Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2010 » Травень » 26 » НОВА ЗАБОРОНА НА ПОСТАВКИ М’ЯСА З РОСІЇ
17:27
НОВА ЗАБОРОНА НА ПОСТАВКИ М’ЯСА З РОСІЇ
У зв’язку з поширенням складної епізоотичної ситуації щодо поширення африканської чуми свиней у Російській Федерації, внаслідок чого  в ТОВ «КФГ» Макаренко» в Кирилівському районі Краснодарського краю загинуло близько ста голів травин та на виконання листа Головного державного інспектора санітарної медицини України, відповідно до наказу Головного державного інспектора ветмедицини «Про посилення державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду щодо недопущення занесення збудника африканської чуми свиней на територію області», необхідно посилити державний ветсанконтроль  за виконанням заходів щодо недопущення занесення збудника хвороби на територію України, області та району.
  Африканська чума свиней -- висококантагіозна вірусна хвороба, яка протікає блискавично, гостро, безсимптомно й характеризується високою летальністю. Збудник хвороби -- вірус, стійкий проти широкого діапазону температур та середовища. При температурі 5 градусів залишається життєздатним до семи років, 18 -- до 18 місяців, 50 градусах -- до 60 хвилин. У трупах свиней вірус зберігається до 10 тижнів, у м’ясі від хворих тварин -- 155 днів, копченостях -- до 5 місяців, гноївці -- до 3 місяців. У зв’язку з ускладненням епізоотичної ситуації щодо захворювання на африканську чуму та з метою запобігання занесення вірусу на територію району Державна протиепізоотична комісія при райдержадміністрації вирішила:всім суб’єктам господарювання, які здійснюють господарську діяльність по вирощуванню свиней, забою, переробці та реалізації м’яса і м’ясопродуктів із свинини незалежно від форм власності заборонити ввезення сприятливих до африканської чуми тварин, а також продуктів та сировини з них з Південного федерального округу Російської Федерації, яка є неблагополучною щодо цієї хвороби. 
  На жаль, при обстеження наших свиногосподарств наші спеціалісти виявили ряд грубих порушень правил утримання тварин. Так, відсутні або частково відсутні загорожі, відсутні або невідповідні ветеринарно-санітарним вимогам дезбар’єри, дезкилимки, відсутні або невідповідні ветсаннормам забійні пункти. Всі ці порушення є серйозною передумовою легкого потрапляння вірусу хвороби й до нас. У зв’язку з цим відтепер закупівля та завезення свинопоголів’я буде проводитися  тільки з дозволу головного державного інспектора ветмедицини району. Господарства, які займаються розведенням та вирощуванням свиней, і надалі дотримуватимуться «закритого» режиму утримання свиней, постійно триматимуть у робочому стані дезбар’єри та дезкилимки. У них будуть встановлені знаки про заборону відвідування сторонніми особами та заїзду стороннього автотранспорту на територію свиноферм.
  Всі ці господарства мають бути забезпечені всіма необхідними імунологічними препаратами, вітамінами, лікувальними засобами для проведення необхідних протиепізоотичних та лікувальних заходів, необхідним спецодягом для обслуговуючого персоналу. А лісовим господарствам, районній організації УТМР при виявлення випадків захворювання диких свиней та падежу, слід негайно повідомляти про це фахівців державної служби ветеринарної медицини.
М.УДОВИК,
ветлікар управління ветмедицини.

          «Носівські вісті» №22(9143)

Читайте інші матеріали «Носівських вістей»

Переглядів: 537 | Додав: Адмін | Теги: заборона, м'ясо, Росія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024