Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2011 » Січень » 20 » І ПРО НЕБЕЗПЕКУ НА ЛЬОДУ
16:16
І ПРО НЕБЕЗПЕКУ НА ЛЬОДУ
Скільки б не говорилося про небезпеку, яку таїть у собі лід, та люди все одно нехтують усілякими попередженнями та правилами безпеки, не зважаючи на те, що часом все це закінчується надзвичайно трагічно. Трагедією обертаються й зусилля тих, хто поспішає їх рятувати, якщо останні не мають при собі елементарних засобів для порятунку. 
Часом така небезпека наче дозріває у певний сезон, і у кожної -- свій термін. Лід може підвести нас восени, взимку й навесні. А між тим, щоб не стати заручником льодової небезпеки, зберегти своє здоров’я чи навіть урятувати життя, слід пам’ятати небагато. Хіба що те, що ходити по льоду можна лише тоді, коли його товщина досягне 7 см, а масова пішохідна переправа може бути організована лише при товщині льоду понад 15 см; для облаштування катка товщина льоду повинна бути не менше 12 см: слід обминати ділянки, покриті товстим прошарком снігу -- під снігом лід завжди тонший; тонкий та крихкий лід може біти поблизу кущів, очерету, під кучугурами, у місцях, де водорослі вмерзли у лід: особливо обережно слід спускатися з берега, лід може бути нещільно з’єднуватися з берегом.
Якщо крига під вами все-таки проламалася, розставте руки в сторони по краю льоду, щоб утриматися на поверхні й не піти під лід, і кличте на допомогу. Намагайтеся зберігати спокій, не борсайтеся у воді. Намагайтеся не обламувати лід, без різких рухів вибирайтеся на його поверхню, наповзаючи грудьми і по черзі витягаючи ноги. Головне -- пристосувати своє тіло для того, щоб воно займало найбільшу площу опори. Вибравшись з льодового полону, відкотіться, а потім повзіть у той бік, звідки ви прийшли й де міцність льоду вже перевірена. Не зважаючи на те, що ви змокли й холод штовхає вас побігти і зігрітися, будьте обережні до самого берега, а там не зупиняйтеся, поки не опинитеся у теплі.
Пам’ятайте! Ваше життя, здоров’я, безпека Ваших близьких залежить від вас самих!
В.ОСТРЕНСЬКИЙ,
 інспектор СНПД Носівського ВМНСУ.

«Носівські вісті» №3(9179)

Читайте інші матеріали «Носівських вістей»

Переглядів: 758 | Додав: Адмін | Теги: порятунок, Небезпека, лід | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024