Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2010 » Червень » 15 » НАВЧАЮЧИ - НАВЧАЄМОСЬ
12:19
НАВЧАЮЧИ - НАВЧАЄМОСЬ
Все життя ми навчаємось, відкриваючи щоразу нові й нові грані у тій чи іншій сфері діяльності. Кожне відкриття для себе -- це сходинка до вершини пізнання та самореалізації. І правда не в тому, що навчання закінчується одержанням атестату чи диплома, правда в тому, що життя і навчання -- дві паралелі, як два крила, що супроводжують нас дорогою життя. І тому для людей нашої, вчительської, професії -- це не просто слова, це істина. Адже вчитель завжди був і є наставником, помічником, прикладом освіченості, творчості, пошуку;вогнем, який навколо об”єднує і зігріває, а не обпалює, який пробуджує одвічне бажання пізнання нового і незвіданого. Проте бути таким вчителем не так просто, треба самому щодня працювати над собою, відточуючи свою майстерність, щоразу відкриваючи і для себе нові і нові сторінки колись обраного фаху, який, незважаючи на чималий досвід надихає нас на пошук і творчість, на нові відкриття. Вчитель сам має володіти фундаментальними знаннями свого предмета, сучасними методиками викладання, знанням вікової психології своїх учнів.
Відчуття особистої професійної відповідальності привело нас до міжнародної організації ТЕСОЛ, членами якої ми є з 2004 року. Це всесвітня організація, яка об’єднує вчителів англійської мови. Її метою є вдосконалення методів навчання мови, стимулювання професійного розвитку вчителів англійської мови, підтримка науково-дослідницької роботи колег. ТЕСОЛ об’єднує людей перш за все за професійною ознакою, а тому на щорічну конференцію, що проходила в Україні вже в п”ятнадцятий раз, з’їхалися викладачі англійської мови вищих та середній навчальних закладів з різних регіонів України, країни близького та далекого зарубіжжя.
Цьогоріч ми з колегою не лише отримали запрошення взяти участь у роботі конференції, а й пропозицію стати доповідачами на конференції, поділитися власним досвідом, своїми думками та ідеями. Безперечно, відповідальність була велика, хвилювань ще більше, адже нашими слухачами були представники 76 університетів та 25 шкіл України маститіх науковці, викладачі вищої школи та експерти з України, США, Азейбарджану, Вірменії та Грузії.
З усією відповідальністю і віддачею готували ми свої мультимедійні презентації на теми: ”Лінгво-культурні аспекти спілкування між людьми” (З.Д. Пуха) та „Використання інноваційних технологій на уроках іноземної мови” (В.П. Коваленко). Адже участь у конференції — це ще одна сходинка до вершини улюбленої професії, це відкриття нових напрямів у дослідженнях з лінгвістики, запровадження інформаційних технологій в процесі вивчення мови. 
Особливий інтерес для нас представляло розширення професійних зв”язків, знайомства для співпраці з колегами-іноземцями.
 Конференцію приймав у своїх стінах Рівненський державний гуманітарний університет на чолі з ректором Р.В. Посталоцьким. Майже 200 учасників заходу відчували турботу та піклування, чітку організацію, продуману до дрібниць роботу. Безперечно, це також характеризує рівень професійної майстерності організаторів, зокрема, Томаса Сантеса -- аташе з питань культури та освіти посольства США в україні, О.Франчук, викладача Рівненського університету, А. Миколайчук, президента ТЕСОЛ в Україні та Н. Лойкун — екс-президента ТЕСОЛ. Без злагодженої їхньої співпраці конференція не пройшла б на такому високому культурному та професійному рівні.
Відвідати всі презентації було просто неможливо, проте з тих, що випало нам побачити, хотілося б відмітити виступи Мері Сью Шрода, Томаса Тасктера (США), Олександра Чоботарьова (Україна-Лонгмен). До речі, на перервах між презентаціями, учасники мали можливість ознайомитись та придбати посібники на книжкових виставках видавництв „Шкільний світ”, ”Пірськ Лонгмен”, Посольства США, ознайомитись з новинками методичної та наукової літератури українських та зарубіжних авторів.
Життя сучасного викладача, вчителя, учня, студента неможливо уявити без використання комп’ютерних технологій, зокрема, Інтернету, електроних підручників, інтерактивної дошки. Через те ода з найяскравіших вражень справили секційні заняття в Інтернет-кафе, де відбувся телеміст Україна-Угорщина-Ізраїль-Бразилія-Польща, який пройшов он-лайн. Ми мали можливість спілкуватись з колегами з інших країн світу, обмінюватись ідеями, відкриттями, враженнями і просто спілкуватись англійською.
Слід відзначити, що програма конференції включала в себе не лише роботу, але й культурний відпочинок її учасників.
На урочистому прийомі в ресторані ”Турист” учасники конференції обмінювалися враженнями, які, незважаючи на напружену програму роботи конференції були в переконливому позитиві і сповнені стимулу реалізації нових креативних ідей.Учасники отримали збірки робіт доповідачів, сотні фото на згадку і море вражень.
Зокрема, незабутньою була екскурсія до Національного університету „Острозька академія” з відвідуванням замку князів Острозьких. Навчальний заклад відкритий у 16 ст.з першої хвилини вразив своєю величністю, класичним стилем архітектури. Незабутньою була екскурсія у кожному відкритті: від його цікавої історії, його друге народження, легенди про меценатів та сучасні проекти, традиції. Складалось враження, що йдемо десь у далекій Британії в Оксфордському чи Кембриджському університетах, а не в маленькому західно-українському містечку Острог. Відвідини замку князів ще підсилили ефект емоційного сприйняття.
Побачивши першу надруковану Біблію в Острозі, пройнявшись величним духом минулого в князівському замку, букетом позитивних вражень від нових зустрічей-знайоств, почерпнуши багато нового і цікавого, ми вкотре переконалися, що колись давно обраний професійний шлях був безпомилково правильним. А це означає, що такі заходи—чергове підтвердження цьому і ще одна можливість по-новому подивитися на пройдений шлях, винести уроки, виокремити досягнення і можливі прорахунки; ще більше працювати і творчо рости, навчаючи своїх учнів, продовжувати навчатися самим. І цей процес безперервний і найголовніше -- надзвичайно цікавий, сповнений творчого пошуку і нових відкриттів.
З.ПУХА,
В. КОВАЛЕНКО,
вчителі англійської мови районної гімназії.

         «Носівські вісті» №25(9146)

Читайте інші матеріали «Носівських вістей»

Переглядів: 697 | Додав: Адмін | Теги: навчання, школа, учитель | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024