Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2010 » Лютий » 16 » СМАЧНІ РЕЦЕПТИ ПІСНИХ СТРАВ
20:27
СМАЧНІ РЕЦЕПТИ ПІСНИХ СТРАВ
Незважаючи на багато обмежень у їжі, піст теж може бути досить-таки смачним і корисним. Пропонуємо вам кілька смачних рецептів, які допоможуть урізноманітити ваш пісний раціон.

Пряник "медовий" пісний
Продукти:
1 скл. теплої води, 1 скл. цукру, 2 ст. л. меду, борошна, по 0,5 скл. родзинок і горіхів, 0,5 ч. л. соди, гашеної лимоновим соком або оцтом, ванілін або цедра лимона на смак.
Приготування: 
Склянку теплої води розмішати зі склянкою цукру і медом. Додати просіяне борошно, замішуючи тісто до консистенції густої сметани, покласти по половині склянки родзинок та горіхів, ванілін або цедру лимона, половину чайної ложки соди, гашеної оцтом або лимоновим соком. Все добре розмішати.
Випікати при температурі 180-200 С. Готовий торт можна розрізати на два коржі і змазати всередині медом.

Плов із сухофруктів
Продукти:
Рис, сухофрукти (чорнослив, родзинки, курага, можна яблука). 
Приготування: 
Рис варити до готовності. Поки він вариться, протушкувати на олії сухофрукти, порізані шматочками, приблизно як родзинки. Сухофрукти брати не пересушені, а свіжого засушування, ледь вологі яблука, якщо любите покисліше, то зовсім мало - вони довго тушкуються. Всього тушкувати 20-25 хв., потім додати в пательню готовий рис, більше нічого не потрібно, ні цукру, ні солі (крім тієї, у якій варили рис). 
Такий плов добрий для посту, діабетиків і тих, хто худне.

Ароматний квасоляний суп-пюре
Продукти:
1 цибулина, дрібно порізана, 3 шматочки селери, порізаних, 1 зелений гострий перець чилі, обчищений і порізаний, 2 зубчики часнику, обчищених і порізаних, 2 ст. л. оливкової олії, 600 мл овочевого бульйону, 2 банки по 420 г червоної консервованої квасолі (злити рідину і промити квасолю під проточною водою), коріандр і червоний перець чилі для прикрашання.
Приготування:
У каструлі обсмажити цибулину, селеру, перець, часник і чилі на олії протягом 5 хв. до м'якості. Додати бульйон і квасолю. Накрити і варити 15 хв. на слабкому вогні. Потім перелити в кухонний комбайн і довести до утворення однорідного пюре. Прикрасити коріандром та чилі.

Пісні голубці
Продукти:
1 качан капусти, 1 банка томатів у власному соку, овочевий бульйон для фаршу: 1-1,5 скл. рису, 2-3 шт. ріпчастої цибулі, 3 зубчики часнику, сіль, перець за смаком, лавровий лист, перець горошок.
Приготування:
Капусту промити, вирізати качан, помістити цілком у каструлю, залити окропом і варити до м'якості. Рис заздалегідь відварити до напівготовності. Помідори очистити від шкірки і розім'яти, відклавши в тарілку. Ріпчасту цибулю нарізати і обсмажити до прозорості на олії. За 2-3 хв. до закінчення смаження додати до цибулі дрібно нарізаний часник. У рис додати цибулю з часником і розім'яті помідори, посолити і поперчити за смаком. Капусту остудити, розділити на листки. В кожен капустяний листок загорнути фарш, згорнути листки в рулетики і обсмажити їх на олії до скоринки. Після того, як обсмажили усі голубці, покласти їх у каструлю. Томатний сік розвести водою і залити голубці. Посолити і поперчити за смаком, покласти спеції і варити до готовності.

Переглядів: 1996 | Додав: Адмін | Теги: рецепти страв | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Лютий 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024