Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2011 » Червень » 1 » Два коментарі з приводу однієї теми
16:12
Два коментарі з приводу однієї теми
Те, що газ у побуті -- помічник, знає чи не кожний, як і кожний знає, що «голубе» паливо при безпечному використанні може принести в дім біду. Скільки нещасних, трагічних випадків трапляється, залишаючи надовго гіркоту й біль навіть не в потерпілих.
 Працівники Носівського газового господарства постійно проводять значну профілактичну роботу, нагадуючи споживачам про небезпеку, яку таїть природний газ. Як виявляється, цього мало, щоб люди дотримувались норм і правил користування газовими приладами. Якраз це й підтвердила перевірка житлових багатоповерхівок у місті, яку здійснили газівники, виконуючи доручення Міністерства енергетики та своїх вищестоящих організацій.
 Наш кореспондент попросив прокоментувати результати позапланового технічного обстеження газівниками житлових будинків старшого майстра Носівського РГГ М. І. Корінного, який безпосередньо брав участь у цій профілактичній акції підприємства, до того ж очолюючи робочу групу.
 Кор..:
 -- Здається, Михайле Івановичу, споживачі природного газу спочатку не зрозуміли завдання візиту робочих груп, адже на порядок денний до завдання здійснити обстеження технічного стану газового обладнання також додалася тема укладення нового Типового договору, в цілому, очевидно, пов’язана із створенням ОСББ чи ЖБК, без якого, як попереджено керівництвом ПАТ «Чернігівгаз», постачання «голубого» палива споживачам буде припинено.
 М. І. Корінний:
 -- Так, говорили різне, аж до пліток. Навіть те, що, мовляв, газівники хочуть заробити грошей. Натомість перші обстеження квартир, під’їздів, які ми здійснили, зупинили всілякі балачки. Люди зрозуміли, що вся робота виконується нашим підприємством безкоштовно і виключно на їх благо. Для безпеки здоров’ю й життю, якісної роботи обладання. Практично в кожній квартирі, під’їзді було виявлено недоліки внутрішніх систем газопостачання. Відключали тимчасово, поки не усувалися неполадки. До речі, цю роботу виконували учасники робочої групи. Були випадки просочування газу в квартири, на що господарі, на жаль, не звертали уваги, хоч окремі відчували навіть загальне нездужання.
 Одночасно здійснювалася і перевірка оплати за спожитий газ, доповнювався чи переукладався Типовий договір про надання послуг з газопостачання. І це оцінено людьми, яким відпала потреба йти в газове господарство, стояти в черзі.
 Зрештою, жодного нарікання ні від кого не було. Одні лише слова вдячності чули від споживачів газу, зокрема, і в мікрорайонах багатоповерхівок. Мешканці побідитівського будинку та комунального під’їзду з Центральної, 43 навіть висловили побажання, щоб таке кваліфіковане обстеження й практична допомога газівників були постійними.
 А ось щодо об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будинкових комітетів, то це питання, безперечно, пов’язане з укладанням нового Типового договору. Хто господар внутрішньо квартирної системи газопостачання, -- зрозуміло, а загалом за всю будинкову систему, димові й вентиляційні канали -- з ким ділити відповідальність. Але це інша тема, яку, сподіваюсь, ви порушите в найближчих випусках, бо на останній виробничій нараді вона гостро коментувалася керівником нашого РГГ Валентином Кудіним.
 Кор..:
 -- І все ж, Михайле Івановичу, користь від профілактичної роботи газівників, зрозуміло, очевидна й значна. Часткового ви говорили й про порушення, напевне їх ви вже систематизували.
 М. І Корінний:
 -- Звичайно. Порушень загалом виявилось значно більше, ніж могли сподіватися. Це й забиті вентиляційні канали, і самовільне втручання в попередньо виконану систему газопостачання в зв’язку з добудовою приміщення, в результаті чого прилади чи газопровід виявились під гіспокартоном. Була ціла низка відхилень від стандартів, передбачених Правилами тощо.
 Виходячи із цього, хочу попросити споживачів нічого самовільно не робити, навіть якщо це стосується приватної, власної квартири. Не доручайте втручатися в газову систему стороннім людям, не знаючи їх фахового рівня, або чи мають вони дозвіл на виконання подібних робіт. В кращому випадку, проконсультуватися з фахівцями РГГ буде тільки на користь. Нас у ході обстеження особливо стурбував витік газу в цілому ряді квартир. Біда була зовсім поруч. Тож у таких випадках негайно звертайтесь в нашу аварійну службу, зокрема за телефоном 104.
 А в районах багатоповерхівок практично перевірки й обстеження вже завершено. По суті, жодного споживача ми не позбавили права користуватися газом, хоч серйозні порушення, а відтак, підстави для цього були. Припинялася в окремих випадках подача газу лише тимчасово, за необхідності усунути неполадки. Але це не біда, правильно зрозуміли ситуацію всі мешканці будинків. Набагато гірше -- зруйнований під’їзд, а то й будинок, втрачені життя людей. Не дай Бог. Але, як говориться, тільки береженого й Він береже. Пильнуйте, будьте обережними.
 Кор..:
 -- Дякуємо, Михайле Івановичу, за ваш коментар, до якого, сподіваюсь, прислухаються і носівчани, і мешканці інших населених пунктів. Бажаємо газівникам успішної, безаварійної праці і Вам особисто за вашу людяність, увагу до проблем споживачів газу й загалом -- носівчан, ваших виборців. Вони бажають вам гарної літньої відпустки й усіляких родинних гараздів.
 М. І. Корінний:
 -- Спасибі.
О. ГРИЦЕНКО.

За безпечне користування природним газом
 На виконання доручення міністра енергетики та вугільної промисловості Носівське РГГ Ічнянського УГГ ПАТ «Чернігівгаз» здійснює позапланове технічне обстеження внутрішньобудинкових систем газопостачання. Підприємством стоврені робочі групи, які в числі здійснюваних інших організаційно-технічних заходів перевіряють безпечність експлуатації газового обладнання, приладів індивідуального опалення, димових і вентиляційних каналів тощо.
 Переважною більшістю носівчани, мешканці житла з розумінням ставляться до фахових вимог газівників, допомагаючи відразу усунути недоліки. Їх виявляється немало в ході перевірки. Практично кожному споживачеві вручено письмові приписи, згідно з якими доведеться поправляти окремі порушення з огляду на норми й правила. Одночасно поновлюються типові договори із споживачами. Словом, газівники виконують свою роботу сумлінно, на совість, в інтересах споживачів, аби не допустити нещасних чи навіть трагічних випадків.
 Як представник влади хочу подякувати за вже проведений оперативно чималий обсяг профілактичних заходів. Для міськвиконкому, який несе відповідальність за стан житлового фонду в місті, це надзвичайно важливо, до того ж, коли наразі йдеться про організацію об’єднань співмешканців багатоквартирних будинків (ОСББ), на виконання державної програми реформування житлово-комунального господарства. Оскільки міськвиконком сприяє створенню ОСББ, реєструючи такі об’єднання, й несе загальну відповідальність за стан житла, для нас теж важливо, аби споживачі всіляко сприяли виконанню професійної роботи газівниками, дотримувались зі свого боку виконання умов як згідно з укладеним новим Типовим договором, так і з Правилами безпеки при користуванні «голубим» паливом, розділяючи відповідальність за це з газівниками.
М. БОКОТЬКО, заступник Носівського міського голови.

«Носівські вісті» №21(9197)

Читайте інші матеріали «Носівських вістей»

Переглядів: 586 | Додав: Адмін | Теги: Безпека, Газ, побут | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024