Меню сайту
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу Носівської РДА
Всього відповідей: 29
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2011 » Червень » 23 » Пам’ятник афганцям буде вже цьогоріч
23:23
Пам’ятник афганцям буде вже цьогоріч
 Носівка чи не єдиний райцентр на Чернігівщині, де й нині не споруджено пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам, зокрема, афганцям, троє з яких не повернулися з цієї чужої війни до батьківських порогів у Ганнівку, Носівку, Червоні Партизани…
 Як пам’ятаєте, з ініціативи редакції, людей-патріотів Носівщини, групи столичних земляків, окремих небайдужих господарників з Ніжина, Бобровиці, Прилук ми назбирали на благодійний рахунок в Носівському Ощадбанку майже 30 тисяч гривень. За дорученням голови райдержадміністрації А. Г. Красносільського нещодавно заступник голови районної ради Микола Хахуда, голова Носівського відділення Чернігівського земляцтва у Києві Віктора Чернетка з воїнами-афганцями Миколою Рупсом та Олександром Мужченком побували у гранітному кар’єрі на Житомирщині де остаточно домовились з майстром та художником про виготовлення пам’ятника. Зроблено його ескіз і практично розпочалася робота. Зібраними коштами вона вже авансована. Все будівництво коштуватиме в межах 60 тисяч гривень. Майстри й художник пішли назустріч нашій делегації, враховуючи особливість замовлення, яке і їх схвилювало, і наші скромні фінансові можливості, забезпечені переважно простими людьми -- ветеранами, школярами, медпрацівниками, держслужбовцями і зовсім незначним числом господарниками. Багатші носівчани підприємці й навіть представники колишнього комсомольського активу, нинішніх політичних партій, які активно декларують свій патріотизм, в цій акції участі не взяли. Це ще не пізно зробити наразі, шановні.
 Благодійний рахунок в Носівському відділенні Ощадбанку відомий -- завітайте і зробіть свій внесок в ім’я пам’яті про синів Носівщини, яким випало пережити війну в мирний час.
 А як би не складалось із подальшим збором пожертвувань, пам’ятник воїнам-інтернаціоналістам буде споруджено вже цьогоріч. Так запевнив на зустрічі з афганцями Анатолій Красносільський.
 До речі, днями «Веснянка» презентувала пам’ятні місця Коропа. В їх числі й пам’ятники афганцям та загиблим чорнобильцям. Коментарі, як говориться, зайві. Там, де живуть майбутнім, не забувають про минуле. Зокрема, й для того, щоб вдячними виростали наш діти і внуки.

«Носівські вісті» №25(9201)

Читайте інші матеріали «Носівських вістей»

Переглядів: 786 | Додав: Адмін | Теги: пам'ятник, Афганістан | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 2
2 Саня  
Вони ще хочуть поставить памятник в парку. Так уже є одна могила, добавлять ще одну. Перетворять парк у цвинтар.((

1 ***  
Що буде символізувати памятник афганцям?
- Любов до України?
- Боротьбу за визволення України?
- Боротьбу за незалежність України?
- Боротьбу за щастя свого народу?
- Що?
Це ж памятник агресорам, агресія яких бесславно закінчилась. Нехай вони були агресорами і не по своїй волі і мужньо там воювали. За що мають пільги, нагороди.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024