Меню сайту
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу Носівської РДА
Всього відповідей: 29
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2009 » Жовтень » 12 » ПРАЦЮЮЧИ НА ПЕРСПЕКТИВУ
21:21
ПРАЦЮЮЧИ НА ПЕРСПЕКТИВУ
На порозі опалювального сезону
З початком сезону холодів у природі потреба у теплі в оселях стає заголовною і життєво необхідною. «Блакитний» вогник сучасних зручностей хоч і обходиться споживачам з кожним роком все дорожче, таки найбільше гріє у зимову негоду, а тому турботи про безперебійність його роботи близькі кожному, надто за професійним обов’язком колективу КП «Носівські теплові мережі». Останніми роками з ряду причин, більшістю фінансових підприємству доводилося далеко не просто відвойовувати своє місце на ринку теплопостачання, зміцнювати репутацію партнера надійного і спроможного жити не тільки днем сьогоднішнім, а й працювати на розвиток.
Нині вже можна сказати, що найбільші труднощі залишилися позаду. У цьогорічний опалювальний сезон КП вступає чи не вперше за тривалий час без боргів з боку своїх споживачів. Щоправда, головного болю керівнику підприємства К.В.Грудіну додають 700 тисяч гривень, які дорівнюють різниці в ціні за газ. Проте, нині це загальна проблема всіх підприємств-теплопостачальників України, зумовлена відчутним стрибком вартості газу на початку цього року. Нинішньої осені ціна поки що залишається сталою і за всіма прогнозами й сподіваннями принаймні до нового року триматиметься на місці. Хоча знову ж таки, все залежить від політики у вищих владних ешелонах, принаймні минулого року ціна на газ стрибала тричі за опалювальний період.
Значно спростило складну ситуацію із заборгованістю за спожитий газ і те, що сьогодні підприємство фактично повністю перейшло на обслуговування бюджетних організацій, установ та підприємств Носівщини. Тенденція останніх років, коли жителі багатоквартирних будинків поступово переходили на індивідуальне опалення своїх квартир нині досягла свого апогею і абонентів серед населення у комунального підприємства залишилися одиниці. Їх відокремлення -- лише питання часу.
Натомість КП «Носівські теплові мережі» взяло впевнений курс на подальший розвиток і пошук сучасних енергозберігаючих можливостей, для заощадливого використання газу і зокрема, пошуку альтернативних видів теплопостачання. З цією метою нинішньої зими у Лихачеві буде випробуваний в дії теплогенератор, що працює на соломі. Подібний вже використовується в одній зі шкіл Вінниці, куди наші спеціалісти їздили знайомитися з новинкою. В теорії її переваги більш ніж очевидні, зокрема значно нижча за газ вартість соломи. Втім, звичайно, встановлення такого теплогенератора зумовить і нові виробничі нюанси, зокрема заготівлю і доставку сировини тощо. Однак, якщо вдасться таким чином зменшити витрати хоча б удвічі, варто піти на експеримент -- переконаний К.В. Грудін. Зараз перший такий генератор для Носівщини вже виробляють на замовлення в Броварах. Коштує він недешево -- більше ста тисяч гривень тому підприємство бере його в оренду з подальшим викупом. На час випробування нового генератора газова котельня працюватиме в Лихачеві у звичному режимі.
Нинішній опалювальний сезон ознаменується і відкриттям нових двох котелень, які обігріватимуть адмінприміщення міської ради та будівлю пошти і зв’язку. Їх будівництво обійшлося в 203 тисячі гривень і сьогодні роботи вже вийшли на фінішну пряму, залишається лише прокласти підземний газопровід з використанням сучасних труб попередньої ізоляції. Нарешті повністю захищена і вся проектна документація, вимоги до якої з боку держави значно зросли останнім часом. Для порівняння, будівництво котельні тривало всього декілька місяців, тоді необхідні папери готувалися і проходили всі етапи перевірки майже два роки.
На сучасні труби попередньої ізоляції, які забезпечують високий рівень теплозбереження, замінена також теплотраса до дитячого садка та шкільної майстерні у Дослідному, завершуються подібні роботи по вул. Вокзальній у Носівці. У майбутньому використання таких труб стане стовідсотковим, переконаний директор підприємства, адже попри те, що взяті вони теж в борг в Першого трубного заводу м.Києва на загальну суму в 57 тисяч гривень, збережене тепло, яке відтепер не губитиметься на нових теплотрасах значною частиною обігріваючи грунт, з лихвою компенсує усі затрати.
Загалом же ремонтні роботи й поточна підготовка до нового опалювального сезону цьогоріч обійшлися підприємству в 60 тисяч гривень. Усі тепер вже двадцять газових котелень району стануть до роботи вчасно і на повну потужність. Вісімнадцять з них пройшли повну реконструкцію і відповідають усім сучасним вимогам. Залишається відкритим питання лише по центральній міській котельні, яка раніше працювала на потреби населення, та поки що переноситься на наступний рік заміна котлів у котельні центральної районної лікарні.
У будь-якому разі перед підприємством нині, як ніколи, широкі обрії можливостей розвитку. Були б лише кошти і бажання їх діставати, а питань і завдань у кожному новому році -- тільки встигай вирішувати. І таки на спільне благо те, що в цьому КП «Носівські теплові мережі» не пасуть задніх, працюючи на перспективу.
Т. ДАНІШ.

          «Носівські вісті» №41(9109)

Читайте інші матеріали «Носівських вістей»

Переглядів: 574 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024