Меню сайту
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу Носівської РДА
Всього відповідей: 29
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
"Носівські вісті"
Головна » 2010 » Лютий » 8 » Проти злочинності -- єдиним фронтом
22:29
Проти злочинності -- єдиним фронтом
У райдержадміністрації
Боротьба із злочинністю і зміцнення правової системи -- воістину одне із вічних завдань, актуальне і пріоритетне повсякчас для кожної країни світу. Паралельно з соціально-економічними, політичними коливаннями, змінами і кризами, воно напрочуд стабільне у наших буднях, зачіпаючи всіх і кожного своїми гострими кутами, додаючи тривог і відчуття незахищеності, надто в нашій молодій державі, яка від дня свого народження і нині у багатопроблем’ї, вкотре на роздоріжжі. Недарма ж бо говориться, що в каламутній воді й рибу легше ловити, а в нашому суспільстві, як у решеті, дірок -- не злічити і в кожній -- благодатний грунт для тих, чия професія грати у піжмурки із законом. Надто, користуючись тим, що слабкий він і досі у своїх протиріччях, а матеріальна база правоохоронних структур чим далі тим більше міліє, змушуючи захисників правопорядку шукати не тільки злочинців, а насамперед технічно-матеріальних можливостей для цього. 
При цьому, зокрема і для носівських правоохоронців, останнє питання найбільш актуальне у службових буднях, адже не далеко заїдеш на автомобілі без пального, з постійним браком кадрів і без особливих надій на майбутнє, адже у профпріоритетах сучасної молоді престижна колись професія міліціонера вже не витримує конкуренції навіть з малопрестижною, проте зручною для багатьох професією охоронника. 
Про це і багато іншого із занепокоєнням говорив начальник Носівського райвідділу УМВС Володимир Ковтун на координаційній нараді голови райдержадміністрації з керівниками правоохоронних органів району, коментуючи складну криміногенну обстановку на Носівщині з позиції керівника, на плечах якого величезна відповідальність за спокій і благополуччя жителів району з мінімумом можливостей для цього. Мабуть, можна багато і гостро дискутувати і на цю тему з позиції пересічного громадянина, не без підстав нині розчарованого в авторитеті людей в формі і міліцейських погонах, однак, служителі правопорядку у будь-якому випадку таки не комерсанти і не повинні й не в змозі фінансувати свою службу, як, за великим рахунком, і жебракувати, повсякчас вишукуючи пальне для чотирьох наявних автомобілів, аби виїхати на місце злочину чи відвезти арештованого до Ніжинського ізолятора тимчасового утримання, бо свого вже декілька років не маємо. Аби його побудувати потрібно близько двохсот тисяч гривень -- ноша непідйомна для райвідділу, якому власними силами вдалося привезти лише цегли і цементу, решта, у тому числі, й безпосереднє виконання будівельних робіт -- поза можливостями. 
Втім, принаймні хоча б у цьому правоохоронцям давно б мала підставити плече підтримки місцева влада, зрештою, як і зробити бодай один крок ділом у вирішення наболілої проблеми забезпечення міліціонерів житлом. Сторонніх спостерігачів у цій справі, що стосується усіх без винятку, не має бути і не буде -- наголосив у своїх коментарях ситуації голова райдержадміністрації І.І. Пугач, з перших же хвилин засідання налаштувавши присутніх керівників усіх правоохоронних органів району на відвертий, конструктивний діалог без голослівних звинувачень і перекидань відповідальності за недоліки. На цьому возі далеко не заїдеш -- переконались на гіркому досвіді минулих років, які набили шишок і синців навіть там, де ситуація мала б бути повністю під контролем.
А посіяна байдужість і пасивність вродила більш, ніж рясно. Відсутність належного профілактичного контролю правоохоронців навіть у Носівці, не кажучи вже про села, де дільничного бачать добре, якщо хоча б раз у декілька місяців, до безмеж розпоясала злочинців, дрібних хуліганів та прихильників «легкої» незаконної наживи наркотичного та самогонного бізнесу. Більшість з них роками благополучно процвітають у тіні, як і найчастіше не доходять до суду й справи про бійки у громадських місцях, дебоширства, дрібні крадіжки. За статичними даними з 2005 року кількість осіб, притягнутих за такі дії до адміністративної відповідальності зменшилася від майже 200 чоловік до 26 у 2009 році. Можна, здається, і порадіти, на цій основі офіційно підтвердивши, що правопорядок на Носівщині набуває сили. Проте, з прикрістю констатував голова Носівського районного суду В.М. Дикий, насправді це яскраво свідчить про суттєве зменшення активності з боку правоохоронців, які через фінансову скруту змушені не раз подумати, перш ніж складати протокол, адже, щоб довести його до судової зали, потрібно пройти немало порогів з протягнутою рукою у пошуках сприяння. 
На такому ж плоті тримається і прокуратура, складне матеріальне забезпечення якої прокурору району О.Б. Герасименко зайве було й коментувати. Подібні підводні рифи в складній ситуації з динамічним ростом правопорушень в молодіжному середовищі, серед неповнолітніх, які не контролюються міліціонерами навіть на дискотеках в РБК, де вже в традиції розпивання спиртних напоїв і безчинства, після яких вибиті вікна -- найменш суттєві наслідки. Ця проблема не нова і вже добре допекла носів чанам, хоч не така й складна у своєму вирішенні при умові скоординованих дій правоохоронців з працівниками відповідних служб, -- наголосила заступник голови РДА з гуманітарних питань Людмила Олексенко, підтримавши загальну думку присутніх, що проти цих і ще багатьох висловлених і не висловлених на цій нараді турбот і проблем слід підходити єдиним фронтом -- наполегливим, з конкретно поставленими цілями і доступними засобами їх досягнення. 
Ріка бо дійсно починається з каплі. І навіть якщо щодня робити лише крок у вибраному напрямку, завтра порогів попереду буде менше і вони будуть нижчими. Саме на цьому акцентував увагу І.І. Пугач, підсумовуючи зустріч конкретними дорученнями всім своїм заступникам, присутнім керівникам, зокрема у вирішенні питання з тим же ізолятором тимчасового утримання, будівництво якого має стати першочерговим у роботі правоохоронців і районної влади протягом першого півріччя. А такі координаційні наради відтепер стануть традиційними і відбуватимуться щомісяця, запевнив голова РДА, твердо налаштувавши присутніх на плідну і тісну співпрацю, яку мають відчути всі без винятку жителі Носівщини, прагнучи жити краще, спокійніше, у суспільстві, де верховенство таки за законом, а не за правом сильнішого.
Т. ДАНІШ. 

«Носівські вісті» №7(9128)

Переглядів: 465 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
теги
Календар
«  Лютий 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024