Меню сайту
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу Носівської РДА
Всього відповідей: 29
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
"Носівські вісті"
Головна » 2011 » Січень » 13 » Здоров’я бажаю!
20:29
Здоров’я бажаю!
Тиждень
Найщасливіша людина -- здорова. Це -- найбільший скарб, якщо хочете і для суспільства, і особисто для кожного. Тоді лише радість -- в родині, успіхи -- на роботі, повний моральний комфорт з усім білим світом. Хочеться жити, творити, кохати й бути коханим, мріяти й виростати по службі, дбати про добробут родини й підніматися на весь зріст помислами й у діях поруч із тривогами й негараздами Батьківщини, рідного краю…
 Недарма кажуть, головне -- бути здоровим, решта само собою долучиться. Це -- аксіома, й тому в усіх незлічимих побажанням, які ми висловлюємо одне одному з нагоди свят і дат, насамперед, люди зичать собі й одне одному здоров’я.
 --Бажаю здоров’я! -- завжди чую традиційне усміхнене й доброзичливе вітання з військового лексикону колишнього комісара району Юрія Кривенка і від цього на цілий день наче його справді додається. До речі, в нашого народу споконвік вітання: «Доброго здоров’я!» вживається досить часто й, певна річ, це психологічна спроба управляти практично непідвладною цариною людського духу й організму. 
 Із значним поступом цивілізації людство через усвідомлення обов’язково мити руки лікарям перед операцією, а кожному -- перед вживання їжі, навчились долати безліч епідемій та хвороб, застосовуючи вакцини, антибіотики й, зрештою, вийшовши на рубежі операцій з пересадки органів, в нейрохірургії, мікрохірургії й навіть штучному заплідненні. 
 В значній мірі розвиток медицини, охорона здоров’я стала справою турбот держави й коштів платників податку. Важко сказати однозначно, наскільки нині вона виконує цей свій чи не найголовніший конституційний обов’язок, бо проблемою суспільства стало надзвичайно дороге медичне обслуговування, санаторно-курортне лікування, через що багатьом і багатьом верствам населення дорога, вважай, закрита до сучасних досягнень медицини і не менш терниста вона навіть до звичайного лікування. А якщо додати, що перед рядом хвороб, які забирають досить часто з життя людей у розквіті сил, медицина ще залишається зовсім безсилою, тоді й справді звичайне побажання замість привітання від друзів і знайомих: «Здоров’я бажаю» -- найкращі ліки від усіх хвороб?! А втім, погляньмо на себе збоку. Хто з нас робить ранкову гімнастику, попереджає грип водотерапією, уникає хибних звичок, які укорочують здоров’я, чи навіть просто часто дихає зимовим повітрям, лісовим в усі пори року? Про дітей і говорити нічого. А ви бачите їх сьогодні на лижах і ковзанах і скільки в нас діючих спортивних, дитячих майданчиків, обладнаних місць для купання? 
 Коментарі за вами. А я найщиріше бажаю бути всім вам бадьорими духом і тілом в новому році й завжди, берегти себе, а в дітей та внуків виховувати найголовнішу турботу -- як продовжити своє життя, щоб не звертатись до лікарів.
 Будьте здорові!
О. НЕСТЕРЕНКО.

«Носівські вісті» №2(9178)


Переглядів: 643 | Додав: Адмін | Теги: тиждень | Рейтинг: 0.0/0
теги
Календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024