Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2010 » Серпень » 11 » ДВА СВЯТА У ЗАКВІТІ СЕРПНЯ
22:56
ДВА СВЯТА У ЗАКВІТІ СЕРПНЯ
 Причепурилась ясно, білосніжно, аж помолодшала Свято-Троїцька церква до свого серпневого свята. В день Почаївської ікони Божої Матері віряни-носівчани і гості міста були з ним двічі на відстані серця, щирих почуттів. Пам’ятно, урочисто під покровом Пресвятої Богородиці зустрів храм свій 245-річний ювілей. За плечима, в серцях багатьох поколінь -- непроста історія цього оберегу духовності нашого краю. Випробування, які випали Божій обителі за весь час відродження не передати коротко. Чого варта нам остання пам’ятна для багатьох носівчан, коли перетворене в склад приміщення дійшло до повного занепаду.
 Відродження храму, його нинішня краса і наближення архітектурного ансамблю до первісного стану носівчани пов’язують із справжнім духовним і будівничим подвижництвом настоятеля храму митрофорного протоієрея і благочинного Носівського округу о. Михаїла. Уже п’ять років тому і двотисячоліття від народження Сина Божого, а згодом і свій ювілей зустрічав древній храм у Носівці гостей і вірян сонцем на куполах, осяюючи Носівку і носівчан на всі сторони світу, милуючи зір і душі новими розписами ікон на стінах.
 Не менш урочистою була в свято церква і нині, 5 серпня, приймаючи численних гостей, носівчан і мешканців з сільських околиць. З благословенням церкві-іменинниці й людям прибув на свято єпископ Ніжиснкьий і Прилуцький преосвященний Іриней зі священиками. Його тепло і пам’ятно зустрічали заквітчаною доріжкою до храму люди й схвильовано особливо діти -- учні недільної школи. Після урочистого богослужіння в честь ікони Почаївської Божої Матері й іменинниці-ювілярки, яке очолив владика, відбувся багатолюдний хресний хід, і знову звучало сердечне звернення до вірян з побажанням добробуту, процвітання з вірою в добро і вдячністю тим, хто його творить, настоятелю за його трудівничий неспокій, натхненну богоугодну працю, добрий приклад священикам округу і людям бути творцями за Божими заповідями й земним покликанням.
 Навзаєм щирі слова вдячності висловив високому гостю о. Михаїл, подякувавши також всім причетним до розбудови храму, яка, до речі, триває. У мирському діалозі з ювілейною датою вітав іменинників, особисто о. Михаїла із пам’ятною історичною датою в житті храму в день Пресвятої Богородиці голова райдержадміністрації Анатолій Красносільський, зі щирою повагою до духовного подвижництва настоятеля храму, підтримку доброчинства в громадських турботах земляків побажання церкві-ювілярці, отцю Михаїлу, а в миру депутатові районної ради, висловив редактор газети «Носівські вісті» Олексій Нестеренко.
 Два чудових, милих свята зійшлися в одному дневі, додавши світла, добра, радісних почуттів у серця всіх присутніх.

         «Носівські вісті» №33(9154)

Читайте інші матеріали «Носівських вістей»

Переглядів: 516 | Додав: Адмін | Теги: свято, церква, Релігія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024