Меню сайту
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу Носівської РДА
Всього відповідей: 29
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2010 » Березень » 10 » Комплексна програма профілактики злочинності вимагає тіснішої співпраці з громадськістю
20:43
Комплексна програма профілактики злочинності вимагає тіснішої співпраці з громадськістю
 На засіданні колегії РДА
Заголовним питанням порядку денного розширеного засідання колегії райдержадміністрації розглянуто хід виконання розпорядження голови РДА від 17 листопада 2005 року «Про комплексну програму профілактики злочинності на 2005—2010 роки.
 Скажемо відразу, документ уже історичний. П’ятий рік, як видано розпорядження, і діє програма, але своєї актуальності вона не втратила й, зрозуміло, саме тому колегія продовжила контроль виконавчої влади на важливій ділянці роботи. Цю відповідальність взяв на себе особисто голова райдержадміністрації І. І. Пугач, який вів засідання колегії.
 А втім, судячи не лише з доповіді начальника райвідділу міліції Григорія Ковтуна, а й загалом враховуючи оперативну обстановку на Носівщині, вона помітно поліпшилась, завдяки активізації роботи по боротьбі зі злочинністю. Навіть при постійному некомплекті, особливо складу дільничних інспекторів, райвідділ міліції ініціював відпрацювання населених пунктів, запровадивши при цьому зустрічі керівників райвідділу з населенням. Проведено понад п’ятдесят таких профілактичних заходів, які вже стали доброю традицією для правоохоронців.
 У статистиці озвучених доповідачем підсумків доробку колективу райвідділу міліції немало названо плюсів, як зменшення кількості заяв та звернень громадян та скасованих прокурором рішень про відмову в порушення кримінальних справ, збільшення питомої ваги розкритих злочинів, зокрема й тяжких, розкрито ряд резонансних злочинів.
 І все ж, незважаючи на вжиті керівниками райвідділу заходи, зокрема, щодо передислокації особового складу, поліпшення патрулювання за рахунок особистого часу, наближення патрулів до місць найчастішого скоєння злочинів та правопорушень, словом, при активізації боротьби із злочинністю, пошуку шляхів тісніше працювати з громадськістю, взаємодіяти з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування, господарськими кадрами, мінусів не менше, ніж плюсів як у загальному доробку правоохоронців, так і в попередженні злочинів загально кримінальної спрямованості. Число їх помітно зросло проти попереднього року. І хоч це об’єктивно пов’язано зі зміною граничної суми щодо порушення кримінальної справи з 900 до 60 гривень, однак не дає підстав для заспокоєння. Як і статистика зменшення тяжких та особливо тяжких злочинів – навмисних убивств, тяжких тілесних пошкоджень, пограбувань, крадіжок худоби.
 Відрадно, що райвідділ відійшов від хибної практики регулювання статистикою. Скажімо, в питанні боротьби з незаконним обігом наркотичних речовин та прекурсорів торік виявлено 32 злочини проти 19 в попередньому. Динаміка в кілька разів перевищує середньообласний показник (68,4 проти 11,9 відсотка). Певна річ, це плюс нашим міліціонерам, якими виявлено й вилучено 172 кілограми наркотичних речовин, 2 випадки їх збуту і 20 – зберігання, 7 фактів крадіжки наркотичних речовин. Це свідчить якраз про пожвавлення профілактичної роботи, посилення контролю за особами, які вживають наркотичні засоби та психотропні речовини, звичайно не для лікування.
 Істотно доповнили, обговорюючи тему, пропозиціями, зауваженнями виступаючі на колегії прокурор району Олександр Герасименко, голова районного суду Володимир Дикий, завідуючий сектором взаємодії з правоохоронним органами, оборонної та мобілізаційної роботи РДА Юрій Кривенко.
 На їх загальну думку, вжиті заходи сприяли певній стабілізації криміногенної обстановки, проте, на жаль, вона залишається ще складною. Активніша протидія правоохоронців повинна бути спрямована щодо економічних злочинів, фактів корупції, хабарництва, незаконного привласнення земельних ресурсів, порушень у кредитно-фінансовій сфері. Упущення на цій ділянці роботи правоохоронців через відсутність співробітника в боротьбі з економічною злочинністю.
 Така непроста для міліції кадрова проблема. Її не вирішити на місці, допоки на державному рівні нелегка робота міліції не буде забезпечуватися гідно матеріально, не починатимуть правоохоронці робочий день з пошуку пального тощо. Навіть під районну комплексну програму вже кілька років з місцевого бюджету коштів не виділяється. І лише одиниці господарників, підприємців підставляють плече правоохоронцям в організації охорони громадського порядку. Це – Г. І. Супрун, Г. М. Волошин, М. С. Фенюк, В. І. Закалюжний, Н. М. Буняк, М. М. Василенко, М. Я. Шумейко. Не осторонь сільські голови. Г. К. Ковтун подякував голові РДА І. І. Пугачу за надання допомоги пальним, автотранспортом для чергування в нічний час на території району. І все ж, навіть у несказаному головним міліціонером він з колективом рішуче налаштований на тіснішу співпрацю з громадськістю, органами влади саме в поліпшенні профілактики злочинів. Скажімо, не міліція регламентує цілодобову реалізацію спиртного, надто неповнолітнім. Законодавство з приводу цього є і допомогти міліції зробити його дієвим – справа за владою.
 Тільки на словах у нас останнім роками діють громадські формування по охороні правопорядку, адмінікомісії втратили традиційний вплив на підтримку порядку громадські організації.
 Можливо, саме й цього не вистачає правоохоронцям більше, аби програма була дієвішою, ніж випробування урізаним матеріальним забезпеченням. Наодинці з проблемами правоохоронці можуть справлятися хіба задовільно. А ми хочемо, щоб працювали відмінно?!
О . НЕСТЕРЕНКО.

         «Носівські вісті» №11(9132)

Читайте інші матеріали «Носівських вістей»

Переглядів: 956 | Додав: Адмін | Теги: Райдержадміністрація, колегія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Березень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024