Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2010 » Березень » 22 » Із благословення Блаженнішого Володимира
20:02
Із благословення Блаженнішого Володимира
Із 7 по 9 березня у Свято-Троїцькому храмі міста Носівка із благословення Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України перебували мощі святої Блаженної Мотрони Московської. Стоні носівчан відвідали в ці дня храм, прихиляючись серцем і помиславми до улюблениці народу. Йшли до неї, прославленої в олику святих у 1998 році монастирської черниці, за втішенням, за зціленням, за надією. А приходять до своєї Мотроношки, так з любов’ю називають її праославні віруючі, кожен із своєю бідою -- невиліковною хворобою, пропажею, зрадою родини чоловіка, нерозділени коханням, втратою роботи, переслідуваннями самодурів-начальників…
 Кажуть, Моронушка творила дива за життя, здійснювані вони на її могилі.
 …Ще в монастирі Мотрона передбачала розорення храмів і переслідування за віру.
 --Тому що віруючих стало мало, -- поясювала вона загальну біду. -- Раніше люди ходили в храми, носили хрест і вдома були захищені іконами, лампадою. Життя гіршатиме, стане тяжчим. Настане час, коли перед вами покладуть хрест і хліб і скажуть -- вибирайте! Але Господь вас не залишить і збереже землю нашу, -- заспокоювала стариця людей.
 На честь святої три дні в храмі проходило богослужння, в якому взяв участь владика Ніжинський і Прилуцький Преосвященніший єпископ Іриней, священики округу.
 Після святкової літургії Владика вшанував двадцятирічну службу, подвижництво по відродженню Свято-Троїцького храму і православної віри на Носівському окрузі настоятеля церкви митрофорного протоієрея о. Михаїла, відзначивши його високою нагородою -- Орденом Української Православної церкви -- «450-річчя перенесення на Волинь Почаївської ікони Божої Матері».
 Владика Іриней нагадав також присутнім вручили і священикам, що в цьому році виповнюється пам’ятна ювілейна дата -- 245-річчя спорудження і освячення Свято-Троїцького храму і буже в усіх ще добра нагода зустрітися в дні цього свята. А нині готуємось до Великодня. Триває великий піст. З любов’ю до Бога, ближніх думаймо й про себе частіше, як заповідала свята Мотрона: і Бог вас почує і я всім допоможу і всіх почую.

          «Носівські вісті» №13(9134)

Читайте інші матеріали «Носівських вістей»

Переглядів: 778 | Додав: Адмін | Теги: церква, мощі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Березень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024