Меню сайту
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу Носівської РДА
Всього відповідей: 29
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
"Носівські вісті"
Головна » 2009 » Грудень » 07
Місяць за місяцем

Саме таку назву має останній дванадцятий місяць року. Адже грудень дарує мало сонячних днів, частіше стоїть непривітна, похмура й холодна погода. А ще цей місяць інколи звуть хмурнем та студнем, воротами зими. Втім, до початку грудня земля ще не встигла повністю охолонути. Своє тепло вона віддає повітрю. Тому нерідко перший сніг змінюється відлигою, потім морозом. Спочатку сніг падає легесенький і пухнастий. Та полежавши кілька днів, він ущільнується, стає міцним і твердим. Земля остуджується на всю зиму, вона кам”яніє, а вода все глибше промерзає. Заснули ставок і озеро. У їхніх глибинах, а також у ручках, у так званих ямах для зимівлі, сховалися і сплять великі риби. Не зважаючи на те, що початок грудня у нас видався досить мокрий та безсніжний, вже у другій його половині зима поступово відвойовуватиме свої законні права – температур повітря поступово знижуватиметься, сягнувши часом 11-14-градусної мінусової позначки. Сипне на землю й сніжком.
Хоч народне прислів”я і стверджує, що сумний грудень у свято й будень, але саме останній місяць року налаштовує кожного з нас на оптимістичну хвилю, бо хоч зима і повертає на мороз, проте сонце вже йде на літо. Наприкінець місяця, тобто 22 числа, припадає зимове сонцестояння, за яким визначають астрономічний початок зими. Наші пращури пов”язували з ним „народження сонця”, або ж „родини сонця”. Саме в цей день наступає найдовша ніч. А ... Читати далі »
Переглядів: 615 | Додав: Адмін | Дата: 07.12.2009

День пам’яті жертв голодоморів -- трагічна сторінка в історії українського народу, яка не може залишити байдужим сьогодні жоден населений пункт нашої держави, чи то місто, містечко, чи село... За оцінками істориків, за неповний рік з осені 1932 до початку літа 1933 року від штучно організованого голоду в Україні загинуло 10 мільйонів наших співвітчизників. Смерть щохвилини забирала 17 людей, тисячу -- щогодини, 25 тисяч -- щодоби. Не обминула тоді ця біда й Носівщини. Саме тому так людно було минулої п’ятниці біля кургану, над яким піднявся вгору високий скорботний хрест, зібравши з цієї сумної нагоди на мітинг-реквієм представників влади, громадськості та трудових колективів, учнівську молодь, щоб запалити свічу скорботи, гідно вшанувавши пам’ять безвинно загиблих голодною смертю земляків.
-- Вшановуючи пам’ять жертв голодомору та політичних репресій, сьогодні ми прагнемо, щоб наші сьогоднішні дії та вчинки допомогли людству уникнути подібних трагедій у майбутньому, -- сказала у своєму виступі на мітингу заступник голови РДА Людмила Олексанко. – Символізуючи скорботу за загиблими, це святе для кожного з нас місце пам’яті, де ми сьогодні зібралися, має стати засторогою для прийдешніх поколінь про недопустимість повторення подібних страхіть, утверджуючи нашу віру в торжество та відновлення історичної справедливості…
В унісон її виступу звучали слова заступника голови районної ради Миколи Павленка:
-- Наш народ зазнав багато чисельних втрат. Й най ... Читати далі »
Переглядів: 621 | Додав: Адмін | Дата: 07.12.2009

теги
Календар
«  Грудень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024