Вже майже п’ятиріччя честь солодкої марки на Носівщині достойно тримає кондитерська фабрика «Десна», чия фірмова продукція -- вівсяне печиво, а віднедавна і пряники за цей час встигла знайти немало своїх прихильників не тільки у нашому районі, а й по всій Україні. А ще, мабуть, таки невипадково й символічно, що нове підприємство продовжило «смачну» історію й кращі традиції приміщення колишнього хлібзаводу, свого часу ожививши його цехи новим витком виробничої потужності, хоч і дещо іншого спрямування, проте затребуваної у населення не тільки прекрасними смаковими властивостями, асортиментом, а й доступною ціною. І нині, попри те, що на прилавках магазинів міста продукції деснянців і сьогодні не знайти, постійних покупців у підприємства не бракує, адже більшість бажаючих поласувати його солодощами добре знають дорогу до фабрики, де можуть придбати печиво за ціною виробника. Щоправда, останнім часом вона теж підвищилася, однак з огляду на непрості часи економічної скрути, які таки не обійшли і «Десну», подорожчання продукції закономірне і разом з тим у межах мінімального, продовжуючи утримувати продукцію на рівні доступному для всіх верств населення.
Не зменшився і асортимент солодощів, якими фабрика безперебійно продовжує наповнювати вітчизняний ринок кондитерських виробів. Крім вже традиційних семи видів вівсяного печива, налагоджено також виробництво пряників чотирьох видів -- з медом, шоколадних-нових, ніжних та янтарних. На їх виготовленні повністю задіяна нова, друга лінія виробництва і сьогодні з майже чотирьох тонн продукції, яку фабрика випускає за добу, пряники складають половину -- в межах двох тонн. Про це дбають чотири зміни під досвідченим керівництвом майстрів С.П.Гончар, С.Г.Соловей, Т.М.Веременко та В.В.Моцак.
З такими вагомими результатами підприємство підходить до свого першого ювілею, встигнувши не тільки завоювати й закріпити за собою репутацію виробничої марки високої якості, утвердитися на ринку збуту, як надійний партнер-поставщик для оптових закупівельників, серед яких і такі великі супермаркети, як «Фоззі» та «Велика кишеня», а й взяти впевнений курс на подальший розвиток, зокрема і в розширенні асортименту продукції.
Чим не привід напередодні професійного свята підняти святковий келих, розділивши відчуття заслуженої гордості за пройдений непростий шлях і здобуті вершини на всіх 60 працівників фабрики, які цілодобово своїм професіоналізмом, неспокоєм, трудівничою наполегливістю творять солодке і смачне диво під маркою кондитерської фабрики «Десна».
Т.ДАНІШ.