Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2010 » Серпень » 22 » Цей чудовий - родич гарбузовий.
20:55
Цей чудовий - родич гарбузовий.
Чудовий літній овоч із сімейства гарбузових з розвеселих ім'ям кабачок і його вишукано звучний побратим патисон - це і дієтичне харчування, і лікувальна косметика, і лікарський засіб в одній упаковці, створеної матінкою-природою.

Більшість господинь вважають за краще використовувати кабачки і патисони лише як сировину для готування: їх смажать, тушкують, запікають, маринують, консервують

Кабачково СУТНІСТЬ
Калорійність кабачків і патисонів чудово низька - 19-23 ккал на 100 г, склад для фігури самий щадний: білків 0,6%, жирів 0,1-0,3%, вуглеводів 4-5%, але при цьому містяться і важливі вітаміни (С, В1, В2, нікотинова кислота, фолієва кислота), мінерали (калій, магній, залізо, кальцій, фосфор), органічні кислоти й клітковина. Кабачки рекомендуються при хворобах шлунку і дванадцятипалої кишки, а також широко використовуються в "похудательной" кухні. Маски з тертих кабачків пом'якшують та зволожують шкіру.
Більшість господинь вважають за краще використовувати кабачки і патисони лише як сировину для готування: їх смажать, тушкують, запікають, маринують, консервують. Але вони смачні і цінні в сирому вигляді: і зубах корисно їх кусати, і на слизові оболонки стравоходу і шлунку вони діють благотворно.
Кабачково РЕЦЕПТИ
Зупинимося на нескладних, смачних і калорійно помірних стравах, які задовольнять апетит і при цьому не відіб'ються згубно на талії.
Оладки "Кабальєро"
На 4 порції:

1 середній кабачок (вагою приблизно 350 г)
2 яйця (якщо ви уникаєте холестерину, що міститься в яєчних жовтках, візьміть замість 2 яєць 3 яєчні білки) склянку борошна з верхом (150 г)
2 столові ложки рослинної олії
сіль за смаком

Зрізаємо шкірку (дуже тонко, під нею запаси вітамінів і мінералів), видаляємо насіння (шкода з ними розлучатися, вони корисні за складом, але жорсткі для оладок). Натираємо на тертці, вбиваємо 2 яйця, трохи підсолити і поступово, збиваючи, всипаємо склянку борошна. Долийте теплої кип'яченої води до потрібної консистенції і випікайте на тефлонової сковороді. Спочатку сильно розігрійте її, потім налийте масло, покладіть оладки і відразу зменшіть вогонь.
В одній порції - 206 ккал.

Тушковані кабачки з сиром
На 3 порції:

1 середній кабачок
1 середня морквина
невеликий помідор
маленька цибулина
кілька гілочок будь-зелені
50 г тертого сиру
сіль за смаком

Кабачок, очищений від шкірки і насіння (молодий ніжний кабачок можна пускати в хід і з насінням), морква, помідори і цибулю нарізати кружальцями, додати півсклянки води, посолити і тушкувати в глибокій ємності з кришкою в мікрохвильовці або на плиті на повільному вогні. Потім додати дрібно нарубану зелень і, коли гуртки кабачків та моркви розм'якшаться, засипати тертий сир. Гасити до тих пір, поки він не розплавиться.
В одній порції - 116 ккал.

Кабачкова ікра
Для приготування однієї великої глибокої сковорідки кабачкової ікри беремо:

2 очищених кабачка
2 невеликих помідора або один великий
1 болгарський перець
2 великі цибулини
1 середню моркву
пучок зелені змішаної (кріп, петрушка, базилік)
рослинна олія (залити дно сковорідки на півсантиметра і обмазати стінки)
сіль і чорний перець за смаком

Необов'язково, щоб були присутні всі перераховані інгредієнти. Можна не класти моркву і болгарський перець, але додати часник і готові приправи з сіллю. Помідори замінити томатною пастою, а свіжу зелень - сушеної. Фантазія доречна.
Очищені овочі дрібно покришити і викладати, ретельно перемішуючи, на розпечену сковорідку з олією в такій послідовності: цибуля, кабачки, морква, помідори, перець, зелень. Овочі повільно гасяться на маленькому вогні з відкритою кришкою при частому помішуванні приблизно годину. На початку можна додати трохи води, вона все одно випарується.
Із вказаної кількості овочів вийде приблизно 0,7 кг густий ікри з калорійністю близько 90 ккал на 100 г. У покупної банкової кабачкової ікри зазвичай задекларована калорійність 1997 ккал на 100 г.

Кабачки, фаршировані м'ясом та рисом
З кабачків після видалення шкірки і насіння виріжте стаканчики заввишки 4-5 см, відваріть їх (не разварівая!) В злегка підсоленій воді і укладіть на деко, покритий тонким шаром рослинного масла. Наповніть циліндри сумішшю сирого м'ясного фаршу, вареного рису і дрібно посіченою ріпчастої цибулі з перцем і сіллю. Запікайте в духовці до рум'янцю кабачків і освіти скоринки на "шапочці" з фаршу. Можна зробити страву більш соковитою, запікся його під фольгою. Для фортеці "шапочки" можна вбити в фарш яйце і посипати її зверху сиром. На стіл фаршировані кабачки подають гарячими, до них додається сметана або соус.
Калорійність запечених фаршированих кабачків немаленька - приблизно 200 ккал на 100 г (залежно від того, який жирності взяли фарш, в якій пропорції з рисом, наскільки розвариться кабачки, наскільки товсті стінки кабачкової циліндра і висока м'ясна "шапочка", наскільки пішла вода при запіканні в духовці). Зате страва дуже ситна і забезпечує потужний приплив енергії.

* Склянку: в гранчастій склянці, якщо його наповнити доверху, 230 мл. Стандартні пластикові стакани мають об'єм 150 мл, а чайні негранение склянки - 250 мл.
Переглядів: 678 | Додав: Адмін | Теги: кабачки, приготування | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024