Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2011 » Червень » 15 » Про пріоритети літні й на повсякдень
22:16
Про пріоритети літні й на повсякдень
Минулого вівторка спільно з президією районної ради відбулося розширене засідання райдержадміністрації. Вів засідання перший заступник голови РДА Микола Онищик. Він же й озвучив перше питання порядку денного, підсумовуючи роботу житлово-комунального господарства в осінньо-зимовий період 2010-2011 років, окресливши головні проблеми по забезпеченню безперебійного функціонування житлово-комунального господарства.
 Не менш актуальну тему порушила у своєму виступі заступник начальника управління Пенсійного фонду, начальник відділу з призначення пенсій Надія Голенач, проінформувавши присутніх про стан наповнення бюджету управлінням Пенсійного фонду в районі та погашення заборгованості по страхових внесках підприємствами, організаціями району.
 Та все ж найактуальніше, без перебільшення, в часі прозвучав коментар заступника голови РДА Віктора Броварця з приводу організації відпочинку та оздоровлення дітей шкільного віку влітку 2011 року. З цієї гарячої теми, власне, й розпочнемо інформацію про колегію, залишивши перші, не менш цікаві читачам, питання на наступний випуск.
 Підсумував засідання колегії з окремими коментарями щодо проектів рішень та порушених проблем в ході обговорення Микола Онищик. В роботі колегії взяв участь голова районної ради Микола Васюк.

 Оздоровча кампанія під контролем влади

 Власне, така тема заголовно окреслювалася й підтверджувалася численними прикладами Віктора Броварця. Вона, до речі, для куратора гуманітарної сфери виконавчої влади завжди залишалася центральною і в минулі часи, коли намагався вносити корективи у збільшення фінансування Козелецьким Фондом соцстраху заходів району по відпочинку та оздоровленню юних школярів Носівщини, залученню до цієї справи меценатів-господарників. Словом, район на фоні обласних показників ніколи задніх не пас. І в нинішньому році, коли оздоровлення дітей шкільного віку практично розпочалося з другого дня червня, коментарі Віктора Михайловича й слушні пропозиції були якраз доречними.
 Нинішня літня оздоровча кампанія, зауважив промовець, проходить під особистим контролем Президента України. А на доручення Прем’єр-міністра Миколи Азарова робочою групою РДА здійснено перевірку готовності закладів відпочинку для дітей, проведено також семінари для керівників освітніх установ, начальників пришкільних таборів, навчання -- кухарів. Придбане необхідне обладнання. Словом, уже наразі можна сказати, оздоровлення в основній ланці -- шкільних таборах відпочинку з денним перебуванням розпочалося організовано. Незважаючи на зменшення загальної кількості учнів число вихованців у таборах склало 1006 учнів. Це дозволить забезпечити цьогоріч відпочинок 33 відсотків учнів проти 30 торік. У кошторисі на нинішню кампанію було передбачено 160 тис. грн., владі вдалося до цієї суми додати ще 40 тисяч. Отже, і вартість харчування учня в таборі дещо зросте. У двох таборах -- Степовохутірській та Коломійцівській ЗОШ утримуватимуться діти за рахунок місцевих агрофірм «Агропрогрес» та ЗАТ «Нива-2008». Тут вартість харчування на одного учні в день дещо вища -- близько 20 гривень при загально районній 15. Таборам обіцяють допомагати продуктами, транспортом інші місцеві господарники.
 Стовідсотково планується оздоровити дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які включені до складу оздоровчих груп на виїзне оздоровлення. Зокрема, четверо відпочинуть в дитячому центрі «Артек» та «Молода гвардія», 9 -- в інших відомих оздоровницях Херсонської та Одеської областей тощо. 5 дітей через Дитячий фонд відпочинуть в Італії. Загалом 36 дітей цієї категорії пройдуть оздоровлення за межами району або ж на місці. Заплановано також охопити відпочинком 70 відсотків дітей з багатодітних родин (403 учні). За путівками управління охорони здоров’я вже відпочило 55 дітей з таких родин, інвалідів. Ще десятеро оздоровлюватимуться в Італії. 
 Ряд колективів, як Мринське ВУ ПЗГ, ПП «Агропрогрес», Носівський цукровий завод планують оздоровити дітей своїх працівників самостійно.
 Козелецьким фондом соцстраху на літню оздоровчу кампанію цьогоріч виділено 49 тисяч гривень. Це небагато, якщо сума за один день оздоровлення становить 38 гривень, решту реальної вартості путівки лігає на кишені батьків. 
 І все ж район виходить на традиційний реальний показник оздоровлення -- 50 відсотків (1520 дітей). За умов організованої роботи він зможе бути дещо перевиконаний.

«Носівські вісті» №23(9199)

Читайте інші матеріали «Носівських вістей»

Переглядів: 508 | Додав: Адмін | Теги: Райдержадміністрація, оздоровлення, літо | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024