправити їх, то принаймні зробити відповідні висновки і не допускати подібного у майбутньому. 
    Крім цього фахівці центру нерідко беруть на себе бюрократичну тяганину з оформлення найрізноманітніших документів, разом із службою у справах неповнолітніх співпрацюючи з усіма організаціями і установами міста, сільськими радами. 
   На перший погляд може здатися не так вже й багато, надто якщо враховувати, що немало проблем  в нашому сьогоденні упираються в кут матеріального. Однак, саме плече підтримки, добра порада, небайдужа людина поруч -- саме те, чого нам найчастіше бракує коли, здається, усі двері зачинені і виходи перекриті. Тому, якщо вам важко і ви відчуваєте, що ваша сім’я руйнується, а ви не в силах самотужки її врятувати звертайтеся у ЦСССДМ, який знаходиться за адресою: м.Носівка, вул. Центральна, 13, або телефонуйте за номерами 2-18-25 та 2-12-98. Вас неодмінно почують і допоможуть.   

         «Носівські вісті» №33(9154)

Читайте інші матеріали «Носівських вістей»

Переглядів: 614 | Додав: Адмін | Теги: турботи, сім'я, діти | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024