Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
"Носівські вісті"
Головна » 2010 » Серпень » 18 » Все починається з дисципліни
12:17
Все починається з дисципліни
Тиждень
Гарячий тиждень не тільки від нечуваної донині спекоти, яка завчасно палить городину й квіти. Й таки досить притомила усіх природна аномалія, до того ж підняла на ноги владу й людей уже відчутною бідою поруч. Можна допускати, що димам з російських пожеж не заважають кордони й вони вже розкошують довкола у наших квартирах. А, може, від перших загорань торфовищ поблизу Носівщини, які, на щастя, зуміли локалізувати пожежники. А втім, гіркий подих небезпеки ми вже встигли вдихнути на повні легені й, далебі, збагнути, що з вогнем жартувати не варто, надто в умовах, які йому в розкіш. Коли іскра із автомобіля вогнегасника, недбало залишена недопалена сигарета, запалена купа сухого бур’яну на городі чи пожнивних решток на великому полі можуть обернутися великим лихом.
 Ми таки розучилися бути дисциплінованими, поважати правила, закони, норми співжиття не лише з огляду на правила протипожежної безпеки. Певна річ, такими нас зробили обставини, загальна атмосфера в суспільстві, коли не бракує декларацій, балачок й натомість, а бал правлять необов’язковість, безвідповідальність, байдужість.
 Міг би назвати десятки прикладів з приводу, починаючи від нашої поваги й дотримання головного закону -- нашої Конституції, яка не виконується навіть самими законодавцями і не забезпечується найвищими особами на владному Олімпі, й закінчуючи елементарно буденними прикладами, які псують не тільки настрій, а й загрожують втратою здоров’я й навіть найбільшої цінності -- життя.
 Будьмо об’єктивними: наші працівники ДАІ працюють сумлінно. Можливо, вони й перебільшують у намаганнях забезпечити порядок на дорогах, але, за великим рахунком, -- це краще, ніж з острахом ходити навіть по тротуарах. І все ж хотілось, аби їх, хай навіть упереджена пильність і педантичність були звернені також на шалені швидкості, з якими мчать нерідко у вечірній час окремі автомобілісти нашими вулицями, до того ж із далеким світлом фар. Пішоходу на наших неосвітлених вулицях легше втекти мерщій в темряві на обочину, а ось велосипедистові бувають і непереливки.
 Шановні наші даішники, певна річ, не пересядуть на двоколісний транспорт, але на звернення людей, зокрема й до редакції, мусять зреагувати. Почергуйте бодай раз на трьох відомих шляхах райцентру чи головній вулиці до вокзалу й переконаєтесь, що час захистити людей на велосипедах, пішоходів від недисциплінованих автомобілістів. Не брати ж нам, хто потерпає від їх хамства, в кишеню півцеглини «для науки», аби поважали і правила, і співучасників дорожнього руху. До речі, зупиняючи автомобілістів, хоч раз перевірили наші правоохоронці-професіонали, як сфокусовані фари далекого і ближнього світла автомобіля. Подібна профілактика з настанням осінньої пори досить актуальна для безпеки руху.
 Тема дисципліни, порядку актуальна завжди на виробництві, в повсякденні, в суспільстві й кожному трудовому колективі, починаючи із загальних правил, робочого розпорядку. І хоч на засіданні колегії облдержадміністрації минулого четверга на ряду з іншими невідкладними проблемами була лиш третім питанням, та, очевидно, що наразі це головна в державі, для кожного регіону, колективу. Все в житті починається з малого. Дисципліна, порядок -- далеко не малозначні для того, аби вирішити головні завдання, які ми відкладали, не вирішуєм і за які взялися обіруч в реформах за нового Президента, Уряду. Тож почнемо, далебі, з малого і великого одночасно -- з дисципліни для себе й для всіх.
О. НЕСТЕРЕНКО.

«Носівські вісті» №34(9155)

Переглядів: 444 | Додав: Адмін | Рейтинг: 4.0/1
теги
Календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024